Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dimarts, 18 d’octubre de 2011

XIQUEEEES..., PEEEIX!!!


 • (SECCIÓ: L'ALTRA BURRERA. Capítol seté)

ELLA
Va ser a Canal 9, eixa tele infumable que devem entre tots els valencians, on solen acudir algunes peladilles mediàtiques a desfogar les seues histèries i a repartir les seues misèries (cobrant, per descomptat). En un dels habituals programes de debat on s'organitzen autèntics homenatges al poc trellat, a base de crits i sense dret a rèplica, sembla que parlaven sobre educació quan, de sobte, una tal Rocío Casanova va irrompre en formes categòriques per a dir: "Con la que está cayendo... me irrita... me cabrea i me da un poco de pena que estén empecinados con el tema del valenciano...". Com que no hi havia cap interlocutor vàlid (ni invàlid tampoc) per recriminar eixa xica que estava faltant al respecte a una de les llengües oficials que parlem els valencians, ella va continuar incidint, una i altra vegada, amb el seu enfebrit criteri contra "el valenciano", afegint cada vegada que era la seua opinió. És cert que el presentador del programa va fer un tímid incís indicant a la xarlatana que es tractava de la nostra llengua, i també que la portaveu d'EU, Marga Sanz, convidada al programa, va explicar els motius del tal "empecinamiento" amb arguments políticament correctes (clique ací per a escoltar la sra. Sanz), però no hi va quedar gens clar que aquesta dona confon infàmies amb opinions i qüestiona qüestions que són inqüestionables, legalment i moralment.
El cobrador
del frac
És trist veure amb quina frivolitat aquesta paia va mesclar drets i sensibilitats dels valencians amb les brutícies d’un merder que han creat determinades forces irresponsables de la galàxia on, segurament, ella es mou… I és més trist encara veure com, damunt, ho fa a casa nostra, als nostres morros, i cobrant d’una tele que, segons diuen, ha portat a la ruïna als seus principals proveïdors.

Si els sembla bé, peguen una miradeta al vídeo i després continuarem amb l'assumpte: 

(durada del vídeo: 1 minut i 31 segons)
                  

Aquest vídeo ha estat penjat a youtube pel canal Intersindicalrtvv (cliiic). Transcrivim íntegre el comentari d'edició que publica el grup esmentat:

Il·lustració extreta
 d'Intersindicalrtvv


"La col·laboradora Rocío Casanova té una opinió personal sobre el valencià. I l'expressa en Canal 9, la televisió que parla, o hauria de parlar, en valencià. Hui, en la secció "Açò és precís", ens preguntem què fa esta senyora parlant en castellà, eixint en Canal 9 o expressant eixes opinions sense que ningú li done a llegir la Llei de Creació de RTVV. Casanova ja va triomfar la primavera passada en esta mateixa secció emparant a Berlusconi. Nosaltres també creiem que RTVV guanyaria molt si no tornara mai més. És una opinió personal".Fem nostra l'opinió "personal" d'Intersindicalrtvv, però també opinem que, d'aquesta i d'altres coses, caldria demanar responsabilitats als directius de Canal 9 i als polítics que els sustenten. Segurament, l'actual president Fabra no ha sigut el culpable que la tele en qüestió haja tocat fons, però ara és el Cap del Consell i li toca carregar amb el mort que els seus coreligionaris antecessors li han deixat. N'Alberto ostenta el càrrec des de fa quatre mesos, i encara no hem vist cap detall que ens faça pensar que l'assumpte porte camí de millorar... ni d'afrontar els 1.300 milions d'euros en deutes i empastres que ens han deixat per herència. 

Per cert... el comentari d'Intersindicalrtvv parla d'una incursió que donya Casanova havia fet anteriorment, també a Canal 9 (com no!), en un programa on sembla que parlaven de les alegries de la bragueta de Berlusconi. Miren ací quina és l'opinió personal de la xerraire en qüestió:

(durada del vídeo: 1 minut i 43 segons)
                  


Aquest vídeo també ha estat penjat a youtube per Intersindicalrtvv, i aquest és el seu comentari d'edició:

"Canal 9, novament, en el centre de l'escàndol. L'exdirectora de comunicació del V Encuentro Mundial de Familias (i exredactora d'ABC) fa apologia de la prostitució infantil al programa Bon Dia. És que no hem tingut ja prou de bunga-bunga?"

