Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

divendres, 3 de juny de 2011

-----------TELEVISIÓ SENSE VERGONYA ---------- (article dedicat a Mònica Oltra)DES DEL CAMPAMENT
(BURRICRÒNIQUES MODERNES)


Els visitants habituals del nostre burribloc ja saben que estem d'acampada. El passat 19 de maig ens vam unir virtualment als moviments iniciats el dia 15 del mateix mes sota el lema "Democràcia real, ja" (clique ací per a llegir l'article La llum de l'esperança). Els campaments s'expandeixen pertot arreu de l'Estat espanyol, però nosaltres, per raons de proximitat i per qüestions afectives, estem ubicats en el si de les nostres realitats valencianes. A través d'aquestes burricròniques modernes intentarem transmetre sensacions i opinions que suren entre l'aura pacífica dels acampats i de la gent que visita les acampades (aclarim que les referències campals d'aquest article no tenen res a fotre amb cap president de cap Generalitat). 


The New York Times també
va tocar els cataplins a Don Francisco
Són molts els comentaris que versen sobre els resultats de les darreres eleccions, en especial els concernents al parlament i als municipis valencians. Moltes persones no s'expliquen que el PP haja renovat majories, malgrat les llistes plenes d'imputats i implicats en casos de corrupció que han presentat, el caos polític, social i cultural que estan expandint amb les seues polítiques campaneres, i el ridícul esperpèntic d'alguns dels seus dirigents, que ja ressona amb força més enllà de les fronteres estatals (el comentari que va fer dies enrere The New York Times sobre Francisco Camps és per a arrancar un plor).


Si el temps ens ho permet (i les circumstàncies també) tractarem d'aprofitar aquesta secció que hui encetem per a comentar les causes que, segons opinions  del carrer, dels analistes i les nostres pròpies, han propiciat aquest fenomen, per a molts incomprensible. I començarem per aquella que, per a nosaltres, ha estat l'arma principal de manipulació informativa: CANAL 9.


La susdita televisió, pública ella, s'ha convertit gradualment en la mare de tots els despropòsits: econòmicament, un desastre; artísticament, una pena; informativament, una vergonya; divulgativament, una estafa. Però, malgrat la caiguda en picat de l'audiència i els escàndols protagonitzats per algun que altre dirigent posat a dit (com aquell que deia estar en política per a forrar-se, ara processat per qüestions de pelila), ells continuen utilitzant la potència d'eixe joguet per a pregonar els seus deliris de grandesa i demonitzar, sense dret a rèplica, l'opinió de tot aquell que puga posar en evidència les seues bogeries destrellatades i sectàries. Que conste que ara no estem parlant en contra de les ideologies conservadores, sinó en contra de la gent que ací les representa.


Com que diuen que, com a mostra, un botó, inserim a continuació un vídeo amb les intervencions de Mònica Oltra al debat de Canal 9 on va participar durant la darrera campanya electoral (un debat imposat per llei, que no per voluntat dels governants, que es va gravar de matí i que es va emetre a hora de dormir). Molts de vostés ja el deuen haver vist, però els convidem a revisualitzar-lo i a ensenyar-lo als amics i als familiars que no hagen tingut eixa oportunitat (ja saben que és un reportatge penjat a youtube, i les coses d'Internet, malgrat la seua ràpida expansió, encara no estan a l'abast de la majoria de votants. No obstant això, el vídeo referit triplica en visites l'audiència que va tenir el programa abans mencionat). Després de la visualització, que recomanem, poden preguntar-se si els resultats del 22M serien els mateixos en el cas que aquesta classe d'intervencions, de Mònica o de qualsevol altre benparlat, hagueren aparegut a Canal 9 amb alguna freqüència i regularitat durant els 4 anys de legislatura:

                    

Per ara ho deixem ací. Un altre dia parlarem més de televisions i analitzarem el putxeràs del govern valencià en les concessions de llicències a les TDT (al nostre entendre, amb certa passivitat per part dels grups de l'oposició) en favor dels canals més arrimats a l'extrema dreta i de l'apagada de TV3 al País Valencià.


Plaça del "15 de maig"
València
Ah!, se'ns oblidava: ens sembla que els grups polítics, sobretot els majoritaris, no donen importància a les multituds que, des dels campaments urbans, reclamen democràcia real ja!; com si això no anara amb ells! Pròximament publicarem algunes conclusions extretes de les diverses assemblees, a veure si capten per on van els tirs, mal que siga en la distància.

I acabarem amb un regalet. Es tracta de la intervenció de la ja referida Mònica Oltra, dimarts passat, al programa de Buenafuente (perdonen si ens reiterem amb la sra. Oltra, però s'ho ha guanyat a pols). Gran Mònica i gran Buenafuente (i a més, amic). Sí senyor!

                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.