...

............................................................................

diumenge, 19 de desembre de 2010

A ESPENTES I REDOLONS

L'ALTRA BURRERA (cap. 2)


El passat 27 de novembre vam incloure al burribloc que ara tenen a la vista una secció que vam tenir a mal intitular "L'ALTRA BURRERA", amb intenció d'oferir un espai que siga capaç de mostrar-los −en clau d'humor− algunes xicotetes anècdotes documentades en audiovisuals, que, malgrat haver ocorregut en espais de debat públic, estan molt lluny de poder ser divulgades a través d'eixa televisió que paguem entre tots. Alguns detalls que ens van motivar a encetar aquesta espècie de novel·la per entregues van ser explicats en la burrintroducció d' aquell primer article que poden llegir o rellegir clicant a continuació: EL REPELENTE NIÑO VICENTE.

En aquella ocasió mostràvem un vídeo on es veu un diputat que esgarrava paperets mentre parlava una diputada de l'oposició, i hui els oferim una altra relíquia que delata uns altres fets ocorreguts al mateix Palau de les Corts durant una sessió plenària. 


De què es riuen, senyories?

Al reportatge en qüestió podran comprovar que basten només sis minuts per a astorar un galliner. Comença la filmació amb la intervenció d'un diputat que és interromput als 41 segons de l'inici del seu discurs pel senyor que presideix el plenari, el qual invoca no sé quin article per a advertir l'orador que no pot utilitzar aquella intervenció per a dir allò que diu i que, per tant, s'haurà d'ajustar al reglament si vol continuar "orant". En aquell moment, un altre diputat, des del seu escó, comença a fer gestos reprovant tal actitud (no se senten les paraules que  mentrestant profereix), i és quan el President munta en còlera i arremet contra qui l'ha increpat, el qual és expulsat entre crits després que se li fan, en pocs segons, les tres advertències de rigor. 


L'expulsat abandona la sala acompanyat per la major part dels diputats del seu grup, entre cridòries destarotades, ovacions acalorades dels coreligionaris del President, i el desconcert dels components del grup més minoritari de tan rocambolesc parlament. La sessió és "levantada" i es reprén uns segons després enmig d'un caos completament descontrolat. Total: en poc més de sis minuts, allí no queda estaca en paret. 

No s'ho creuen?, doncs ací tenen el vídeo:

                   

 Per cert, l'orador que parlava al principi havia qüestionat algun dirigent atrevit que presumia en públic d'haver abastat DOS MIL MILIONS DE TELEVIDENTS durant les retransmissions de la Copa Amèrica (en aquell moment és quan el President l’interromp). Aclarim que la xifra esmentada correspon, més o menys, a un terç dels habitants del planeta. Amb això es dedueix que  moltes persones del tercer món, que no tenen ni un mal rosegó per a tirar-se a la boca, solen "matar la fam" amb els velerets que solquen els mars per les aigües de València. 

Doncs bé. Nosaltres som una mica més modestos i ens conformem amb els mil milions de persones que visiten diàriament aquest burribloc. Als incrèduls que puguen dubtar del nostre rigor periodístic els direm que, quan els senyors mandataris ens demostren que la "Copa Amèrica" la veuen DOS MIL MILIONS DE PERSONES, nosaltres també els demostrarem sense problemes que  en són MIL MILIONS les que visiten a diari aquesta pàgina (i amb vosté, que s'hi acaba d'incorporar, ja en som mil milions i un). 


Per curiositat hem repassat l'historial de certs dignataris, i hem comprovat molts casos de personalitats que porten més de 30 anys vivint de la política (alguns d'ells, fins i tot han canviat de jaqueta en més d'una ocasió). Hi ha un vell refrany que diu així: "Cànter nou... aigua fresca!". Doncs, això mateix...


Una abraçada nadalenca als nostres mil milions de seguidors.


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................