...

............................................................................

diumenge, 11 de desembre de 2011

ESTAFES PRESUMPTES

Vicente Sanz és un d'eixos que, segons ell mateix va insinuar (presumptament, clar), entrà en política per a forrar-se. Malgrat aquesta presumpta declaració, presumptament enregistrada amb una presumpta gravadora, el seu partit (PP) va consentir que utilitzara la RTVV com a instrument per a aconseguir les seues presumptes il·lusions. I allí estava ell, ostentant càrrecs directius (darrerament era el cap de personal) i cobrant xifres astronòmiques que ara devem entre tots.Però, pel que es veu, don Sanz no s'acontentava només manant i cobrant; sembla que també li agradava practicar assetjaments (açò és una presumpció), pelila en mà (açò és una metàfora), per tal de gaudir els encants íntims de les empleades (açò és una hipòtesi). Tres de les afectades van denunciar els fets, i ara està acusat d'abusos sexuals. 

Ja fa temps que va la cosa. Els responsables polítics de l'ens van actuar --i actuen-- amb la foscor a què ens tenen acostumats (¿qué digo? ¿qué hago para que no se entere el populacho?  ¿I si la Mònica Oltra se desboca?) i ara, damunt, ens tocarà pagar una indemnització al presumpte per no haver actuat en temps i forma (sembla que els referits mandataris van visualitzar un vídeo que demostrava la crua realitat de les acusacions, però no van reaccionar oficialment fins que no hi havia més remei). Els fets són presumptes, però el vídeo, que conté imatges aterridores, és real. Naturalment, els serveis informatius del joguet públic continuen sense donar-se per al·ludits.

FOTO HISTÒRICA
quina corbata els agrada més?
Al post que publicàrem el passat 3 de juny (TELEVISIÓ SENSE VERGONYA (cliiic)) ja comentàvem que moltes persones no s'expliquen els resultats de les eleccions a les nostres valències, malgrat el rosari de despropòsits que estem patint des de ja fa anys, i postil·làvem també sobre diverses raons que, al nostre entendre, influeixen sobre les masses de forma determinant, entre elles la descarada manipulació de Canal 9. Convindran amb nosaltres que no són iguals les decisions polítiques que els governants tenen dret a prendre, per tendencioses o criticables que siguen, que les accions de govern impròpies de qualsevol estat de dret. Per eixe motiu pensem que actituds com la d'impedir que els valencians vegem TV3, evitar la pluralitat política i prohibir l'accés als mitjans de comunicació públics dels discrepants, o tergiversar oficialment qualsevol realitat (per exemple) no són coses debatibles ni discutibles, són abusos de poder o, simplement, presumptes estafes polítiques. 

A l'article que hem enllaçat abans incloíem un vídeo amb les intervencions de Mònica Oltra en un dels pseudodebats que van tenir lloc a Canal 9 (un debat imposat per llei, que no per voluntat dels governants, que es va gravar de matí i que es va emetre a hora de dormir), i preguntàvem si els resultats d'aquell 22M haurien sigut els mateixos en el cas que intervencions com aquestes hagueren aparegut a Canal 9 amb alguna freqüència i regularitat durant els 4 anys de legislatura.

Mentre la sra. Oltra parlava,
ells miraven paperets.
Doncs ara repetim experiència, i inserim a continuació un vídeo recent amb el raonament de l'esmentada Mònica durant la compareixença de l'encara director general de l'ens, Sr. López Jaraba. Dura poc més de 8 minuts que no tenen pèrdua. Per curiositat, observen don Jaraba i l'home que seu al costat (em sembla el mateix que l'any passat esgarrava paperets durant les intervencions de la diputada)... paper amunt, paper avall, ara faig com que escric, ara torne a capgirar els papers, sense mirar per a res la cara de la sra. Oltra i aparentant indiferència total. Molts de vostés ja deuen haver vist el referit vídeo (va circular durant uns dies per les xarxes socials), però els convidem a revisualitzar-lo i a ensenyar-lo als amics i als familiars que no hagen tingut eixa oportunitat (ja saben que les coses d'Internet, malgrat la seua ràpida expansió, encara no estan a l'abast de la majoria de votants). I tornem a fer-nos la mateixa pregunta: serien els mateixos resultats electorals si intervencions així aparegueren de tant en tant al descans de l'Alqueria Blanca?... I si els informatius de Canal 9 divulgaren a diari un resum de tot el que es publica a les xarxes socials?

 

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................