...

............................................................................

diumenge, 11 de novembre del 2012

DES DE LLAVORS ENÇÀ. 2n aniversari del Burribloc

El dia 10 de novembre de 2010 va veure la llum el burribloc que ara tenen entre cella i cella. Inicialment només preteníem comptar amb un mitjà propi per a publicitar els volantins artístics de la Burrera Comprimida, en general, i de l'espectacle El cantar de la burrera en particular. De fet, la primera entrada que vam publicar fou l'anunci de la representació de l'obra susdita al Teatre Micalet de València (assenyalàvem el 12 de novembre com "la data que marcarà un abans i un després en la història de les històries"). 

Tarja que vam incloure al primer burriarticle de tots
els burriarticles burriarticulats al burribloc.
Però, en veure la quantitat de prestacions que podria donar de si aquest invent i les possibilitats de participar a la xarxa internauta amb relativa facilitat i sense tabús malaltissos ni censures manioses, vam pensar ampliar les intencions inicials, i utilitzar el descobriment per a publicar tot allò que consideràrem convenient. Així, vam començar fent servir la criatura que acabava de nàixer per a emmagatzemar el material de Burrera Comprimida que teníem disponible, i vam continuar expandint la intencionalitat de les entrades a tots aquells assumptes que ens importaven; podríem acariciar les capacitats i les gràcies de la gent del nostre entorn que paga la pena, i també pegar parells de coces a tots aquells que pasturen misèries emparats per la supèrbia i la mediocritat (és a dir, als que fan més mal que una pedregà). 

Felicitació autonòmica publicada al Burribloc
durant la Pasqua Florida.

El Burribloc compta en l'actualitat amb dos filials, destinats a cobrir diverses tasques complementàries o d'emmagatzematge: El Corral (espai sense fum) i El Rebost de Bucomsa, i compta també amb un burrigrup al Facebook que porta el nom de BURRERA COMPRIMIDA ("burrera" per part de pare i "comprimida" per part de mare), on es completen els ressons de les publicacions burribloqueres, i on es contemplen els rampells d'entusiasme divulgatiu d'alguns dels nostres simpatitzants més simpàtics. Durant aquests dos anys hem publicat 195 entrades (a més d'una gran quantitat de material que hem penjat en gadgets, de manera temporal o amb caràcter permanent). Hem rebut 30.000 visites (números redons), el 25% de les quals provenen de l'estranger (tenim enregistrats accessos de tots els raconets del planeta, fins i tot de països dels quals desconeixíem l'existència. EE.UU, amb 2.944 visites, s'emporta la palma, seguit de França i de Rússia). Els dominis burribloquejats inclouen dos seccions de contingut variable, cada vegada més utilitzats pels nostres visitants:


LA CARTELLERA AMIGA (cliiic)Pàgina destinada a la publicitat dels actes socioculturals benintencionats que se celebraran els propers dies.ÍNDEX DEL BURRIBLOC --BURRÍNDEX-- (claaac). És la guia del Burribloc (la burriguia). Ací podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat tots els continguts que hem publicat fins ara.


Des del principi hem escrit sobre tot allò que ens interessa, i hem procurat que els nostres punts de vista desperten l'atenció dels lectors (escriure en clau d'humor és una constant en la trajectòria bucomsina). Des del primer moment també, el nombre de visites s'ha incrementat gradualment i hem comprovat amb alegria les incorporacions de persones i col·lectius d'eixos a qui ens agrada agradar. La nostra assessora lingüística, Maria Josep Escrivà, va començar prestant-nos alguna col·laboració esporàdica, però des que publica amb certa regularitat, el burribloc ha guanyat en força i en qualitat, i ha aconseguit que aquest humil raconet literari siga ben vist per gent important (Maria Josep és molt coneguda per la seua condició de poeta multiguardonada, però la potència de la seua prosa no desdiu per a res la magnificència de la seua poesia). Les revistes culturals més importants i més ambicioses s'arraparien per les escriptures de la dama esmentada, però ella es conforma alimentant amb saviesa la modèstia de les nostres iniciatives internautes. 

Foto del recordat Joan Pellicer.
Il·lustra l'article de Maria Josep Escrivà, en memòria
de l'esmentat metge i etnobotànic (cliiic).
Dos anys donen per a molt, però passen com una espurna de centella (nyaaas, metàfora al canto!). Durant eixe temps hem conegut gent interessantíssima que no coneixíem i hem aprés noves maneres de compartir complicitats. Hem fet amics; no sabem si enemics també, perquè nosaltres no tenim massa bona relació amb eixos senyors (o senyores). Si alguna persona, animal o cosa, víctima de les nostres crítiques i/o ironies, ens declara enemics per eixe motiu, doncs ja s'apanyarà; nosaltres no tenim res personal contra els bufanúvols, els corruptes, els estafadors, els saquejadors, els hipòcrites, els imbècils, els mals governants i/o qualsevol malcarat que tinga responsabilitats públiques; no desitgem el mal per a ningú: simplement pretenem que deixen la vida pública i que se'n vagen a casa i que sa mare els bolque. 

Estampa amb la qual vam il·lustrar un dels
articles (cliiic) on parodiàvem alguna farsa de les que
acostumen a dedicar-nos els governants que ens desgovernen.
A la foto, el xicot que va ampliar el contracte amb la
Fórmula I unes hores abans de dimitir.

I com que, damunt, són uns malpagadors, acabarem amb una frase sàvia que hem emprat al professor Llopis Guardiola: "Si 'qui paga, mana', qui no paga hauria de deixar de manar".

Doncs, això mateix. Per no pagar que no quede. Total: com que n'Alberto diuen que no pinta fabra, i en Serafí prou faena té retirant subvencions als del País Valencià...

Moltes felicitats, senyor Burribloc.

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................