Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

divendres, 23 d’agost de 2013

NO DONARÀS FALS TESTIMONI NI MENTIRÀS (Déu diuen que dixit)

La calitja i la xafogor d'aquests dies d'agost sol provocar una reducció considerable en l'activitat de la xarxa internauta. Però la proliferació de tota mena d'aparellets portàtils amb accés a internet ha propiciat que, enguany, molta gent estiga tothora connectada des de qualsevol lloc de relax o de divertiment, des de la terrassa de l'apartament o, fins i tot, des de la mateixa voreta de la mar amb les anques en remull. Aquestes computadoretes limiten algunes de les accions que habitualment practiquen els usuaris, però serveixen per a intercanviar correspondència lleugera, repassar notícies, penjar i veure fotografies, visualitzar vídeos...

I això ens ha donat la idea de muntar aquesta burrientrada amb la inserció de dos vidiets. Sobretot el primer ja ha recorregut seca i meca i, per tant, se suposa que les persones que solen accedir a les xarxes socials amb alguna regularitat ja el coneixen; però la mobilitat dels susdits aparellets ens permet ensenyar cosetes als pares, als sogres, a les ties fadrines i a tota la gent encara molta que només escolta la veritat oficial que divulguen els informatius controlats pels mandataris, i ja se sap que la veritat oficial és la més corrompuda de totes les veritats.

Hi ha persones de bona fe que no s'expliquen per què una gran part de l'opinió pública dóna més credibilitat al presumpte Bárcenas que a les bravates de "La panda" peperina que abans el sustentava. El vídeo que inserim a continuació parla per ell sol, i ho aclareix tot en menys de tres minutets:Al manament que fa huit (de deu) Déu diu: 
"No donaràs fals testimoni ni mentiràs".
No tenen por d'anar-se'n de cap a l'infern, senyories?


La majoria dels 10 capítols anteriors d'aquesta secció contenen vídeos on es mostren diversos mandataris fent el ridícul en públic. Hi ha alguns amb continguts tan lamentables com còmics, com per exemple: FER EL RIDÍCUL/ (abril 2012) i COSPEDAL DE LA MANXA (març 2013); però el que tot seguit els oferim no es queda enrere. La protagonista és una tal Ana Botella, component de "La panda peperina" i actual alcaldessa de Madrid. Diuen les males llengües (i les bones també) que l'únic mèrit acumulat per aquesta senyora per a ostentar el susdit càrrec és ser la dona de qui fou president del govern d'Espanya quan es va iniciar la bambolla immobiliària que ens ha portat l'actual ruïna (després, l'infeliç de Zapatero va continuar propiciant gamberrades urbanístiques fins que la tal bambolla li va explotar a les mans), però això ja són figues d'un altre paner. L'audiovisual que motiva aquest comentari conté unes intervencions de donya Ana al debat sobre "El Estado de la ciudad" que se celebra periòdicament a l'ajuntament de Madrid. En poc més d'un minut, la dignatària en qüestió ens demostra que no tenir experiència és una cosa, i no tenir ni puta idea n'és una altra.


Oleee! donya Ana; les dos orelles i el rabo!

Quan els mandataris peperistes començaren a aplicar les seues polítiques incendiàries (moltes d'elles de caire descaradament ideològic), va aparéixer una frase burlona que deia així: "Gaudisquen allò que han votat". Malauradament, "allò" que van votar els votaires convencionals estem gaudint-ho també els que no els hem votat mai. Jo vull pensar que si el gran públic –internauta i no internauta– poguera veure sovint bacoretes com les que il·lustren aquesta entradeta; si hi hagués una llei electoral més raonable i si existira algun mecanisme que evitara la manipulació informativa i els festivals bipartidistes (entre altres vicis), ens lluiria més el pèl. Tot i així, sembla que al nostre País Valencià els sondejos comencen a marcar un enfonsament històric dels ofrenaglòries oficials; confiem que l'actual oposició (aquesta vegada almenys) sabrà entendre quina és la voluntat dels seus respectius votants.


ALERTA DIGITAL dixit.
Clique ací per llegir l'article

Perquè ací, senyors meus, o desapareixen de la vida pública TOTS els que l'han  protagonitzada durant les darreres dècades, o la tenim clara. I no parle només dels polítics; em referisc també als llepaires, als bufanúvols, als coordinadors, als pregoners, als tertulians permanents, als opinadors oficials, als bramaires enfebrits, als etcèteres que ara no em vénen al cap i a tots aquells que viuen de pegar la cabotà.

Sí... ja sé que ens diran que som antisistema, catalanistes i no sé quantes coses més (pel que es veu, no tenen altra manera de defensar-se); però... cànter nou fa l'aigua fresca; no troben, senyors?Capítols anteriors d'aquesta secció:

COSPEDAL DE LA MANXA / març 2013 
MISÈRIA PARADISE/ juliol 2012 
FER EL RIDÍCUL/ abril 2012 
XIQUEEES..., PEEEIX!!/ octubre 2011 
FOTOS TRAÏDORES/ juny 2011 
PER A OFRENAR! / maig 2011 
SINVERGÜENSA!! / febrer 2011 
A ESPENTES I REDOLONS /desembre 2010 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.