...

............................................................................

dimecres, 12 d’octubre de 2011

MELODIA DE CIUTAT


Rafel Arnal.
Magnífic cantant, bona gent
i amic d'aquesta santa casa.

TÚRIA és el títol d'un dels dotze temes que componen el CD Pam a pam (cliiic), de Rafel Arnal (claaac), un disc que vam ressenyar al burribloc que ara tenen entre cella i cella amb un article que subtitulàrem El gust de fer les coses per gust (cloooc). La referida cançó, "Túria", ha motivat la creació d'un excel·lent audiovisual sobre el relat poètic del cantant, autor també de la lletra. Aquest videoclip mostra l'encant d'una València cosmopolita i molt nostra, totalment distinta a la de les fanfàrries afòniques i les pompes glamouroses que pretenen els governants. Seguint la tònica general de Pam a pam, aquest vídeo és, sense cap dubte, un autèntic homenatge al bon gust; el cant especial de Rafeta, la música d'Enric Murillo (cleeec) i el festival de sons, de veus i de ritmes que acompanyen la melodia són un afalac per a l'oïda, les imatges un relax per a l'esperit, i la interpretació de la protagonista, Ana Navas, un càntic a la tendresa i un aliment per a la vista.

Ana Navas, en una escena
de l'audiovisual "Túria", 

dirigit per Felipe G. Rodero.

Pam a pam fou presentat a València el passat 22 de setembre, al Club Diario Levante, amb la presència d'Arnal, els germans Murillo i alguns dels artistes que han col·laborat en el disc, els quals, de manera conjunta i solidària, interpretaren en directe algunes peces del treball discogràfic que van adelitar el públic present. La festa es va acabar amb la projecció del susdit audiovisual, que ha estat dirigit per Felipe G. Rodero. Com diu un dels versos de la cançó, "Túria" és una preciosa "melodia de ciutat".

Els deixem, doncs, amb l'enllaç que dóna accés al vídeo, però no sense abans felicitar els autors i els col·laboradors amb la millor de les nostres sinceritats.

Ah!, Rafa: quan veges la nostra Túria, Ana, digues-li de part de la gent del burribloc...: guapa! mesqueguapa!

Túria va fugir del poble
per mudar-se a la ciutat...

   

Què troben?... no els agafen ganes de tornar-ho a veure? Doncs, no se'n priven!

Ah! se m'oblidava: aquests treballs (el disc i el vídeo) han estat elaborats i produïts a casa nostra i amb productes de la terra, sense succedanis ni fertilitzants artificials importats. He dit.

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................