ELL, Il Cavaliere

Per la nostra part, ja n'hi ha prou per hui. Somiarem que algun dia, figures com la tal Rocío Casanova puguen contar les seues opinions personals als seus familiars..., o al seu gos domèstic. Sa casa és un lloc més adequat que Canal 9 per a proclamar bravates sobre la llengua dels valencians, o per a especular sobre els envaniments de la pelila de Il Cavaliere.


Capítols anteriors d'aquesta secció:


1. EL REPELENTE NIÑO VICENTE


5 comentaris:

 1. Jo a aquesta "senyora" li contestaria que el nostre "empecinamient" amb el valencià és culpa de gent inculta com ella, (no m'atrevisc a cridar-la burra per respecte a aquesta pàgina i a aqueixos nobles animals), que no saben parlar-ho, ja que si ella, i la resta com ella, ho parlaren s'acabaria el problema de socarrel.

  ResponElimina
 2. Una anècdota, que no sé si ve massa a tomb, però pot servir per a reflexionar: la setmana passada vaig estar dinant en un restaurant d'un poble de l'Alta Garrotxa, Beget, 20 habitants durant tot l'any, un punt d'interès turístic gràcies a una imatge romànica del s. XII. Allà ens va atendre una xicota d'aspecte indú, en un perfecte i cordialíssim català. Diumenge passat vaig dinar en un restaurant d'un poble de la Marina Alta, Forna, al voltant de 600 habitants, un punt d'interès turístic gràcies al castell de finals del s. XII. Allà ens va atendre una xicota d'aspecte centreeuropeu, en un quasi perfecte castellà. I per cert, els meus acompanyants s'hi van adreçar de la mateixa manera: "pelotas de puchero", li demanaren. Mentre la societat no es crega que el valencià és un valor del nostre poble, i el defensem com a tal, per qui pretenem fer-nos respectar?

  ResponElimina
 3. y lo voy a poner en castellano por si me lee esa señora.
  esto pasa por ver canal lou, donde se gastan el dinero de los valencianos pagando a esa gente que como no es nadie se refugia en el escándalo para ganarse las algarrobas.
  y mientras tanto las facturas sin pagar.

  ResponElimina
 4. Hola! Sé que arribo una mica tard per a fer un comentari a aquesta abarraciò! O pot ser que mai és massa tard. Però on anem? No podriem dir que ja n'hi ha prou de tot això? Quand de temps a de passar si encara hi ha cura? Com és com passejar per Dénia, com vaig fer el dissabte passat per la vesptrada i amb molta pena he de confesar que vaig comptar les persones que per Marqués de Campos es creuaven amb mi, i cap ni una de elles, cap d'elles anava parlant la nostre llengua, totes TOTES parlaven l'altre llengua anomenada coofial. Estic d'acord amb Maria Josep quand diu allò de "pelotes de puchero", el problema és que no volen parlar valencià i damunt els hi fem el brou perque hi coguin "las pelotas de puchero" No som tots una mica o un molt culpables? Eduard

  ResponElimina
 5. Quin goig veure't aparèixer per fi amb el teu nom, Eduard! No patisques, que ací no arriba ningú tard, i menys encara quan cada dia tenim insuportables com aquestes, que són com el gram, que per molt que estires i estires, i arranques, mai no deixa de reaparèixer damunt de la terra.
  No sé jo si els dediquem massa temps i tot... Però mira, gràcies a posar-les a caldo (això està buscat), tu has eixit amb aquesta expressió tan bonica de "els hi fem el brou perquè hi coguin les 'pelotas de puchero'". La qüestió és no deixar mai d'idear, que d'això sí que en sabem una mica.

  ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.