...

............................................................................

dijous, 10 de març de 2011

PRIVILEGIS D'UN TROBADOR

Per Salvador Bolufer (clic)
El proper divendres, 11 de març, se celebrarà al TEATRE MUNICIPAL DE PEGO un CONCERT EXTRAORDINARI programat per l'Ajuntament pegolí amb motiu del DIA DE LA DONA. L'esmentat concert correrà a càrrec del QUINTET DE METALLS AL VENT (clac), amb la col·laboració especial de la cantant EVA OLIVENCIA (cloc) i de l'humil trobador que ara els parla per escrit.

No és la primera vegada que tinc el gust i el privilegi d'amanir volantins escènics conjuntament amb el referit Quintet. L'any 2006, l'Ajuntament de Gandia ens va proposar la preparació d'un acte al Pati d'Armes del Palau dels Borja, amb la condició que el contingut contemplara referències borgianes, però amb llibertat total per a afrontar el repte al nostre gust i en la forma que consideràrem convenient.

1-10-2006. El Quintet i Bolufer
al Palau dels Borja de Gandia
Una parella de converses amb Ferran Ferrando van ser suficients per a parir la idea i dissenyar una estratègia d'acció: el Quintet prepararia un concert de música renaixentista, i jo m'inspiraria en les peces que ells seleccionaren per a muntar un guió, a manera de novel·la històrica, que tinguera els Borja com a protagonistes. Després, amb els esborranys dels respectius treballs perfilats, només caldria sincronitzar les paraules amb la música i disposar les formes escèniques de manera convenient.

Quintet de Metalls Al Vent
No sé si va ser fàcil o difícil, però confesse que em vaig sentir molt còmode interpretant aquella amanida que havíem embastat en a penes un parell d'assajos, on es combinaven harmònicament les músiques amb les narracions, en prosa i en vers, i amb les històries, reals o imaginàries. Confesse també que sóc una mica bleda, però no tant com per a haver acceptat el tal repte sense la garantia del nivell professional i humà que atresoren els components del Quintet.


Eva Olivencia
Per tot això, estic encantat de repetir l'experiència de treballar l'escenari amb ells. Al Teatre Municipal de Pego no hi haurà borges ni músiques renaixentistes, però tindré una nova oportunitat de fondre la meua bona voluntat amb la música del Quintet, que a més comptarà amb el reforç del percussionista Joan Bou i la col·laboració especial de la cantant Eva Olivencia. Una companyia de luxe per a retre aquest petit homenatge a les dones del meu poble en particular... i a les de tot el món en general. 

Veuen com sóc un trobador privilegiat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................