...

............................................................................

divendres, 3 de juny del 2011

-----------TELEVISIÓ SENSE VERGONYA ---------- (article dedicat a Mònica Oltra)DES DEL CAMPAMENT
(BURRICRÒNIQUES MODERNES)


Els visitants habituals del nostre burribloc ja saben que estem d'acampada. El passat 19 de maig ens vam unir virtualment als moviments iniciats el dia 15 del mateix mes sota el lema "Democràcia real, ja" (clique ací per a llegir l'article La llum de l'esperança). Els campaments s'expandeixen pertot arreu de l'Estat espanyol, però nosaltres, per raons de proximitat i per qüestions afectives, estem ubicats en el si de les nostres realitats valencianes. A través d'aquestes burricròniques modernes intentarem transmetre sensacions i opinions que suren entre l'aura pacífica dels acampats i de la gent que visita les acampades (aclarim que les referències campals d'aquest article no tenen res a fotre amb cap president de cap Generalitat). 


The New York Times també
va tocar els cataplins a Don Francisco
Són molts els comentaris que versen sobre els resultats de les darreres eleccions, en especial els concernents al parlament i als municipis valencians. Moltes persones no s'expliquen que el PP haja renovat majories, malgrat les llistes plenes d'imputats i implicats en casos de corrupció que han presentat, el caos polític, social i cultural que estan expandint amb les seues polítiques campaneres, i el ridícul esperpèntic d'alguns dels seus dirigents, que ja ressona amb força més enllà de les fronteres estatals (el comentari que va fer dies enrere The New York Times sobre Francisco Camps és per a arrancar un plor).


Si el temps ens ho permet (i les circumstàncies també) tractarem d'aprofitar aquesta secció que hui encetem per a comentar les causes que, segons opinions  del carrer, dels analistes i les nostres pròpies, han propiciat aquest fenomen, per a molts incomprensible. I començarem per aquella que, per a nosaltres, ha estat l'arma principal de manipulació informativa: CANAL 9.


La susdita televisió, pública ella, s'ha convertit gradualment en la mare de tots els despropòsits: econòmicament, un desastre; artísticament, una pena; informativament, una vergonya; divulgativament, una estafa. Però, malgrat la caiguda en picat de l'audiència i els escàndols protagonitzats per algun que altre dirigent posat a dit (com aquell que deia estar en política per a forrar-se, ara processat per qüestions de pelila), ells continuen utilitzant la potència d'eixe joguet per a pregonar els seus deliris de grandesa i demonitzar, sense dret a rèplica, l'opinió de tot aquell que puga posar en evidència les seues bogeries destrellatades i sectàries. Que conste que ara no estem parlant en contra de les ideologies conservadores, sinó en contra de la gent que ací les representa.


Com que diuen que, com a mostra, un botó, inserim a continuació un vídeo amb les intervencions de Mònica Oltra al debat de Canal 9 on va participar durant la darrera campanya electoral (un debat imposat per llei, que no per voluntat dels governants, que es va gravar de matí i que es va emetre a hora de dormir). Molts de vostés ja el deuen haver vist, però els convidem a revisualitzar-lo i a ensenyar-lo als amics i als familiars que no hagen tingut eixa oportunitat (ja saben que és un reportatge penjat a youtube, i les coses d'Internet, malgrat la seua ràpida expansió, encara no estan a l'abast de la majoria de votants. No obstant això, el vídeo referit triplica en visites l'audiència que va tenir el programa abans mencionat). Després de la visualització, que recomanem, poden preguntar-se si els resultats del 22M serien els mateixos en el cas que aquesta classe d'intervencions, de Mònica o de qualsevol altre benparlat, hagueren aparegut a Canal 9 amb alguna freqüència i regularitat durant els 4 anys de legislatura:

                    

Per ara ho deixem ací. Un altre dia parlarem més de televisions i analitzarem el putxeràs del govern valencià en les concessions de llicències a les TDT (al nostre entendre, amb certa passivitat per part dels grups de l'oposició) en favor dels canals més arrimats a l'extrema dreta i de l'apagada de TV3 al País Valencià.


Plaça del "15 de maig"
València
Ah!, se'ns oblidava: ens sembla que els grups polítics, sobretot els majoritaris, no donen importància a les multituds que, des dels campaments urbans, reclamen democràcia real ja!; com si això no anara amb ells! Pròximament publicarem algunes conclusions extretes de les diverses assemblees, a veure si capten per on van els tirs, mal que siga en la distància.

I acabarem amb un regalet. Es tracta de la intervenció de la ja referida Mònica Oltra, dimarts passat, al programa de Buenafuente (perdonen si ens reiterem amb la sra. Oltra, però s'ho ha guanyat a pols). Gran Mònica i gran Buenafuente (i a més, amic). Sí senyor!

                   


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................