...

............................................................................

dijous, 22 de desembre de 2011

ENTRE PARÒDIES

TALLS I RETALLS (capítol segon)
LA SONATA DE LA PECATA MINUTA

BUCOMSA EN TV
Capítol anterior:


El passat 8 d'octubre presentàrem al burribloc que ara tenen entre ulls l'inici de la sèrie d'audiovisuals que vam tenir l'ocurrència d'intitular TALLS I RETALLS (cliiic). Amb aquesta mampresa portem intenció de resumir en capítols l'experiència televisiva de BURRERA COMPRIMIDA SA (cliiic) a través de LA SONATA DE LA PECATA MINUTA, un programa insòlit que es va emetre a Canal 37 TV entre els anys 2001 i 2003.

ENTRE PARÒDIES és el títol de l'entrega que ara els oferim, la qual recull fragments d'algunes paròdies interpretades per l'equip del programa durant les edicions 79 i 80 (any 2003). Van intervindre: Salvador Bolufer, Cèsar Monzonís, Cristina Seguí, Lady Malva, Kiko Pastor i el mestre Giovani Pastoreli (a banda dels convidats, als quals dedicarem altres capítols).

Aclarim que això de Talls i retalls no té res a fotre amb les retallades que anuncia el nou govern espanyol. Esperem que, amb l'excusa de la crisi, no se'ls ocórrega retallar també les llibertats que encara es respiren a les xarxes socials. Amén.

Heus ací, doncs, l'enllaç d'accés al "Youtube" on hi és allotjat el susdit vídeo:


        ▼

ENTRE PARÒDIES (cliiic)


Hauran vist que el videoclip que posa fi al reportatge no té pèrdua; per això hem muntat un altre vídeo a banda que conté només la irreverència floral que vam intitular GAMBERRADA FALLERA. Aquest és l'enllaç:        ▼

IRREVERÈNCIA FLORAL (cliiic)

GALERIA DE FOTOS

Tal com vam fer en l'anterior entrega, per a completar aquesta presentació hem inserit també algunes fotos pertanyents a diversos programes. Com que les esmentades instantànies han estat captades de gravacions de vídeo (amb les imatges en moviment), la qualitat de les fotografies no és massa bona, però considerem que reflecteixen amb bastant fidelitat el feliç ambient que respirava la Pecata Minuta:

Joan Castejón, Vicent Torrent (Al Tall), Vicent Balaguer i Tomàs Llopis
són alguns dels més de 300 convidats que van passar pel programa.
Instantànies de Joan Pellicer i Miquel Samper (Michel) durant les seues
respectives intervencions.
Joan i Miquel, així com Pep Bas, Vicent Pérez, o Joan Monleón
ja no estan entre nosaltres. Tindrem oportunitat de recordar-los
en propers capítols de Talls i retalls.


Mirar cada setmana els ulls de la sra. Maria i parlar-li
a cau d'orella televisiva era un goig indescriptible.

L'amplitud i la qualitat de l'equip humà del programa permetia provocar
tota classe de situacions, per insòlites que foren.

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................