...

............................................................................

dijous, 18 de novembre de 2010

EL PROPER DISSABTE SE CELEBRARÀ A GANDIA EL XIV HOMENATGE A LA PARAULA

Maria Josep Escrivà ens ha enviat invitació per a l'acte referit, i ens ha demanat ajuda en la difusió de tan important esdeveniment.


La filòloga i poeta esmentada és, amb el professor Tomàs Llopis, assessora lingüística de la nostra reputada (1) associació, i és també l'encarregada de coordinar aquest "Homenatge a la Paraula" que se celebra a Gandia des de fa catorze anys. Tot seguit transcrivim íntegrament el text que ens ha remés la nostra amiga i col·laboradora, a qui felicitem amb gust i amb gana pel treball que ha portat a terme per tal que es poguera programar un acte tan potent i  tan important: 


(1) - Cal entendre això de "reputada" en el millor sentit de la paraula. No siguen vostés malpensats, recaram!!
Amics, amigues, us vull demanar un favor, així, directa al gra: voldria que m'ajudàreu en la difusió d'aquest acte.

La XIV edició de l'Homenatge a la Paraula que se celebra anualment a Gandia reconeix en aquesta ocasió la trajectòria del poeta, traductor i dramaturg Feliu Formosa.


Per aquest motiu, dissabte dia 20 tindrà lloc l'espectacle FORMOSA PER FORMOSA (Ester canta Feliu), a partir de textos de l'autor homenatjat. Componen el repartiment, a més d'Ester Formosa, Maurici Villavecchia al piano, 'Horacio Fumero al contrabaix, i Matthew Simon a la trompeta. La direcció musical és de Villavecchia.  
L'espectacle forma part dels actes programats durant la Setmana Literària de Gandia, i se celebrarà a la Sala A del teatre Serrano (paraules majors!) de Gandia.


Tenim uns quants motius de pes per recomanar-vos-hi l'assistència:

1. Perquè els temes musicals, la interpretació i els textos són d'altíssima qualitat.

2. Perquè s'obsequiarà tots els assistents amb l'antologia TOT EL TEMPS QUE ENS HEM BUSCAT, amb textos de Feliu Formosa, inclosos els de l'espectacle, amb disseny de portada de Pau Àlvarez (Edicions 96), i coordinat i editat des del CEIC Alfons el Vell i l'IMAB.

3. Perquè l'entrada és lliure, absolutament GRATUÏTA, tot i ser al Serrano.

4. Perquè ens acompanyarà Feliu, i això és un gran honor per als qui hem treballat en aquest sarau.

5. ...i perquè, sincerament, ens faria molta il·lusió que Feliu Formosa s'enduguera un record càlid de Gandia i d'aquest Homenatge a la Paraula, que compleix... 14 convocatòries!

En arxiu adjunt teniu tota la informació, ordenada i acompanyada d'una bella imatge d'Ester interpretant una de les peces de l'espectacle.

Vaja per endavant el meu agraïment, per la vostra atenció i pel vostre temps.
Salut!
Maria Josep


FELIU FORMOSA (Sabadell, 1934)
A banda d'ésser considerat un poeta clàssic contemporani, Feliu Formosa ha excel·lit com a traductor, fonamentalment de l'alemany, i s'ha dedicat intensament al món del teatre, on ha exercit d'autor, d'actor, de director i d'ensenyant.

La seua llarga i fructífera trajectòria artística ha estat reconeguda, entre altres distincions, amb la Creu de Sant Jordi, per la seua tasca cultural i cívica, l'any 1988. L'any següent li va ser concedit el premi Nacional de les Arts Escèniques de Catalunya; amb el Premio Nacional de Traducción, pel conjunt de la seva obra, el 1994; o amb el Premi d'Honor de l'Institut del Teatre, el 1999.
   
Concert d’Esther Formosa
«FORMOSA per FORMOSA 
(Ester canta Feliu)»
Lloc: Teatre Serrano, Gandia.
Dissabte, 20 de novembre a les 20 h.
Els assistents rebran com a obsequi
el llibre editat per a l’ocasió.1 comentari:

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................