...

............................................................................

dimecres, 19 de desembre del 2012

QUASI RES PORTA EL DIARI!

L'article que ara tenen entre cella i cella és un experiment experimental. Es tracta de fer com fem alguns (no sé si molts o pocs) cada matí, a l'hora del café: repassar sencer el diari del dia i reballar els ulls damunt dels titulars que ens interessen o ens desperten curiositat. En aquest cas, muntarem sobre una pàgina diversos titulars de premsa, els ordenarem en seccions, i vostés podran, amb la fletxeta o amb la rodeta del ratolí, simular que estan passant les fulles d'un periòdic qualsevol d'un dia qualsevulla. Nosaltres sols hi hem afegit un petit comentariet a cada titular, en format gracieta o a manera de parell de coces. Veuran que hem inclòs apartats culturals, publicitaris, literatura, humor gràfic, consells de salut... 

Sobren les paraules... S'obri el teló!:
TRIBUTS, TRIBUNATS, TRIBUNES
I TRIBUNALSI ara què fem, desgraciats?
Pegant-li voltes al nano
Vosté passa pàgina o la pàgina passa de vosté? 
Crec que ara ja ha fet tard, n'Alberto; hi ha qui diu que vosté no pinta "fabra".

‎"Exercici d'austeritat a la darrera remodelació del Govern Valencià; hi eren 10 consellers i n'han llevat dos. Ara només en sobren 8"
(lliçó pràctica de twitter)EL RACÓ DEL PSIQUIATRA

Aquest xic està malalt. Cureu-lo!LITERATURA

No és que Manel Marí siga antisistema; 
simplement és poeta. 


SALUT

Foto: xarxa


COMPLICITATS


Diuen que fer com fan no és pecat. O sí?EFEMÈRIDEEn Serafí: quan es van signar les Normes
de Castelló, el País Valencià ja existia;
la Comunidad Valenciana, se la van
inventar vostés uns anys després. 


SOCIETAT, SENYORIUS I TOPS 


El fan encendre, i ell es veu obligat
a defensar-se. Pobret meu!


I jo sóc la Venus del Mirlo.


BON NADAL


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................