...

............................................................................

dilluns, 1 d’agost del 2011

LA BURRERA CANTA A BARX  dijous, 4 d'agost, a les 20,30 h

Trobador marjalenc
La dilatada trajectòria escènica de la nostra BURRERA COMPRIMIDA ens ha permés gaudir (i patir) escenaris de totes les classes i condicions, ubicats en indrets de tota índole o en recintes de diverses utilitats i variades categories. A Sagra vam fer servir els balcons de l'ajuntament per a escenificar les nostres paròdies, cara a la plaça on s'hi trobava el públic, i a la Llosa de Camatxo ens van muntar un escenari amb els decorats d'una pel·lícula de cine que havien rodat al poble (pel que vam entendre, la susdita pel·lícula era de prínceps i princeses medievals, i un servidor va haver d'interpretar peces com La romança defecatòria embotit sobre una espècie de carrossa que, presumptament, en la ficció servia de tron de la princesa).


Així doncs, hem actuat en teatres, teatrets, teatrots i teatrius; en places de bous i camps de futbol; en gimnasos i en poliesportius; en places públiques, descampats, paratges emblemàtics, terrasses i recintes enjardinats. També ho hem fet (actuar) en sales de ball, cofurnes inhòspites, aules d'escola, biblioteques, cases de cultura i auditoris de major o menor envergadura, però no ho havíem fet mai (actuar) en l'auditori d'un amfiteatre a l'aire lliure. Si l'oratge o alguna causa de força major no ho impedeixen, ho farem (actuar) el proper dijous, dia 4 d'agost, al Teatre Algeval de Barx (clic) Serà a les 20,30 h.
          


Amfiteatre de Barx
vista parcial
Barx és un poble d'aproximadament 1.500 habitants, que s'estén als peus del Montdúver, a 342 m del mar, i a cavall entre Gandia i el monestir de Santa Maria de la Valldigna. Confesse amb lletres ruboritzades que no havia estat mai allí; ho vaig fer (anar allí) la setmana passada, per tal de conéixer el lloc on havíem d'actuar i rematar alguns detallets tan simples com necessaris. Ens esperava Encarna Donet, la responsable de la Biblioteca Municipal i, pel que vam deduir, encarregada també dels combois logístics de les activitats culturals que organitza el seu ajuntament. Encarna i la seua filla, Ainhoa, són les amfitriones que qualsevol trobador marjalenc voldria trobar cada vegada que actua en qualsevol lloc del món. Amables i benignes, ens van aclarir el que necessitàvem i ens van ensenyar els secrets de l'amfiteatre a l'aire lliure on actuarem el dia assenyalat a l'hora anunciada.

Allí cantarem la burrera amb tots els nostres efectius: Salvador Bolufer (clic) serà la veu que clame en el desert, Enric Murillo (clac) al piano i Cristina Martí (cloc) a la guitarra posaran en solfa la veu esmentada amb la màgia de les seues músiques, i Cèsar Monzonís rebentarà les barreres del trellat per a demostrar que, moltes vegades, la realitat supera la ficció.


Ens agrada recordar que EL CANTAR DE LA BURRERA és un espectacle amanit des de la més absoluta normalitat. Per tant, és apte per a tota classe de públics normals. La nostra manera de parodiar les anormalitats, en clau d'humor, pot servir de teràpia contra les fanfàrries desafinades i els sorolls dels bufanúvols, tan de moda en temps actuals.La seua presència tonificarà els nostres esperits i omplirà d'alegries el Teatre Algeval de Barx. Ja saben que un espectacle sense públic és com un campanar sense campanes... o com un bosc sense arbres, com un arbre sense rames o com una rama sense fulles. Amén.

                                           
                                        El Cantar de la Burrera (tràiler)


               
La fallera lletja i La delicà de Gandia. Dos clàssics del Cantar de la Burrera.

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................