...

............................................................................

dilluns, 16 de maig del 2016

'SERENA BARCA' DESEMBARCA A PEGO

Serà el proper divendres, 20 de maig. A la Casa de Cultura de Pego (la Marina Alta, País Valencià) tindrà lloc la presentació del llibre Serena barca, de Maria Josep Escrivà. La nostra Maria Dolors Pellicer introduirà l'acte, i tot seguit, l'autora "defensarà" la seua poesia de viva veu, tot oferint un recital en companyia de la bonica rotovina M. Àngels Faus i la seua flauta travessera. Un pardalet ens ha dit, així mateix, que tot això es completa amb la col·laboració especial i amiga del poeta Carles Vicent Siscar.


L'Ajuntament de Pego, des de la seua Regidoria de Cultura, i amb el suport de la recent creada Atzaïla Associació Cultural, han organitzat amablement la presentació del llibre publicat per Edicions del Buc.Ens complau de manera especial l'esmentat esdeveniment. Maria Josep Escrivà és un dels pilars fonamentals d'aquesta burricasa, i amb ella compartim afectes i complicitats des de fa anys, a més de l'admiració com a persona i com a poeta que la susdita dama del Grau ens desperta. Però a banda dels expressats motius, puc dir, amb lletra ben alta i sense por a fer botiges gramaticals, que Serena barca és una potència literària d'eixes de tronar i fer ploure. I com que a Maria Josep li agrada fer sonar la paraula poètica, aquestes presentacions solen perfumar l'ambient amb tota la màgia sonora del poemari. 


M. Àngels Faus, "bonica rotovina", en acció.
Foto de Jordi Solà Coll. Gandia, 26 de febrer de 2016.


Després d'una gestació llarga i molt treballada, Serena barca va veure la llum el passat mes de febrer. Ha pagat la pena esperar. Des de llavors ençà molt s'ha parlat i ben parlat d'aquesta joia impagable (i més encara que se'n parlarà). Com a mostra, reproduïm a continuació una entrevista que Xavier Aliaga va fer a l'autora de l'obra en qüestió per a la revista El Temps.  


... I és que, Maria Josep Escrivà, on posa el cor posa la ploma.


Maria Josep Escrivà, "dama del Grau".
Foto de Joan Faus. Gandia, Teatre Serrano, 13 de novembre de 2010.Xavier AliagaEl Temps, 13 d'abril de 2016

El concepte de Serena barca arranca d'una bellíssima fotografia de Natxo Francés amb unes barques encallades a la platja.

La fotografia ve de lluny, d'un passeig l'any 2005. Natxo i jo som persones molt conscienciades en la lluita mediambiental i volíem dur a cap un projecte en què ell faria les fotos i jo uns poemes. D'això va sorgir el poema "Serena barca". I després d'haver-lo escrit, quan els editors em demanaren una imatge per il·lustrar la portadella interior, vaig pensar que aquesta era la foto emblemàtica del llibre. Transmetia, a més del suggeriment poètic, una idea d'equilibri i de soledat.

 

Per continuar llegint, cliquen ací.EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................