...

............................................................................

dilluns, 15 de novembre del 2010

MOLTÍSSIMES GRÀCIES, FRANCESC


Sabíem que Francesc López escriuria sobre la nostra actuació al Micalet - ell ens ho havia anunciat - però desconeixíem que anava a fer-ho d'una manera tan càlida i efusiva. Ahir els prometíem enllaçar l’article quan es publicara, i això mateix estem fent ara. Si lligen el contingut comprendran per què estem acomplint l’esmentada promesa amb tant de gust i amb tanta gana. Pique’n... pique’n l’enllaç i ho comprovaran: 

 


Francesc López escriu pràcticament a diari al seu bloc de “La comunidad/elpais.com”. Agraïments a banda, recomanem també que escodrinyen el seu contingut (VALENCIÀ, LLENGUA I IMATGE). Nosaltres el tenim enllaçat ací de manera permanent (La burrera i els blocs- personals, literatura i docència). El Sr. Paco escriu molt bé sobre els temes que tracta, i a més ho fa amb un ofici i una dedicació dignes de destacar.

Aclarim que, fins a la nit del Micalet, nosaltres no coneixíem personalment Francesc ni ell tampoc a nosaltres. Per això pensem que la bondat escrita que ell ens ha dedicat no ha estat influenciada per res ni per ningú.  

No direm més sobre aquest tema per no donar la impressió d’estar tornant la pilota al referit autor, però deixen que acabem el comunicat de la mateixa manera que l’hem començat: MOLTÍSSIMES GRÀCIES, FRANCESC.

Burrera Comprimida, S.A.
Departament de comunicació 


3 comentaris:

 1. Amics (si em permeteu la confiança) de Burrera comprimida, no hi ha ningú que m'haja pagat més, pel que he escrit, que... vosaltres i els de l'or català, clar està.

  Ep! Entengueu bé. Els de Burrera comprimida per l'estona que em van regalar al llarg d'una nit bondadosa i agradable, encara primaveral i festiva gràcies al Cantar de la Burrera.

  Dels altres ja en parlem un altre dia. Ara aquestes parauletes han acabat d'adobar el pastís i no estic per a contes de fades.

  Salvador, un plaer i ací s'acaba el sabó, que no ens creuran.

  ResponElimina
 2. Francesc: tenia ganes de dir-te que la virtut del teu article no és la d'ensabonar, sinó la de ser un molt bon article. Fa temps que crec que el treball de Burrera Comprimida té uns valors excepcionals, i m'agrada molt que molta altra gent ho pense, i ho diga per escrit. Qui escriu (tu) sobre Bolufer que "té la mesura apropiada dalt l’escenari per fer-nos creure que uns guants de tela blancs són el pimentó torrat de què es delia l'Estellés mentre se'l menjava" demostra posseir el do d'haver posat l'ull en la dimensió poètica dels detalls. I d'haver-nos fet veure una altra vegada aquell pimentó blanc, enlairat, de tela, en mans del trobador. Ho vam passar beníssim, sí senyor.
  Llarga vida a la Burrera, i als seus coreligionaris!

  ResponElimina
 3. Maria José, quan alguna cosa t'agrada és fàcil dir què en penses i observar aquells detalls subtils que han enriquit el moment, l'espectacle i la poesia. Salvador té la virtut de la veu, potent i clara, i la teatralitat necessària per a dir la poesia i fer-te-la sentir. Eixos detallets subtils, són una meravella. Certament no hi havia sabó en les paraules d'ahir, eren de cor. Saps que crec que és ben difícil, haver de trobar aspectes positius quan alguna coseta no t'agrada. No era el cas i ens ho vam passar en gran. Celebre haver-te retrobat.
  Llarga vida a la Burrera comprimida.

  ResponElimina

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................