...

............................................................................

dissabte, 21 de juliol del 2012

MÉS DOLÇOS QUE NO AMARGUEN

El passat mes d'abril, l'amic Pep Nebot ens va distingir amb una menció a La línia de Wallace. Es tracta d'un invent que s'anomena Liebster Blog Awards, que no se sap molt bé com va començar, i que té com a objectiu difondre llocs amb menys de dos-cents seguidors que, per qualsevol raó, meresquen ser donats a conéixer. Aquest és el funcionament de la cosa: copiar i enganxar el premi en el blog i enllaçar-lo al blogaire que te l'ha atorgat; assenyalar els teus cinc blogs preferits amb menys de 200 seguidors i escriure comentaris en els seus blogs perquè coneguen que han rebut el premi; i, finalment, esperar que aquestes bitàcoles continuen amb la cadena i trien els seus 5 blogs preferits.
 
Nosaltres vam acceptar tan amable prerrogativa i, amb l'excusa que a ningú no amarga un dolç, ens vam penjar la medalla pertinent i vam nominar 5 dels nostres blocs preferits, per tal de continuar la cadena.


Xema Balbastre
Com que, pel que es veu, l'esmentada cadena va pegant-li voltes al nano, recentment, el també amic Xema Balbastre ens ha honorat de nou amb la mateixa distinció al seu bloc LLETRA NUA

Confessem que la nostra humilitat vocacional ens ha fet prendre por a pecar d'immodèstia, però finalment hem pensat que, a qui no amarga un dolç tampoc no li n'amarguen dos i, a més, aquesta nova amabilitat ens proporcionaria el gust de nominar 5 blocs més que també mereixen assaborir la glòria dels pobres. Heus ací els que hem elegit en aquesta ocasió: UNA PARET MÉS. El propi autor d'aquest bloc, Jordi Puig, el defineix com un lloc de "Comunicació, gestió cultural, noves tecnologies, llengua i literatura i altres coses del món". I té la decència d'afegir-hi: "per a seguir aprenent-ne". És un jove entusiasta, activista compromés amb la polí­tica i amb el territori. Una de les nostres esperances humanes, vaja.

 CALCETINS DESPARELLATS. És un espai blocaire de vida encara curta, però ben activa i suculenta, i celebrada per tota aquella gent que ens declarem fans de l'escriptor i periodista Jovi Lozano-Seser. Ací­ trobaran comentaris sobre llibres, i temes d'actualitat, especialment cultural, que són l'especialitat de Jovi. Ens agrada la seua mirada crítica i sensible alhora.

ANOTACIONS AL MARGE. L'etern inconformista, ensenyant, poeta, i home polifacètic, Jordi Monteagudo (o el seu alter ego Giorgio Grappa), manté aquest bloc, alimentat per la seua vida de professor, d'expert en programes informàtics, de literat, d'home enrabiat amb la situació actual de l'ensenyament. No estalvia ironia i mala bava, i això, a la gent de Burrera, no podem negar que ens agrada.

 MARGE GROS. És també el nom d'una associació cultural de Daimús (la Safor). Per la seua capacitat per agrupar voluntats col·lectives, per ser uns amants, en actiu, de la muntanya i del nostre patrimoni, i per les seues cròniques excursionistes, amerades d'humanitat i de referències culturals, considerem que mereixen tot el nostre suport.

 NOTES DE L'EXILI. Bloc de l'escriptor valencià Vicent Sanchis sobre aspectes geogràfics, històrics, toponímics i etnogràfics referits, majoritàriament, a la comarca de la Ribera del Xúquer. Fins ací­, el que diu el seu propi bloc. Però també hi trobaran apunts literaris i culturals d'un autor que és persona afable i discreta, i un bon coneixedor del seu temps i del seu lloc, que demostra tenir un fi sentit de l'humor.

Volem ser els primers a felicitar els 5 agraciats amb aquesta gràcia graciosa, la qual no conté riqueses materials dignes de ressaltar, però tampoc no està subjecta a rescats, intervencions i primes de risc i, a més, està impregnada del valor més preat que atresora la nostra humil condició: l'amistat afectuosa.


En honor als nostres herois, tancarem aquesta entrada amb una estampa que, de segur, tonificarà els esperits dels guardonats en qüestió, i del públic en general (excepte mandarins mediocres i resta de masoquistes):


València, 19 de juliol. Gent aclamant el PP. Supose que Canal 9
contarà que hi ha unes 100 persones, donya Rita dirà que són
els 4 gats que no han pogut guanyar a les urnes, i l'excap
de la policia advertirà que "el enemigo anda suelto".6 comentaris:

 1. Moltíssimes gràcies per este premi que sí que em meresc, perquè, en efecte, els meus seguidors crec que són tres o quatre despistats i algun altre més que accidentalment hi arriba per pur atzar. Un dia d'estos faré les meues pròpies nominacions, que segurament seran els blogs que tinc enllaçats. Salut i que passeu un bon estiu, fresquet i amb bones lectures!

  ResponElimina
 2. Doncs prepara't a partir d'ara, Vicent, perquè la gent t'aclamarà pel carrer. Molta sort, i llarga vida a les Notes de l'exili. Per cert, quin exili?; que tu no vius a la voreta del Xúquer?

  ResponElimina
 3. Sí, en efecte. En realitat és una metàfora, perquè és com un exili interior. Mira la nota del 22 de juny de 2011. I, si vols més detalls, sense problemes, ja t'ho contaré un dia que fem un passeig pel "meu" petit país.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja m'he submergit al teu bloc, fins al juny de l'any passat. Espere que la teua dèria d'escriure es mantinga viva contra vent i marea, però també m'agradaria que, l'exili interior, te'l reservares per al temps íntim que tot creador necessita per a ell. I que en la resta, t'apuntares al club dels qui considerem que com més serem, més riurem, i que compartir penes i alegries ajuda a crear aquell caliu de complicitats que ens ajuda a seguir, a pelear, i a no defallir. Salut, i sort!

   Elimina
 4. Encara estàvem assaborint la caminada nocturna de dissabte quan hem llegit en el nostre bloc que ens havíeu concedit el distintiu Liebster Blog Awards. Dues notícies esplèndides en tan poc de temps que amainen en part els disbarats que produeixen els bufanúvols de torn, pitjors que una taca d’oli. Moltes gràcies per la vostra menció, i molt agraïts pels motius pels quals ens l’heu atorgat. Els vostres ànims enforteixen cadascuna de les pedres que formen el nostre Marge Gros. Gràcies també pel vostre burribloc, amb el seu constant combat contra la mediocritat d’aquests governants de panfonteta que tenim.

  ResponElimina
 5. No sé si ho aconseguiran, però possiblement estiguen maquinant la manera de controlar l'acció de les xarxes internautes (almenys en aquells aspectes que permeten evidenciar la situació esperpèntica que estem vivint). Convé doncs (per si de cas) que aprofitem qualsevol avinentesa per a honorar la gent de la nostra galàxia des de la humilitat i el bon rotllo, encara que sempre ens quedarà algun tros de paper per a prendre notes des de qualsevol exili, o algun marge gros on puguem protegir les nostres ganes de viure. Nosaltres solem utilitzar la part còmica d'aquesta tragicomèdia per a expressar-nos, però ja sabem que la realitat supera la ficció i, per tant, el ridícul espantós que protagonitzen els mandarins només poden superar-lo ells mateixos. Ni parodiant-los els arribem a la sola de la sabata.

  ResponElimina


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................