...

............................................................................

dissabte, 30 de març del 2013

LA PASSIÓ AUTONÒMICA

Ja saben vostés que aquest modest burribloc és –o almenys intenta ser– notari de l'actualitat que altres protagonitzen. Nosaltres, per tant, no posem ni llevem res a la realitat que ens ha tocat viure, per dolenta que aquesta siga. Però –això sí– comentem i analitzem els fets d'acord amb la nostra consciència i segons els nostres punts de vista (faltaria més!); per a llegir i escoltar les bravates dels mandataris de guàrdia ja estan els mitjans de comunicació públics, que paguem entre tots (o, en alguns casos, devem entre tots), però que només funcionen al servei dels interessos del poder establert, cada vegada més allunyat del món dels mortals.

I com que ara estem en temps de Setmana Santa, hem tingut a bé (o a mal, segons com es mire) preparar una estampa on hem tractat de fondre la simbologia espiritual de la Passió de Jesucrist amb la simbologia passional de la matèria corrompuda. Per tal d'evitar fer llarga la processó amb un ciri tan curt, hem limitat el treballet a referències d'àmbit autonòmic (no estan totes les que són, però sí que són totes les que estan); hem considerat que qualsevol intent d'abastar l'empastre a nivell estatal hagués estat una tasca tan pretensiosa com inacabable. Heus ací, doncs, el fruit del nostre treball setmanasanter:


Per raons d'espai i de temps no hem inclòs al quadre d'honor altres empastres autonòmics que ens afecten (materials i morals) ni les pífies irresponsables que han propiciat el caos econòmic que patim i la vergonyosa morositat provocada i practicada per l'administració pública, la qual ha motivat la ruïna i el tancament de moltes empreses. 

Com que dels 99 diputats que diputen les Corts Valencianes 11 estan imputats en casos de corrupció (11% en números redons) hem tingut a mal dedicar un altre quadre de passions, distint, però molt relacionat amb l'anterior. Heus-lo ací:

No sé per quins motius, però cada vegada que esclafeix algun escàndol de corrupció en algun raconet de les Espanyes Estatals (EE), tard o prompte es descobreix algun filet encarat cap ací; l'assumpte eixe del Nóos semblava que se l'havien espolsat de damunt, però el soci de l'Urdangarí no para de posar el dit a l'ull de personatges com "el poeta" n'Esteban González Pons o la mateixa na Rita Barberà (entre altres ofrenaglòries). Ja veurem açò com queda. I parlant de donya Rita, la vaig veure a la mascletà del dia Sant Josep, pegant bots pel balcó de l'ajuntament, controlant de manera ostentosa l'acció de les falleres i dirigint amb els braços la música de Valencia en fallas que sonava a tota paleta per tal de silenciar els crits dels discrepants. Al pas que va, donya Rita, crec que acabarà matant mosques a canonades... si és que no està fent-ho ja!

I acabarem la burrientrada amb una foto que va penjar na Sóc Qui Sóc al Burrigrup la nit de Divendres Sant. Aquesta genial estampa és del fotògraf Natxo Francés, i està extreta del seu blog

No faré cap comentari si no és en presència del meu advocat.

Que la mona de Pasqua siga propícia a tothom i ens protegisca dels monos contaminats i dels micos corruptes. Amén.

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................