...

............................................................................

dimecres, 22 de febrer de 2012

PROPOSICIÓ DESHONESTA

Lamentable.
No troben, senyories?
Per tal de publicar una nova edició de burribreus, ara estem recapitulant comentaris i opinions sobre els esdeveniments politicosocials dels darrers dies. I observem que, amb massa freqüència, els mandataris del partit governant atribueixen les protestes que estan caient-los damunt als enemics que, segons ells, no poden guanyar-los a les urnes i munten complots per a desprestigiar-los. Amb això justifiquen la situació caòtica que han provocat les seues polítiques de balafiament, les seues manies persecutòries, les causes corruptes on alguns d'ells estan implicats, la morositat vergonyosa que ha portat a la ruïna molts dels seus proveïdors, els seus aeroports sense avions... i, fins i tot, l'actitud que adopta la policia cada vegada que, als capos, els agafa el bou. Les formes que estan emprant els gendarmes per a impedir que els estudiants defensen els seus drets són, senzillament, vergonyoses i impròpies d'un temps on, segons diuen, gaudim un estat de dret (cada vegada més virtual). La sra. Sánchez dels Lleons i el policia en cap (que, damunt, tracta els manifestants d'enemics) van parlar en roda de premsa, però sembla que no van estar massa convincents.


Centre de València. Dimarts, 21 de febrer de 2011.
Són estudiants, donya Rita... i no és que vagen als bous!
(Foto: mur d'Agustí Cerdà)


Doncs bé, senyors mandataris del partit governant: com que eixes excuses ja comencen a fer oloreta de pudent i, a més, la cosa se'ls està fugint de les mans, nosaltres farem una proposta que podria aclarir el concepte sobre la dinàmica de les urnes que tenen vostés. Heus-la a continuació:

Aprofitant que la situació de RTVV és, en tots els aspectes, desastrosa, podrien habilitar una junta gestora que s'encarregara de coordinar el susdit ens públic durant tot el que queda de legislatura. La gestora que proposem estaria formada per valencians especialistes en les matèries relacionades amb el mitjà (periodistes, filòlegs, economistes, docents, artistes, tècnics...). Per descomptat, també hi hauria una representació dels actuals treballadors (ei! he dit "treballadors", no directius). En cap dels casos, ni vostés ni els seus "enemics" polítics en seleccionarien els membres (així s'estalviarien la faenassa), ja que eixa tasca la realitzarien, segons sectors, els òrgans col·legiats, federacions o els representants de cada col·lectiu.

Auxili!!
Aquesta comissió estaria obligada a evitar manipulacions (de vostés o de qui siga), a defensar el dret a la informació, a garantir la pluralitat (ideològica i política), a promocionar els nostres artistes (sense censures ni llistes negres), a donar oportunitats als nostres creadors, a establir un control de qualitat, a donar cobertura a TOTS els representants polítics i agents socials, a gestionar la part econòmica d'una manera racional i viable i, en definitiva, a complir i fer complir la normativa en política lingüística i, si cap, a estudiar modificacions de l'estatut actual per tal d'adequar-lo als temps que corren. Vostés només haurien d'assumir els 1.300 milions d'euros que s'han berenat a la salut del populatxo, i procurar alguna ubicació més adequada per als dirigents que han posat a dit, i que han estat valedors de vostés per ajudar-los a consumar el caos i el desvergonyiment.

Si accepten aquesta modesta proposta (susceptible de millora, per descomptat) i, a més, fan unes petites reformes a la nostra particular llei electoral (com per exemple, baixar el llistó del 5 al 3%), estarem en condicions de comprovar si a les pròximes eleccions trauen vostés els mateixos resultats. Si és així, podran  continuar rebufant les seues majories, i jo acabaré pensant que, veritablement, tenim el que ens mereixem. S'hi animen?

Cuiden-se, senyories, però cuiden més encara eixa generació de joves que ara mateix estan cara a la seua policia (la de vostés), amb el cor esperançat i amb un llibre per bandera. No consenten que paguen ells les conseqüències d'un merder que no han provocat, i deixen-los que aspiren a construir un futur millor que el que rebran per herència. 

Au! Bona nit, senyories. 

Ací els tenen, senyories. Ells són el futur, i vostés ja comencen
a ser el passat. (Foto de Jordi Salvia, enllaçada per Núria Cadenes).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................