Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dimarts, 10 de juny de 2014

EL BLEDA

El novembre de 2010 encetàrem una secció de gramàtica burra que vam tenir a mal intitular L'ALTRA BURRERA. L'ambient de mediocritat, la mala bava i/o la falta de preparació que afecta un sector ampli de la classe dirigent (sobretot els de la quinta de la fanfàrria i el taulell) provoca molt sovint situacions tragicòmiques o rocambolesques, d'eixes, com sol dir-se, de veure i no creure; i nosaltres preteníem mostrar, comentar i, si es presentava, burlar les misèries dels que han convertit el ridícul espantós en una norma de comportament. Amb EL REPELENTE NIÑO VICENTE (no té pèrdua) encetàrem una tasca que ha estat posteriorment alimentada amb 10 publicacions més, entre elles, la reacció del presumpte Blasco quan acusava de SINVERGÜENSA!! la diputada que li demanava explicacions de les irregularitats per les quals han acabat condemnant-lo. Per descomptat, la brillantíssima intervenció de COSPEDAL DE LA MANXA explicant allò del pago diferido també fou beneïda per la nostra ploma, així com el monòleg que es va espolsar un expert en matèries guerreres per a justificar la impossibilitat de retallar el pressupost d'armament (vam batejar aquest article amb un títol ideal: FER EL RIDÍCUL. Per a emmarcar-lo).Hui ampliarem la sèrie amb un audiovisual molt significatiu: el president Fabra parlant valencià durant un acte institucional. La durada total del vídeo és de 2 minuts i 40 segons. Durant el primer minut  podran veure aquest personatge  justificant, davant la perplexitat dels periodistes, els motius pels quals parla malament la llengua autòctona de l'autonomia que presideix; durant el minut i mig restant podran escoltar el tal Alberto rebentar les barreres de la incompetència verbal, i protagonitzar un dels tradicionals ridículs espantosos que acostumen a brindar-nos aquesta classe de dirigents. Si tenen 5 minutets, els recomane el divertidíssim monòleg de LES LUTHIERS (cliiic); ja té molts anys, però sembla com si estigués fet expressament per a burlar les pífies d'aquest home).

LES MAREDEUETES VESTIDES DE BLAU
Quina de les dues serà l'escollida quan defenestren Alberto Fabra?
(fotos: xarxa)

Sembla que Alberto Fabra posseeix el perfil de súbdit que més li agrada a Mariano: mediocre, obedient i ben encorbatat. L'altre dia el vaig escoltar durant una estona en una entrevista que li van fer a LA SEXTA (ací parlava castellà) i, si no fos perquè eixes coses ja no s'estilen, hagués sentit vergonya aliena. No vaig entendre res del que deia, va posar dels nervis els periodistes que li feien preguntes i donava la sensació de no pegar-ne ni una al clau. Prompte farà 3 anys que és president del govern valencià després de ser elegit de manera digital (posat a dit) per a substituir el defenestrat Francisco Camps. Tenim clar que va heretar un autèntic empastre econòmic i social de conseqüències catastròfiques, en molts casos de caràcter irreversible. I ELL, com a bon bleda, ha fet seua la tal herència, l'ha empastrada encara més i ha acabat tancant RTVV i comandant un grup desmembrat de relíquies que, si algú no hi posa remei ràpidament, acabaran fent-ho tot pols. Podíem estar quaranta dies i quaranta mil nits parlant de les polítiques nefastes del PP, però ara no estem referint la part política que afecta la desfeta, sinó la ineptitud d'uns dirigents que no estan capacitats per a governar i que, damunt, amenacen de salvar-nos ells mateixos del merder on ens han estacat.


Heus, doncs, el vídeo que il·lustra l'article que ara tenen entre cella i cella. Pel moment, açò és el que hi ha. Lamentablement.

"Hui sereren... selemne, selemnement... qüestions importants per roseldre... sis mil uesentes-novent noves empresses... arriveres de turistes...amiamamb ambició... les grandes fites.."

Serà aquest el valencià que, segons els intel·lectuals peperils, van inventar els ibers?... O es tracta del que procedeix de l'imperi romà desmembrat?


CAPÍTOLS ANTERIORS D'AQUESTA SECCIÓ:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.