...

............................................................................

dimecres, 2 d’octubre del 2013

EL SOLFABLOC DE BUCOMSA. Un bloc per a majories silencioses

Des del passat 30 d'agost no havíem alimentat el Burribloc amb cap publicació nova. I no és que aquest setembre no haja donat de si matèria i misèria suficients per a practicar sarcasmes literaris i per a expressar convenciments convençuts (a més, ja saben que els nostres arxius estan plens de sensibilitats susceptibles de convertir-se en gramàtiques divulgables). Però, a banda d'unes petites vacances desconnectadores, els components d'aquest equip de redacció ens hem dedicat en cos i ànima a preparar el llançament del llibre-disc ESTELLÉS EN SOLFA i, a tal efecte, hem mamprés una sèrie de tasques de tot tipus, entre les quals s'inclou la creació del bloc homònim que ara mateix presentem en societat. 


Capçalera del nou bloc de Bucomsa ESTELLÉS EN SOLFA
Disseny: Pau Àlvarez
Afortunadament, la xarxa està plena de plomes enginyoses que han tractat amb eficàcia els fets que han ocorregut durant el nostre provisional silenci, com ara les ploreres de n'Alberto perquè els enganyabovos del seu propi partit no li donen ni un duro per a pagar les glòries ofrenades; les noves immoralitats que estan descobrint-se amb el denominat "cas Bárcenas" o el nou ridícul espantós que, amb diners de tots, han fet els representants de la candidatura de Madrid com a ciutat que hauria d'haver celebrat els Jocs Olímpics de 2020. Però hi ha alguns esdeveniments que, malgrat el tractament mediàtic que han tingut (i encara continuen tenint), volem reflectir, per tal de deixar-ne constància escrita al simpàtic Burribloc que ara tenen entre cella i cella: 


Donya Ana, fent el ridícul.
Foto: xarxa
1. Al voltant d'1,6 milions de persones participaren l'11 de setembre en la cadena humana denominada Via Catalana cap a la Independència, la qual cosa significa que més d'un 20% dels habitants de Catalunya es van sumar a la moguda. Com era d'esperar, els trencapinyols que ens desgovernen i els cataferros que els adulen no sabien què fer per amagar tal realitat, i van eixir per peteneres argumentant que la "majoria silenciosa" no està d'acord amb la independència, i per això no es va manifestar. Vostés han vist mai alguna reivindicació de bufanúvols que haja mobilitzat més d'un 2% d'afectats? Els mandataris peperistes saben que la insultant majoria absoluta que presumeixen la van aconseguir amb un vot de cada cinc habitants d'Espanya? Amb eixe plantejament hauríem de dir que la "majoria silenciosa", és a dir, un 80% de censats, no va votar el PP i, per tant, no volia que tal partit governara. Així, doncs, siguen fidels a l'honestedat que prediquen i vagen-se a casa i que sa mare els bolque.


Com podran vostés observar, la "majoria silenciosa" no hi era.
Foto: xarxa
2. Durant el susdit mes, el professorat de les Illes Balears ha esclatat contra les malèvoles polítiques del reaccionari Bauzà (eixe que deia que sabien el que anaven a fer, i el temps ha demostrat que allò que anaven a fer era desfer tot el que hi havia fet, és a dir, fer-ho tot pols). La vaga indefinida continua en el moment que redactem aquest text, i és recolzada pels docents del País Valencià. Segurament, el mandatari bufanúvols pensarà que la "majoria silenciosa" no està d'acord amb la vaga, i per això no baixa del burro i continua amb les seues manies destructives. A manera d'anècdota guapeta, contaré que un professor de l'Institut de Ferreries (a Menorca) em va escriure comentaris benignes sobre el nostre ESTELLÉS EN SOLFA, i entre altres coses deia: "Estem emprant 'Un entre tants', per la seua popular força i per la unió que ens suggereix a tots els que estem en vaga a l'ensenyament de les illes. Hui mateix l'hem posada a l'hora del pati, per donar-li un aire encara més sagrat".3. La quantitat de poblacions on s'ha celebrat enguany la Festa Estellés ha superat les previsions més optimistes. A la majoria de llocs s'han organitzat lectures populars i altres activitats col·lectives, amb un nivell de participació i de qualitat interessantíssim i, lògicament, sense mitjans, sense pressupost i, en molts casos, sense suport oficial. Canal 9 i els seus derivats no volen saber res d'aquesta pel·lícula, i dediquen el seu miserable temps a adular fabres i a bambar pel món per a contar estupideses. Ahir mateix van venir al meu poble a entrevistar la gent per a preguntar si havien patit calor! Segurament, la "majoria silenciosa" està ara preocupada per la calor que fa o deixa de fer. Desgraciats!


Regalet de Pau Àlvarez, autor de la portada
d'ESTELLÉS EN SOLFA i de la capçalera del SOLFABLOC. 
Però el principal assumpte que ens ha induït a compondre aquesta entradeta és la presentació en societat d'un nou bloc afiliat a Burrera Comprimida: ESTELLÉS EN SOLFA; un lloc que hem habilitat per a recopilar informació i curiositats sobre el llibre-disc homònim, on el trobador oficial d'aquesta santa casa, Salvador Bolufer, interpreta Vicent Andrés Estellés amb la solfa del mestre Enric Murillo. La nova criatura, coneguda familiarment com EL SOLFABLOC, ordena els seus continguts en cinc apartats: ARTICLES/RESSENYES, FITXA TÈCNICA, PRESENTACIONS, LA GALERIA i EL CANTAR DE LA BURRERA, a més d'una nodrida columna lateral amb informacions sobre contactes, compres, àudios, enllaços a vídeos, etc. 


(cliiic)
El Burribloc de Bucomsa, el Burricorral, el Rebost, el Pulcribloc Passa la vida, i la branca noble de la majoria silenciosa donen la benvinguda a aquesta nova criatura virtual. Per molts anys. I gràcies pel temps, pel seguiment i per les atencions de tots vostés.


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................