...

............................................................................

diumenge, 12 de desembre del 2010

LA BURRERA AMB ELS ARTISTES PEGOLINS

CAROLINA FERRER
guanyadora absoluta del V Certamen de Monòlegs de Bellreguard


Els que coneixem Carolina Ferrer des que era una xiqueta no hem de descobrir ara les immenses qualitats artístiques que posseeix, però qui la veu actuar per primera vegada sol acabar preguntant-se per què aquesta classe de valors no tenen les oportunitats que mereixen per a buscar un lloc en el món de la interpretació, fins i tot més enllà de les nostres fronteres.


Carolina Ferrer a Bellreguard. Foto: Gente de la Safor
La setmana passada vam rebre algunes trucades de telèfon provinents d'amics i coneguts saforencs que havien assistit al Certamen de Bellreguard, per a dir que hi havia "arrasat" una paisana nostra i que, damunt, havia rematat la seua brillant participació dedicant un afecte a la Burrera Comprimida amb una cobleta del Bolufer. És clar que Carolina ens va regalar el detall perquè és amiga nostra, i perquè sap elegir el millor moment per a dedicar importàncies als més humils. Com que nosaltres som uns presumits, ens agrada presumir i presumim d'amistats com la de Carol.


L'actriu pegolina també va incloure unes paraules d'afecte per als seus col·laboradors més pròxims: Blas, El Gamba i el dramaturg en cap de Bucomsa Cèsar Monzonís, un altre actoràs que, igual com Carolina, estarien manejant-se en quotes més elevades dins del camp de la interpretació si els mitjans de comunicació públics d'aquest país donaren una mica de cobertura als nostres artistes, i els dedicaren una mínima part del temps que destinen a engreixar botafumeiros i a fer palmoteos als deliris dels mandataris.Moltes felicitats, Carolina. Gràcies pel teu encant, i gràcies també, de bestreta, per eixa nova criatura que prompte ens portaràs al món.

Heus ací un enllaç amb la crònica que hem vist publicada del Certamen:
Feu un clic ací per a llegir la crònica de GENTE DE LA SAFOR
PRESENTACIÓ A PEGO DE LA PEL·LÍCULA
AMANECER DE UN SUEÑO
DEL DIRECTOR PEGOLÍ FREDDY MAS

Freddy Mas


Durant el passat pont de la Constitució es va presentar al Teatre Municipal de Pego la pel·lícula del director Freddy Mas, AMANECER DE UN SUEÑO, la qual s'ha projectat amb èxit als festivals més importants que se celebren al llarg i a l'ample de la geografia mundial.

La iniciativa va tenir el ressò que s'esperava, ja que totes i cadascuna de les dues sessions diàries van comptar amb molt bona assistència de públic. Carlos Miralles, gerent de l'empresa Drive in i col·laborador espiritual de la causa Bucomsa es mostrava satisfet i emocionat per aquesta circumstància.


AMANECER DE UN SUEÑO és una obra moderna, molt treballada i gens convencional, que està inspirada en certes vivències del director durant la seua infantesa, i on adquireix un protagonisme especial el seu avi Pasqual (de fet, el nom que utilitza l'actor Héctor Alterio en la ficció és Pascual).


Freddy Mas és fill de Pego i membre d'una família molt coneguda, motiu pel qual el seu film no ha passat desapercebut al seu poble. Nosaltres volem felicitar aquest jove valor --amic i paisà-- pels èxits presents, i desitjar-li'n molts més en el futur. També volem aprofitar l'avinentesa per a enviar una forta abraçada a Pasqual Franqueza, oncle de Freddy que resideix actualment a Califòrnia, des d'on ens consta que segueix a través del present burribloc les vicissituds de la seua terra i d'aquesta Burrera Comprimida, tan seua com nostra.


Heus a continuació un vídeo que conté un minireportatge de TVE on apareix Freddy al Festival de Moscou, però si pregunten al Sr. Google trobaran material molt més ampli relacionat amb la pel·lícula que ens ocupa i amb el seu director.


Salut i força, Freddy!

1 comentari:

  1. Encara no he esmorzat, i ja me'n puc anar a dormir.
    Amb este descobriment de hui, ja ha pagat la pena despertar-se hui!
    Genial, Salvador! Ganes ganíssimes de veure't en directe!

    ResponElimina


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................