...

............................................................................

divendres, 23 de setembre del 2011

LA BURRERA ATACA DE NOU

VI SIMPÒSIUM INTERNACIONAL DE LA BURRERA

Serà el proper diumenge, 25 de setembre. El Palau de Congressos d'Al Hagamba Muza es vestirà amb els seus millors adreços per a rebre la sisena edició d'aquesta cimera rebordonida, on es rebenten les barreres del trellat, però sense perdre de vista la realitat de la terra.

Les nostres burreres orgàniques són tan coherents com les d'aquells que inauguren aeroports sense avions i llibreries sense llibres, o la d'aquells altres que accepten sous abusius pel fet de pertànyer a institucions públiques innecessàries o a consells consultius que no serveixen per a res, però cal recordar que la burrera que nosaltres defensem està controlada i comprimida, i a més, no fa mal a ningú. Algú va dir fa molts anys (i es va quedar tan tranquil) que Moisés, amb l'ajuda d'un garrot, havia obert el mar de bat a bat per a alliberar els hebreus de les urpes d'un faraó sanguinari... Per això nosaltres ens atrevim, sense cap remordiment, a debatre les disfuncions de la foca bigotuda, o a dissertar sobre la possibilitat que els burros volen. Recentment, un senyor rector ha bonegat en públic l'alcalde del poble on actua per haver contractat Xavi Castillo, i ha argumentat que amb els diners que ha cobrat el referit artista hauria pogut alimentar moltes famílies que estan passant-ho malament... per això nosaltres ens considerem facultats per a recordar, sense cap rubor, que amb els diners que es gasten alguns ajuntaments contractant Julios Iglesias es poden alimentar moltes més famílies que estan passant-ho pitjor, i que amb les despeses de qualsevol visiteta del Papa de Roma encara es podrien alimentar pobles sencers.

Els debats d'aquest simpòsium es preveuen durs, però podem assegurar-los que la sang no arribarà al riu, i que al final tot s'acabarà entre rialles benignes i entre complicitats afectuoses. La burrera no és més que un punt d'inflexió entre la realitat i la fantasia, perquè, ja saben vostés que els humans, uns i altres, d'un polvo som i en polseguera ens convertirem.

Don Furgoneto Pastizal de la Santa Infància i Martínez de la Barbacoa Alta, president d'honor de Bucomsa, els presenta a continuació el vídeo oficial del simpòsium, i aprofita per a oferir-los el testimoni més cordial de les seues consideracions personals més distingides:

                  

La major part de les imatges que il·lustren aquest vídeo 
foren realitzades pel mestre Giovani Pastorelli, i pertanyen
al programa de tv La sonata di la pecata minuta de la nostra
BURRERA COMPRIMIDA. Vaja des d'ací un entranyable record
per al mestre esmentat i per a tota la gent del programa.


Sense intenció de provocar enveja a ningú, informem també que el dinar de germanor del simpòsium serà preparat per l'empresa El Bullit sota la direcció de l'actual campió d'Espanya de cuiners, n'Evarist Miralles. Aquest és el menú previst (expressat en l'argot burrocomprimit):

Dinar de germanor. Menú
m
.- Rebolica de serpentines microfilmades amb salsa de margalló ibèric

- Fabrada carlista amb esguits de redundàncies virils

- Amnistia de pèsols capats amb protuberàncies de cacofonies en pols

- Putxero afònic:

             a)  Arròs híbrid amb simpaties de caldo indiscret
             b)  Penques de pedania xata
             c)   Cigrons intrèpids, inflats a mà
             d)  Creïlles descarades. Cansalada a l'infern
             e)  Pilotes atrevides amb col de la mitja capeta
             f)   Petulàncies de carn alegre amb partícules pressupostàries

- Fruita clandestina i massacre de dolços barallats amb pessics de confitura vegetal

- Llàgrimes de cafeïna. Licors de confeti ample. Begudes refrescants i carta de vins             mmaleducats

Evarist Miralles:
el cuiner més audaç per als comensals més intel·ligentsCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...

LA FAULA DE LES PILOTES

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - - 19/05/20
*Per Salvador Bolufer* *"La faula de les pilotes"* és un poema que vaig escriure en els temps en què els duros botaven, quan el formigó era sinònim de *riquea* i prosperitat i la moda dels camps de golf havia d’atraure a les nostres geografies tots els rics del planeta. L'any 2017, quan el vaig incloure al llibre de poemes satírics *Versos (per)versos* (Edicions 96) ja podia considerar-se una crònica de fets, però l’any 2007, quan va guanyar la primera edició del Premi Malva, era només una amanida de versets de caire premonitori. *L'any 2007 es preveia que l'esclafit de la bomb... més »

LA PLATJA DE L'ESPERANÇA (la playa de Madrid)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - bucomsa - 12/04/20
*Per Salvador Bolufer* LA PLATJA DE L'ESPERANÇA és el títol del poema guanyador del Premi Malva 2015 de poesia satírica. Forma part d'un conjunt de cosconelles poètiques que vaig escriure amb tota la mordacitat sarcàstica que el moment reclamava. Es tracta d'una paròdia poètica basada en fets reals, però que ens recorda el *Bienvenido, Mister Marshall*, del gran Berlanga. Don Arturo Torró –el trobador en la ficció– i donya Esperanza Aguirre –la musa– són els principals protagonistes d'una història que es va desenvolupar a Gandia durant una visita oficial de la susdita mandatària... més »

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................