...

............................................................................

dimarts, 10 de juny del 2014

EL BLEDA

El novembre de 2010 encetàrem una secció de gramàtica burra que vam tenir a mal intitular L'ALTRA BURRERA. L'ambient de mediocritat, la mala bava i/o la falta de preparació que afecta un sector ampli de la classe dirigent (sobretot els de la quinta de la fanfàrria i el taulell) provoca molt sovint situacions tragicòmiques o rocambolesques, d'eixes, com sol dir-se, de veure i no creure; i nosaltres preteníem mostrar, comentar i, si es presentava, burlar les misèries dels que han convertit el ridícul espantós en una norma de comportament. Amb EL REPELENTE NIÑO VICENTE (no té pèrdua) encetàrem una tasca que ha estat posteriorment alimentada amb 10 publicacions més, entre elles, la reacció del presumpte Blasco quan acusava de SINVERGÜENSA!! la diputada que li demanava explicacions de les irregularitats per les quals han acabat condemnant-lo. Per descomptat, la brillantíssima intervenció de COSPEDAL DE LA MANXA explicant allò del pago diferido també fou beneïda per la nostra ploma, així com el monòleg que es va espolsar un expert en matèries guerreres per a justificar la impossibilitat de retallar el pressupost d'armament (vam batejar aquest article amb un títol ideal: FER EL RIDÍCUL. Per a emmarcar-lo).Hui ampliarem la sèrie amb un audiovisual molt significatiu: el president Fabra parlant valencià durant un acte institucional. La durada total del vídeo és de 2 minuts i 40 segons. Durant el primer minut  podran veure aquest personatge  justificant, davant la perplexitat dels periodistes, els motius pels quals parla malament la llengua autòctona de l'autonomia que presideix; durant el minut i mig restant podran escoltar el tal Alberto rebentar les barreres de la incompetència verbal, i protagonitzar un dels tradicionals ridículs espantosos que acostumen a brindar-nos aquesta classe de dirigents. Si tenen 5 minutets, els recomane el divertidíssim monòleg de LES LUTHIERS (cliiic); ja té molts anys, però sembla com si estigués fet expressament per a burlar les pífies d'aquest home).

LES MAREDEUETES VESTIDES DE BLAU
Quina de les dues serà l'escollida quan defenestren Alberto Fabra?
(fotos: xarxa)

Sembla que Alberto Fabra posseeix el perfil de súbdit que més li agrada a Mariano: mediocre, obedient i ben encorbatat. L'altre dia el vaig escoltar durant una estona en una entrevista que li van fer a LA SEXTA (ací parlava castellà) i, si no fos perquè eixes coses ja no s'estilen, hagués sentit vergonya aliena. No vaig entendre res del que deia, va posar dels nervis els periodistes que li feien preguntes i donava la sensació de no pegar-ne ni una al clau. Prompte farà 3 anys que és president del govern valencià després de ser elegit de manera digital (posat a dit) per a substituir el defenestrat Francisco Camps. Tenim clar que va heretar un autèntic empastre econòmic i social de conseqüències catastròfiques, en molts casos de caràcter irreversible. I ELL, com a bon bleda, ha fet seua la tal herència, l'ha empastrada encara més i ha acabat tancant RTVV i comandant un grup desmembrat de relíquies que, si algú no hi posa remei ràpidament, acabaran fent-ho tot pols. Podíem estar quaranta dies i quaranta mil nits parlant de les polítiques nefastes del PP, però ara no estem referint la part política que afecta la desfeta, sinó la ineptitud d'uns dirigents que no estan capacitats per a governar i que, damunt, amenacen de salvar-nos ells mateixos del merder on ens han estacat.


Heus, doncs, el vídeo que il·lustra l'article que ara tenen entre cella i cella. Pel moment, açò és el que hi ha. Lamentablement.

"Hui sereren... selemne, selemnement... qüestions importants per roseldre... sis mil uesentes-novent noves empresses... arriveres de turistes...amiamamb ambició... les grandes fites.."

Serà aquest el valencià que, segons els intel·lectuals peperils, van inventar els ibers?... O es tracta del que procedeix de l'imperi romà desmembrat?


CAPÍTOLS ANTERIORS D'AQUESTA SECCIÓ:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................