...

............................................................................

dijous, 10 de novembre del 2011

UN ANY DESPRÉS

1r ANIVERSARI

BURRERA COMPRIMIDA SA
BUCOMSA

El dia 10 de novembre de 2010 obrírem al públic les portes del burribloc. En principi només preteníem utilitzar-lo per a publicitar les actuacions del Cantar de la Burrera i emmagatzemar material i curiositats de la Burrera Comprimida, però una força misteriosa ens va embotinar, i vam començar la construcció d'aquest insòlit dietari de capçalera.  


Des de llavors ençà hem publicat 122 entrades, repartides entre el bloc central i els dos webs filials que vam obrir posteriorment (El corral i El rebost de Bucomsa) per tal d'organitzar millor l'arxiu de les publicacions. Aquest és l'enllaç a través del qual poden accedir al burríndex i buscar amb facilitat tots els continguts que hem publicat fins ara.:


LA GUIA DEL BURRIBLOC

Hem rebut 13.081 visites (una mitjana de 1.090 visites mensuals), 11.610 de les quals provinents de l'Estat espanyol (suposem que la majoria pertanyen a les nostres geografies més pròximes), i 1.471 d'altres països, entre els quals destaca EEUU amb 744 entrades. Hem tingut l'honor de rebre visites dels cinc continents (fins i tot de països completament desconeguts per nosaltres), però ens agradaria destacar les 140 procedents de Rússia, des d'on alguna o algunes persones han acompanyat les nostres parides pràcticament des de l'inici de l'existència del burribloc. Precisament de Rússia hem rebut la primera visita d'aquest dia d'aniversari; ens han enllaçat des d'un buscador que s'indica com "Yandex.ru". Inserim a continuació la pàgina del lloc esmentat on figuren referències del burribloc i del corral de Bucomsa, a més de la caràtula amb l'enllaç al vídeo on Salvador Bolufer recita La fallera lletja, acompanyat al piano pel mestre Enric Murillo. Miren:

Des d'ací fins a Rússia,
el nostre 
agraïment més sincerPel moment ho deixem ací. Un altre dia els contarem més curiositats d'aquesta apassionant experiència. Hui només volíem deixar constància d'aquest primer aniversari del burribloc, i això mateix hem fet. Nosaltres estem contents, i agraïts de tota la gent que ha tingut a bé acompanyar en algun moment els nostres volantins editorials.

Salutacions, amb la millor de les nostres cordialitats.


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................