...

............................................................................

dissabte, 2 d’abril del 2011

RESSONS DE RAFELCOFER


Cantant la Burrera a Rafelcofer
(foto: Xavi Vila)
Parlar d'un mateix és una pràctica un tant arriscada; si parles malament és com tirar pedres a la teua teulada, i si parles bé t'exposes a aparentar prepotència o a ser acusat de plagiar les tècniques rocambolesques que utilitza Don Francisco Camps, entre altres, per a vendre misèries. Per això nosaltres procurem ser mesurats a l'hora de comentar en públic els nostres espectacles. Les anàlisis, les autocrítiques i les congratulacions, les fem en privat, encara que aquesta forma de procedir ens reste possibilitats propagandístiques.

Inaugurant un aeroport a La Safor
(foto: Xavi Vila)
Però quan són altres persones les que parlen de nosaltres, i més encara si parlen bé, plantem discretament les orelles per a escoltar el que diuen del nostre treball, perquè a ningú no li amarga un dolç, i perquè ens satisfà comprovar que el nostre pelegrinatge pels escenaris no passa desapercebut. 

Engrandint la poesia.
T Llopis i MJ Escrivà
(foto: Xavi Vila)


La darrera representació d'El Cantar de la Burrera fou el passat dissabte al V Festival de Poesia de Rafelcofer. Nosaltres ens vam quedar satisfets amb el resultat de la nostra actuació i amb el tractament rebut pels organitzadors i, pel que es veu, el pas de la burrera per la susdita localitat ha deixat molt bon sabor de boca. Heus a continuació alguns dels comentaris que s'han publicat al voltant del xou:

Perfumant l'acte
(foto: Xavi Vila)
Burrera comprimida i en dosis intel·ligentsArticle del periodista Francesc Vila sobre el V Festival de Poesia de Rafelcofer i sobre l'actuació d'El Cantar de la Burrera. Francesc fou el mantenidor de l'acte, i coneix el nostre espectacle des que vam actuar a la Setmana de la Poesia de Barcelona. Completa la publicació amb l'enllaç a un àlbum de fotografies de Xavi Vila sobre l'esdeveniment. Heus ací dos fragments del referit article i l'enllaç per a llegir-lo complet:


... Van tancar els llums, van obrir les cortines vermelles i va aparèixer Salvador Bolufer amb la seua veu de recitar tranquil·la, profunda i contundent, acompanyat per la professionalitat del pianista i compositor Enric Murillo, l'entusiasme de la guitarrista Cristina Martí, l'actor indescriptible Cèsar Monsonís, i els reconeguts i benvolguts poetes Tomàs Llopis i Maria Josep Escrivà... 

... A Barcelona, on van actuar als refinats jardins del Museu Frederic Marès, al peu de la solemne catedral, l’espectacle em va semblar molt surrealista, l'essència de la valencianitat més profunda. A Rafelcofer, em va semblar tan surrealista i valencià, com necessari, perquè ens ajuda a veure-ho tot més clar, ens fa riure i, sobretot, ens dóna forces per tornar l'any que ve amb més festival, més llengua, més cultura i més poesia(cliquen ací per a llegir l'article complet).


Cristina Martí, Dolors Pedrós i
Maria Alcaraz. Tres de luxe.

(foto: Xavi Vila)

Un xicotet resum del V Festival Crònica de l'acte, publicada al Web dels organitzadors (Associació Cultural EL REBROT). Il·lustren els comentaris amb fotos de l'espectacle:


Ens ha costat 5 anys, però n'estem ben orgullosos. Enguany ho hem petat! Veure l'auditori des de dalt, com el veiem nosaltres ple de gent, amb les rialles com a banda sonora no té preu. I d'això en té la culpa Don Salvador i la seua gent que han fet de la burrera un bon reclam.

Perquè la burrera fa falta senyors!

I per als que eixe dia teníeu altres coses, us deixem un tas(cliquen ací per a veure la crònica completa)

I per a completar la jornada, la gent del REBROT ens va dedicar unes albaes agraïdes:         

Nosaltres també agraïm als coferers la seua càlida acollida i el seu interés a malcriar els nostres volantins escènics, i ho fem des de la més humil de les humilitats. Nosaltres no sabem parlar  ex cathedra ni inaugurar aeroports sense avions. 


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................