...

............................................................................

dimecres, 25 d’abril de 2012

LA RÀDIO TELEVISADA

TALLS I RETALLS (capítol 4t)

Recordatori del programa de BURRERA COMPRIMIDA que es va emetre
 a CANAL 37 TV durant 3 temporades (2001-2003) amb el títol:
 LA SONATA DE LA PECATA MINUTA 


         CAPÍTOLS ANTERIORS:


Miniatura
7 d'octubre de 2011
Miniatura
21 de desembre de 2011
                                                                                                                                               
    3. PEPE TONO HD (cliiic)
     7 de febrer de 2012

LA RÀDIO TELEVISADA és la denominació d'aquest 4t capítol de la sèrie TALLS I RETALLS. La referida entrega ha estat elaborada amb imatges corresponents a les primeres edicions del programa (entre febrer i maig de l'any 2001), època en la qual l'equip de Bucomsa simulava emetre un programa de ràdio que Canal 37 televisava (per eixe motiu, hem intitulat així el reportatge).

L'entrega inclou sucosos fragments de les intervencions de JOSEP LÓPEZ I JULIÀ ÁLVARO (periodistes de Canal 9) on parlaven, l'any 2001, de la tele autonòmica valenciana (s'imaginen què dirien ara, 11 anys després?). També s'hi inclouen divertits talls de les participacions del PUNXA i TERESA BALLESTER (aleshores, actors de Terato Teatre), MIRALLES I EL RIPO (cantants) i JOSEP NAYA (mag), a més de les habituals peripècies escèniques de l'equip del programa, en aquell moment format per Salvador Bolufer, Cèsar Monzonís, Ferran S. Lapuente, Carlos Miralles, Josep Trotonda (el Tito), Josep Moll (Pintat de Parevell), Rafel Oltra (Gallina) i el mestre Giovani Pastoreli (llavors, director de Canal 37). No es perden la memorable trucada telefònica a un hotel de Sevilla preguntant per donya Conxa Márquez Piquer.

Informem als nous visitants del burribloc que LA SONATA DE LA PECATA MINUTA fou una parida televisiva de BURRERA COMPRIMIDA. El gratíssim record que guardem d'aquella experiència ens ha animat a elaborar aquests reportatges. Heus a continuació el vídeo de la 4a entrega: 


LA RÀDIO TELEVISADA
                            GALERIA DE FOTOS

Tal com vam fer en les anteriors entregues, per completar aquesta presentació hem inserit també algunes fotos pertanyents a diversos programes. Com que les esmentades instantànies han estat captades de gravacions de vídeo (amb les imatges en moviment), la qualitat de les fotografies no és massa bona, però considerem que reflecteixen amb bastant fidelitat el feliç ambient que respirava la Pecata Minuta:A l'esquerre, instantània de la primera capçalera de La Sonata
de la Pecata Minuta, on es veu Cristina Seguí tan guapa com sempre.
Per una fatalitat, Cristina no es va incorporar al programa fins
al segon any, i ho faria amb notable èxit. A la dreta, Nando Lapuente alçant acta de tots els volantins que es donaven durant les emissions.


En els primers temps, el plató es configurava com si fos
un estudi de ràdio, on l'acció dels locutors de mentidetes
s'interrompia sovint per exigències del guió.


El gran Tito, col·locat darrere un marc i amb una tela negra
de fons, feia l'efecte d'un quadre que, de vegades, adornava
el plató. El quadre prenia vida en els moments més emotius
del programa. A la foto de la dreta es pot veure la taula
de les tertúlies sota la vigilància del referit retrat.


El mestre Giovani Pastoreli, aleshores el director de Canal 37,
al control tècnic del programa. El cantant Luis Alberto i els il·lustres
Pepe Crespo i Teresa Ballester (llavors alcaldessa de Pedreguer),
també van passar pel programa.

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................