...

............................................................................

dijous, 16 de desembre del 2010

LA BURRERA INFORMA

NOTÍCIES BREUS, PERÒ PLENES DE SUBSTÀNCIA


Dijous, 16 de desembre de 2010
20,00 hores
Casa de Cultura 
PEGO
Presentació del llibre
SIS CONTES I UNA NOVEL·LA INCERTA,
de Jovi Lozano SeserJovi Lozano és un valor emergent de la nostra comarca, amic de la nostra burrera i benefactor de la nostra causa. El llibre que ara ens presenta es compon de diversos relats, alguns dels quals han estat guardonats amb  premis literaris importants. Tomàs Llopis, assessor lingüístic de Bucomsa, hi participarà en l'acte. Tot un luxe. Si a les esmentades raons afegim que l'obra en qüestió ha estat publicada per EDICIONS 96, igualment amics incondicionals i col·laboradors de la nostra causa, trobarem motius més que suficients per a donar suport a aquest acte i recomanar-los que no s'ho perden.


Divendres, 17 de desembre de 2010
Casa Museu de Pego (c/ Hospital, 3)
Inauguració de l'exposició de pintura
AMB LA MÍMESI DEL GEST,
d'Àlex Seguí
(Horari: de dilluns a dissabte, de 18 h a 20 h)
Àlex Seguí és molt conegut pertot arreu per la seua activitat com a component de LA GOSSA SORDA, però molta gent no sap que és un estudiant avantatjat de l'Escola de Belles Arts. No és la primera exposició que presenta al seu poble, i a ben segur tampoc no serà l'última. Seguí és un altre acèrrim protector de la nostra causa Bucomsa. Per raons òbvies, nosaltres recomanem Àlex Seguí amb el mateix afecte que recomanaríem un fill nostre.

Més informació al bloc EL GENET VERD
Dissabte, 18 de desembre de 2010
19,00 hores
Llibreria Primado (Av/Primado Reig n 102)
VALÈNCIA
Recital de poesia basat en el
LLIBRE DE DÉNIA,
de Vicent Andrés Estellés,
amb Tomàs Llopis (rapsode) i Miquel Pérez (guitarra)Aquest extraordinari treball va ser enregistrat en un CD a finals de l'any 2008, amb la veu de Tomàs Llopis i l'acompanyament musical de cinc instrumentistes, incloent-hi Miquel Pérez, guitarrista i compositor dels excel·lents temes musicals que formen part del recital.  

Tomàs Llopis, a banda de ser un dels assessors lingüístics de Bucomsa, és també el nostre mestre en la pràctica de la recitació, i Miquel Pérez és un guitarrista conegut i admirat, que fou en el seu temps professor de la nostra Cristina Martí. Si a la qualitat dels referits professionals afegim la genialitat dels temes d'Estellés, convindran amb nosaltres que l'acte que ara ens ocupa és àmpliament atractiu i recomanable.

Per a obtenir més informació sobre la llibreria Primado, cliquen ací:   www.libreriaprimado.blogspot.com 

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................