...

............................................................................

dijous, 9 d’agost de 2012

LA BURRERA EN TELEVISIÓ (capítol 5é)

TALLS I RETALLS 

Aclarim als amables lectors (i als no tan amables també) que amb això de La burrera en televisió no pretenem referir la burrera que a diari podem veure i escoltar a través de diversos canals de TV, sinó a l'experiència televisiva del programa de BURRERA COMPRIMIDA que es va emetre a CANAL 37 TV durant 3 temporades (2001-2003) amb el títol: LA SONATA DE LA PECATA MINUTA. Per tal de recordar aquell interessant experiment vam iniciar una sèrie d'audiovisuals denominada TALLS I RETALLS (aquest nom no té res a fotre amb les burreres de don Mariano ni amb les pantomimes de n'Alberto Fabra); el mes passat va veure la llum el capítol 5é, dedicat a Joan Pellicer i Bataller, metge i etnobotànic que ens va deixar l'any 2007. La referida entrega ja fou publicada al burribloc, acompanyant el magnífic article de Maria Josep Escrivà JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA», però encara no havíem presentat oficialment la novetat, tal com vam fer amb els quatre capítols anteriors. Ja saben que cada entradeta, a banda del nostre comentariet i de la inserció dels enllaços pertinents, inclou un lot de fotografies extretes de diversos programes, amb les quals estem amanint una galeria de fotos que pega un esclafit (clique ací per a veure les que hem publicat fins ara).
El 8 de març de 2002, Joan Pellicer va participar com a convidat a la Pecata Minuta, i ens va adelitar amb les aures benignes de les seues bondats i de la seua saviesa. Amb algunes imatges de l'esmentat programa (casolanes i de poca qualitat, però entranyables) hem compost una bona part de l'entrega que ara ens ocupa. Aquest capítol inclou, a manera d'introducció, una de les albaes que cantaren els Dolçainers i Tabaleters de la Safor el dia que passaren pel nostre plató. Es completa amb diversos volantins escènics de l'equip del programa (Salvador Bolufer, Cèsar Monzonís, Cristina Seguí, el Pintat de Parevell, Pep el Tito, Malva Ordiñaga, Kiko Pastor, Ferran S. Lapuente, Carlos Miralles i el mestre Giovani Pastoreli). L'editor Gabriel Sendra, que va acompanyar Joan Pellicer, també apareix en algun moment del reportatge. No es perden la interpretació del càntic "Allez enfants de la Marina": 2n classificat al concurs MARINA-HIMNES 2002.

Heus ací, doncs, l'enllaç que obri el teló d'aquest capítol:GALERIA DE FOTOS

Tal com vam fer en les anteriors entregues, per completar aquesta presentació hem inserit també algunes fotos pertanyents a diversos programes. Com que les esmentades instantànies han estat captades de gravacions de vídeo (amb les imatges en moviment), la qualitat de les fotografies no és massa bona, però considerem que reflecteixen amb bastant fidelitat el feliç ambient que respirava la Pecata Minuta:


DOLÇAINERS I TABALETERS DE LA SAFOR
Núria i Frederic Santamaria, Miquel Ruiz, Andreu Puig
i Josep Basset protagonitzaren com a convidats 
un dels programes. La foto de la dreta és total: Núria
cantant una albà mentre Miquel, el versador, li 
xiuxiueja la lletra a cau d'orella.La Sonata de la Pecata Minuta plorava i reia
amb tots els registres del sentiment,
i cantava i ballava amb totes les vares
de la burrera.
Alguns dels convidats il·lustres:
Carme Alemany, Jesús Moncho,
i els músics Ariel, Miralles i El Ripo.
Col·laboradors del programa:
Quartet de les rates (un quartet de tres components);
Carlos Miralles, Ferran S. Lapuente i Imma Crespo.
El rellotge fotografiat mostrava als espectadors
que el programa s'emetia en rigorós directe.
   CAPÍTOLS ANTERIORS:


Miniatura
7 d'octubre de 2011
Miniatura
21 de desembre de 2011
                                                                                                                                             

   3. PEPE TONO HD (cliiic)
     7 de febrer de 2012


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................