...

............................................................................

dimarts, 8 de març de 2011

SIN PARAULES (SENSE PALABRAS)

(Secció: L'altra burrera. Capítol quart)


Si pegan una ullada al siguient vídeo entenderan ràpid el títul de la present entradita. Solo són 45 segons. Parla la senyora portavoz del Consell:

                   

Què les ha paregudo?. Puix eso és lo que hay.
Ai!, per sierto... perquè no puedo ver a ma cassa teuve3? Jo entenc todo lo que allí disen...


N de la R

Res no tenim contra la persona de la Sra. Paula, ni contra les seues creences ni contra la seua manera de viure, però convindran amb nosaltres que ací està actuant com a portaveu d'un Consell autonòmic que està presidit per un senyor que, entre altres deliris verbals, diu sentir-se orgullós de parlar valencià i que, les poquetes vegades que el parla, atempta contra la modalitat normativa que contempla la mateixa Acadèmia Valenciana de la Llengua que ha institucionalitzat el seu propi partit. Entenem que això és una burla i, ja se sap... el que es burla el dimoni el furga!

Articles anteriors d'aquesta secció:2 comentaris:

  1. "Bé recorda el tio Canya/ quan varen portar-lo a escola,/ set anys, la cara ben neta,/ ulls oberts, camisa nova./ Però només va obrir els ulls/ el xiquet del tio Canya/ quan va sentir aquell mestre/ parlant de manera estranya". Si no em descompte, crec que ara fa trenta-cinc anys que Al Tall va començar a cantar això. Deu saber aquesta 'pàjara' qui és el Tio Canya...?, i qui és Al tall? Ni falta que li fa, clar... Ara, ho sàpia o no ho sàpia, ella i tota la seua cort de deshonors, els alienígenes són ells.
    Salut a tota la gent de bona voluntat.

    ResponElimina
  2. No senten, no tenen una mica de vergonya o sensibilitat o respecta quan diuen aquestes paraules? Pot ser que están repetint els discurs que els han ensenyat per ocupar aquests càrrecs amb el salari que comporta? Les eleccions properes farán neteja? Eduard

    ResponElimina

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................