...

............................................................................

dimarts, 16 d’abril del 2013

ESTELLÉS EN SOLFA

Després de trenta mesos de gestació, la criatura està a punt de veure la llum. ESTELLÉS EN SOLFA és un disc on la interpretació de Salvador Bolufer i l’aposta musical d’Enric Murillo s’uneixen per a retre homenatge a la memòria de Vicent Andrés Estellés, amb "admiració i convenciment", tal com resa la dedicatòria inserida en aquest llibre-disc. La part literària ha estat coordinada per Maria Josep Escrivà, que s'ha implicat en el projecte en qualitat d'assessora lingüística i poètica. Treballar amb Maria Josep enriqueix, honora, dignifica i ensenya. Gràcies, doncs, a la benvolguda dama del Grau. 

En el seu moment escriurem més àmpliament sobre aquest treball; ara només volem mostrar-los una petita tasta que hem elaborat en format audiovisual, amb la col·laboració impagable de la nostra Carolina Ferrer i de Ràdio Pego (l'estampa sonora de la veu de Carol adornant el nostre àudio és un luxe que només està a l'abast dels privilegiats). Heus ací el referit vídeo:

                                          


El disc inclou 30 pistes: les 15 primeres contenen 19 poemes interpretats amb acompanyament musical (alguna d'elles inclou més d’un poema), i les altres 15 són les mateixes músiques, en versió instrumental, amb la qual cosa podrà utilitzar-les qualsevol persona per a muntar-hi les seues pròpies recitacions amb aquest acompanyament d'honor. Cal destacar la multirecitació del poema "Un entre tants", en la qual han intervingut, a banda de Bolufer: Mamen Garcia, Juli Mira, Paco Muñoz, Amàlia Garrigós, Pep Gimeno Botifarra, Lluís Miquel, Ferran Torrent, Carles Alberola, Maria Josep Escrivà, Eva Giner, Josep Piera, Anna Gual, Enric Lluch, Aitana Ferrer, Josep Nadal, Jaume C. Pons Alorda, Tomàs Llopis, Ada Murillo, Carme Juan, Rafel Arnal i el grup Carraixet. Totes aquestes veus, galopant a cavall d'un potentíssim bolero de Murillo, componen un terratrèmol espiritual de conseqüències imprevisibles.E. Murillo i S. Bolufer, rient-se (foto: M. J. Escrivà)
Aquests són els títols de crèdit d'ESTELLÉS EN SOLFA (i amb això, acabem per hui):


Enric Murillo: Producció musical 
Fernando Brunet: Tècnic de so 
José Ángel Murillo: Tècnic de mescles i masterització 

© dels poemes: hereus de Vicent Andrés Estellés 
© dels textos introductoris: Paco Muñoz, Tomàs Llopis, M. J. Escrivà

Portada, disseny i maquetació: Pau Àlvarez - Edicions 96 
Assessorament lingüístic i poètic: M. J. Escrivà

Salvador Bolufer: veu 
Enric Murillo: piano i acordió 
Cristina Martí: guitarra espanyola 
Cèsar Murillo: guitarres acústica, elèctrica i baix 
Spyros Kaniaris: bouzuki i guitarra flamenca 
Miguel Ángel Gorrea: violí 
Adrián Van Dongen: violoncel 
David Gadea: udu i riq 
José Ángel Murillo: caixa i tabal

El nostre agraïment a l’Auditori de Rafelbunyol, on es gravà el piano, a l'AVL i als ajuntaments de Sueca, Pego i Burjassot. 

Portada llibre-disc (Pau Àlvarez)

Ja els podem oferir +Info sobre aquest treball.
Per a accedir-hi, cliquen ací.

8 comentaris:

 1. Espectacular!!!! Enhorabona

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltíssimes gràcies, senyora. Sabem qui és la persona anònima que ens ha honorat amb el comentari anterior, però no direm el nom per tal de no descobrir la identitat de Loles Simón.

   Elimina
 2. Anava a dir jo també que era Anònima, a veure si així tenia tanta sort com l'amiga Loles i em contestava... Però m'ha eixit el nom de mi, que volia agrair en públic, i amb el cor en un puny, totes les seues exaltacions envers la meua persona i la meua professió. És vostè un exagerat; es nota que és poeta, encara que siga satíric. Jo només he fet el que aquest projecte especial i els seus protagonistes mereixien. Llarga vida a l'ESTELLÉS EN SOLFA!

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'acaba de donar una gran idea: Algun dia, quan no em veja ningú, m'escriuré un comentari anònim a mi mateix dedicant-me totes les floretes que em vinguen al cap; després, a cara descoberta, contestaré amb la modèstia ferida les lloances de tan misteriós anònim, i ploraré emocionat mentre demane perdó per haver sucumbit al pecat d'envaniment. Què troba?

   Respecte a les exaltacions envers la seua persona diré que hi ha coses que no es paguen (ni es cobren) amb diners, com per exemple, els ajuts que vosté ens ha dedica, en quantitat i en qualitat. Possiblement jo siga un exagerat, però mai no exagere, ni quan escric poesia satírica, ni quan agraïsc amb sinceritat aquelles coses que mereixen el meu agraïment, com és el seu cas.

   He dit.

   Elimina
  2. Que què trobe...? Que vostè és capaç d'això i de més! A l'Anònima Maria Josep li ha lluït bona cosa fer-se l'Anònima, perquè si no volia exaltacions... dos tasses! De totes maneres, en una de les seues afirmacions sí que estic d'acord: hi ha coses que ni es paguen ni es cobren amb diners, i són les més boniques i les més importants, perquè només les fem perquè ens dóna la gana.

   Elimina
 3. La raó d'escriure amb el nom d'anònim, és que no tinc cap compte de res. Me'l vaig obrir una vegada i, com que la informàtica no és per a mi, no recorde ni la contrasenya ni res. No hi ha cap altra raó. De tota manera, ja sé que sabeu que sóc jo. Crec que ja em conegueu prou.
  Respecte als comentaris, no hi ha res que agrair. Dic el que pense. I, estic totalment d'acord amb que hi ha coses que ni es paguen ni es cobren amb diners i que són les més boniques i importants. Jo tinc moltes coses (personals) que agrair, tant a Mª Josep com a Salvador.
  Com que ja he parlat prou, moltes gràcies (als dos i a qui corresponga) per regalar-nos este projecte tan meravellós

  ResponElimina
  Respostes
  1. Visca! Una gran abraçada! Ja saps que t'estimem.
   Ah!, i ens encanta que parles, i que escrigues, més encara. Salut, amiga!

   Elimina
 4. Xé, xé, xé, que amb el tràfec de l'abril i les presentacions de llibres no havia llegit aquest "preview", que en diuen els anglosaxons, a l'hora d'avançar quelcom seriós. Sols reiterar que ens heu anat obrint gana poc a poc i que ja volem saber-ne més!L'enhorabona, Salvador, i a tota la troupe que ho ha fet possible!

  ResponElimina


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................