...

............................................................................

dilluns, 21 de març del 2011

BURRICRÒNIQUES FALLERES

LA BURRERA MÉS FALLERA

Els parroquians i navegants que, per costum o per casualitat han visitat el nostre burribloc durant les passades festes falleres, han tingut l'oportunitat de conéixer l'existència de la comissió fallera virtual creada pels estaments burreracomprimits que regenten aquesta parida internauta.

I dic que la referida comissió fou creada, que no fundada, perquè una de les moltes novetats que aporta aquesta iniciativa és precisament el fet d'haver plantat, festejat i cremat una falla sense haver procedit prèviament a la seua fundació. 

Na Patrocinio Bataclan de la Cacofonia Ronca
Fallera Major 2011
No era la nostra intenció burlar d'aquesta manera la lògica protocol·lària, però la idea ens va abordar d'una manera tan sobtada que no vam tenir temps a estudiar el manual que marca les pautes a seguir en casos similars. Quan estàvem a punt de cremar el monument que havíem plantat, els xicots de la premsa ens van demanar l'acta fundacional per a donar a conéixer al món l'existència de la nostra institució, i fou aleshores quan vam descobrir la mancança del requisit en qüestió. Així doncs, la FALLA BUCOMSA-BURRERA I ADJACENTS és encara una institució infundada, però prometem fundar-la abans del pròxim Pentecostés. 

ESCUT OFICIAL DE LA FALLA
A continuació inserirem dos enllaços, a través dels quals podran compartir les nostres vivències falleres amb les novetats protocol·làries que hem aportat a la causa i les emocions de l'exaltació de la nostra Fallera Major, galantejada pel mantenidor en Floripondi Sánchez de la Prominència Acústica. Igualment, també podran realitzar una visita virtual al monument de l'artista Macareno les Penyes, amb versos del guionista Rafa Burilla. 

FALLA BUCOMSA-BURRERA I ADJACENTS 2011
Lema: Ridículum Vitae
Però, a banda de les innovacions insòlites que podran conéixer si visiten les nostres virtualitats, hi ha altres detalls tradicionals de la festa fallera que hem canviat de manera radical, com ara el procediment que hem utilitzat per a encendre les mascletaes on, en lloc d'ordenar la Fallera Major al senyor pirotècnic que encenga la mascletà, l'encén ella mateixa disparant a la metxa amb una escopeta de dos canons. Un altre detall que ha estat molt comentat és la norma que exigeix haver acomplit els 40 anys per a poder ser fallera infantil... i un altre, la utilització d'un tractor de cadenes amb un picú incorporat, que acompanyava amb música el pas de les falleres (amb aquesta mesura hem estalviat la despesa de la xaranga musical). De tot açò (i més) els informarem en futures ocasions. 

Aquests són els enllaços que hem comentat anteriorment:

Conté el disseny de l'escut de la falla, la composició de la Junta Executiva que presideix Don en Furgoneto Pastizal de la Santa Infància i Martínez de la Barbacoa Alta, un ampli reportatge fotogràfic de l'acte d'exaltació de la Fallera Major, Na Patrocinio Bataclan de la Cacofonia Ronca, i una crònica exhaustiva de l'esmentat esdeveniment. 
Visita virtual al monument de l'artista Macareno les Penyes, amb lectura directa dels versos del guionista Rafa Burilla i informació visual i escrita de les escenes que componen la crítica de la falla. Ací també podran contemplar un dels moments de la cremà, i la sorpresa d'un inesperat final de festa.
Seguint els cànons més tradicionals, tots els components de la falla van ser arrasats pels efectes del foc purificador, a excepció d'aquella figura que, segons mana el protocol, ha de ser indultada. En aquest cas, i per votació popular, aquest va ser l'element que es va salvar de les flames:


El President d'honor de la FALLA BUCOMSA-BURRERA I ADJACENTS, Don en Furgoneto Pastizal de la Santa Infància i Martínez de la Barbacoa Alta, aprofita l'avinentesa per a saludar-los amb la millor de les seues cordialitats, i per a oferir-los el testimoni més afectuós de les seues consideracions personals més distingides.
EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................