...

............................................................................

divendres, 25 d’abril del 2014

A CAU D'ORELLA. A Miquel Ruiz, en el recordTALLS I RETALLS
de la Pecata Minuta
capítol 7é


"A cau d'orella" és la denominació d'aquesta 7a entrega de la sèrie Talls i retalls, un recordatori del programa de TV que es va emetre a Canal 37 durant 3 temporades (2001-2003) sota el títol La sonata de la pecta minuta. Les peculiaritats de la tal parida televisiva de Burrera Comprimida i el gratíssim record que guardem d'aquella experiència ens ha animat a elaborar aquests reportatges.


Miquel Ruiz

El capítol esmentat és un resum de l'edició núm. 75 del programa emés en directe el 28/02/2003, amb la participació dels Dolçainers i tabaleters de la Safor com a grup convidat. Miquel Ruiz, Josep Basset, Andreu Puig i els germans Núria i Frederic Santamaria ens van delitar amb les seues aportacions artístiques i humanes, i ens van il·lustrar sobre el món de les albaes. Hem pretés dedicar aquest audiovisual a la memòria de Miquel Ruiz, mort prematurament el mes de juny de 2013. El seu record ha estat present durant la selecció de les imatges, on ell apareix amb la simpatia i la vitalitat que sempre l'acompanyaven. El fragment del vídeo que s'inicia al minut 13 vol ser un cant de sentiment a Miquel i una abraçada als companys que estigueren amb ell al programa. Tot el nostre afecte i la nostra proximitat més càlida per als familiars i amics d'aquest mestre de dolçaina, que a la Pecata Minuta va mostrar la seua vessant de versador d'albaes.

El programa fou, com sempre, molt divertit. Hi van intervindre: Salvador Bolufer, Cèsar Monzonís, Malva Ordiñaga, Kiko Pastor i el mestre Giovani Pastoreli (a banda dels Dolçainers i Tabaleters de la Safor). Es completa el reportatge amb imatges insòlites pertanyents a diverses edicions d'aquesta creació televisiva de Burrera Comprimida SA (Bucomsa). 

A més a més, i com una aportació d'autèntic luxe, hem publicat al nostre Rebost un text molt especial que Josep Basset —company tabaleter inseparable de Miquel—, suma a aquest gest col·lectiu, modest, però molt sincer, de reconeixement i admiració per l'enyorat Miquel Ruiz Gracia. Es titula Somni MR (A Miquel Ruiz Gracia, des de la memòria actual) i creiem que, si tenen uns minuts, els agradarà llegir-lo. Sobretot a tota aquella gent que ha estimat i continua estimant de prop el Miquel.

I sense més preàmbuls, heus a continuació l'enllaç al vídeo que ens ocupa. Ens agradaria que resultara per a vostès tan grat i tan entranyable com ha sigut per a nosaltres el seu muntatge:Tal com vam fer en les entregues anteriors, per completar aquesta presentació hem inserit també algunes fotos extretes de diversos programes. Com que les esmentades instantànies han estat captades de gravacions de vídeo (amb les imatges en moviment), la qualitat no és massa bona, però considerem que reflecteixen amb bastant fidelitat el feliç ambient que es respirava a la Pecata Minuta:

El programa va ser assaltat en directe, a punta de metralleta.

Un enemic va penetrar sobtadament al plató
i va provocar un altercat d'ordre públic.


Calia tenir molta paciència per a controlar el caos i el desordre.


Al plató d'estiu, el flautista del programa donava la benvinguda, amb un xiulit de ferralla, al músic Josep Sendra, convidat del dia.


Don Furgoneto Pastizal (Pintat de Parevell) donava lliçons magistrals a la senyoreta Cristina (Cristina Seguí), mentre Nando S. Lapuente
alçava acta de la secció.


El quadre és total. No es pot demanar més!


Els Dolçainers i Tabaleters de la Safor,
el dia que passaren per la Pecata Minuta.

  El mes de juny de 2013 ens va deixar Miquel Ruiz: mestre, dolçainer, versador... i amic.

Per a veure més fotos, clique ací (cliiiic)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................