...

............................................................................

dilluns, 21 de març del 2011

BURRICRÒNIQUES FALLERES

LA BURRERA MÉS FALLERA

Els parroquians i navegants que, per costum o per casualitat han visitat el nostre burribloc durant les passades festes falleres, han tingut l'oportunitat de conéixer l'existència de la comissió fallera virtual creada pels estaments burreracomprimits que regenten aquesta parida internauta.

I dic que la referida comissió fou creada, que no fundada, perquè una de les moltes novetats que aporta aquesta iniciativa és precisament el fet d'haver plantat, festejat i cremat una falla sense haver procedit prèviament a la seua fundació. 

Na Patrocinio Bataclan de la Cacofonia Ronca
Fallera Major 2011
No era la nostra intenció burlar d'aquesta manera la lògica protocol·lària, però la idea ens va abordar d'una manera tan sobtada que no vam tenir temps a estudiar el manual que marca les pautes a seguir en casos similars. Quan estàvem a punt de cremar el monument que havíem plantat, els xicots de la premsa ens van demanar l'acta fundacional per a donar a conéixer al món l'existència de la nostra institució, i fou aleshores quan vam descobrir la mancança del requisit en qüestió. Així doncs, la FALLA BUCOMSA-BURRERA I ADJACENTS és encara una institució infundada, però prometem fundar-la abans del pròxim Pentecostés. 

ESCUT OFICIAL DE LA FALLA
A continuació inserirem dos enllaços, a través dels quals podran compartir les nostres vivències falleres amb les novetats protocol·làries que hem aportat a la causa i les emocions de l'exaltació de la nostra Fallera Major, galantejada pel mantenidor en Floripondi Sánchez de la Prominència Acústica. Igualment, també podran realitzar una visita virtual al monument de l'artista Macareno les Penyes, amb versos del guionista Rafa Burilla. 

FALLA BUCOMSA-BURRERA I ADJACENTS 2011
Lema: Ridículum Vitae
Però, a banda de les innovacions insòlites que podran conéixer si visiten les nostres virtualitats, hi ha altres detalls tradicionals de la festa fallera que hem canviat de manera radical, com ara el procediment que hem utilitzat per a encendre les mascletaes on, en lloc d'ordenar la Fallera Major al senyor pirotècnic que encenga la mascletà, l'encén ella mateixa disparant a la metxa amb una escopeta de dos canons. Un altre detall que ha estat molt comentat és la norma que exigeix haver acomplit els 40 anys per a poder ser fallera infantil... i un altre, la utilització d'un tractor de cadenes amb un picú incorporat, que acompanyava amb música el pas de les falleres (amb aquesta mesura hem estalviat la despesa de la xaranga musical). De tot açò (i més) els informarem en futures ocasions. 

Aquests són els enllaços que hem comentat anteriorment:

Conté el disseny de l'escut de la falla, la composició de la Junta Executiva que presideix Don en Furgoneto Pastizal de la Santa Infància i Martínez de la Barbacoa Alta, un ampli reportatge fotogràfic de l'acte d'exaltació de la Fallera Major, Na Patrocinio Bataclan de la Cacofonia Ronca, i una crònica exhaustiva de l'esmentat esdeveniment. 
Visita virtual al monument de l'artista Macareno les Penyes, amb lectura directa dels versos del guionista Rafa Burilla i informació visual i escrita de les escenes que componen la crítica de la falla. Ací també podran contemplar un dels moments de la cremà, i la sorpresa d'un inesperat final de festa.
Seguint els cànons més tradicionals, tots els components de la falla van ser arrasats pels efectes del foc purificador, a excepció d'aquella figura que, segons mana el protocol, ha de ser indultada. En aquest cas, i per votació popular, aquest va ser l'element que es va salvar de les flames:


El President d'honor de la FALLA BUCOMSA-BURRERA I ADJACENTS, Don en Furgoneto Pastizal de la Santa Infància i Martínez de la Barbacoa Alta, aprofita l'avinentesa per a saludar-los amb la millor de les seues cordialitats, i per a oferir-los el testimoni més afectuós de les seues consideracions personals més distingides.

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................