Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dimarts, 16 d’abril de 2013

ESTELLÉS EN SOLFA

Després de trenta mesos de gestació, la criatura està a punt de veure la llum. ESTELLÉS EN SOLFA és un disc on la interpretació de Salvador Bolufer i l’aposta musical d’Enric Murillo s’uneixen per a retre homenatge a la memòria de Vicent Andrés Estellés, amb "admiració i convenciment", tal com resa la dedicatòria inserida en aquest llibre-disc. La part literària ha estat coordinada per Maria Josep Escrivà, que s'ha implicat en el projecte en qualitat d'assessora lingüística i poètica. Treballar amb Maria Josep enriqueix, honora, dignifica i ensenya. Gràcies, doncs, a la benvolguda dama del Grau. 

En el seu moment escriurem més àmpliament sobre aquest treball; ara només volem mostrar-los una petita tasta que hem elaborat en format audiovisual, amb la col·laboració impagable de la nostra Carolina Ferrer i de Ràdio Pego (l'estampa sonora de la veu de Carol adornant el nostre àudio és un luxe que només està a l'abast dels privilegiats). Heus ací el referit vídeo:

                                          


El disc inclou 30 pistes: les 15 primeres contenen 19 poemes interpretats amb acompanyament musical (alguna d'elles inclou més d’un poema), i les altres 15 són les mateixes músiques, en versió instrumental, amb la qual cosa podrà utilitzar-les qualsevol persona per a muntar-hi les seues pròpies recitacions amb aquest acompanyament d'honor. Cal destacar la multirecitació del poema "Un entre tants", en la qual han intervingut, a banda de Bolufer: Mamen Garcia, Juli Mira, Paco Muñoz, Amàlia Garrigós, Pep Gimeno Botifarra, Lluís Miquel, Ferran Torrent, Carles Alberola, Maria Josep Escrivà, Eva Giner, Josep Piera, Anna Gual, Enric Lluch, Aitana Ferrer, Josep Nadal, Jaume C. Pons Alorda, Tomàs Llopis, Ada Murillo, Carme Juan, Rafel Arnal i el grup Carraixet. Totes aquestes veus, galopant a cavall d'un potentíssim bolero de Murillo, componen un terratrèmol espiritual de conseqüències imprevisibles.E. Murillo i S. Bolufer, rient-se (foto: M. J. Escrivà)
Aquests són els títols de crèdit d'ESTELLÉS EN SOLFA (i amb això, acabem per hui):


Enric Murillo: Producció musical 
Fernando Brunet: Tècnic de so 
José Ángel Murillo: Tècnic de mescles i masterització 

© dels poemes: hereus de Vicent Andrés Estellés 
© dels textos introductoris: Paco Muñoz, Tomàs Llopis, M. J. Escrivà

Portada, disseny i maquetació: Pau Àlvarez - Edicions 96 
Assessorament lingüístic i poètic: M. J. Escrivà

Salvador Bolufer: veu 
Enric Murillo: piano i acordió 
Cristina Martí: guitarra espanyola 
Cèsar Murillo: guitarres acústica, elèctrica i baix 
Spyros Kaniaris: bouzuki i guitarra flamenca 
Miguel Ángel Gorrea: violí 
Adrián Van Dongen: violoncel 
David Gadea: udu i riq 
José Ángel Murillo: caixa i tabal

El nostre agraïment a l’Auditori de Rafelbunyol, on es gravà el piano, a l'AVL i als ajuntaments de Sueca, Pego i Burjassot. 

Portada llibre-disc (Pau Àlvarez)

Ja els podem oferir +Info sobre aquest treball.
Per a accedir-hi, cliquen ací.

8 comentaris:

 1. Espectacular!!!! Enhorabona

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltíssimes gràcies, senyora. Sabem qui és la persona anònima que ens ha honorat amb el comentari anterior, però no direm el nom per tal de no descobrir la identitat de Loles Simón.

   Elimina
 2. Anava a dir jo també que era Anònima, a veure si així tenia tanta sort com l'amiga Loles i em contestava... Però m'ha eixit el nom de mi, que volia agrair en públic, i amb el cor en un puny, totes les seues exaltacions envers la meua persona i la meua professió. És vostè un exagerat; es nota que és poeta, encara que siga satíric. Jo només he fet el que aquest projecte especial i els seus protagonistes mereixien. Llarga vida a l'ESTELLÉS EN SOLFA!

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'acaba de donar una gran idea: Algun dia, quan no em veja ningú, m'escriuré un comentari anònim a mi mateix dedicant-me totes les floretes que em vinguen al cap; després, a cara descoberta, contestaré amb la modèstia ferida les lloances de tan misteriós anònim, i ploraré emocionat mentre demane perdó per haver sucumbit al pecat d'envaniment. Què troba?

   Respecte a les exaltacions envers la seua persona diré que hi ha coses que no es paguen (ni es cobren) amb diners, com per exemple, els ajuts que vosté ens ha dedica, en quantitat i en qualitat. Possiblement jo siga un exagerat, però mai no exagere, ni quan escric poesia satírica, ni quan agraïsc amb sinceritat aquelles coses que mereixen el meu agraïment, com és el seu cas.

   He dit.

   Elimina
  2. Que què trobe...? Que vostè és capaç d'això i de més! A l'Anònima Maria Josep li ha lluït bona cosa fer-se l'Anònima, perquè si no volia exaltacions... dos tasses! De totes maneres, en una de les seues afirmacions sí que estic d'acord: hi ha coses que ni es paguen ni es cobren amb diners, i són les més boniques i les més importants, perquè només les fem perquè ens dóna la gana.

   Elimina
 3. La raó d'escriure amb el nom d'anònim, és que no tinc cap compte de res. Me'l vaig obrir una vegada i, com que la informàtica no és per a mi, no recorde ni la contrasenya ni res. No hi ha cap altra raó. De tota manera, ja sé que sabeu que sóc jo. Crec que ja em conegueu prou.
  Respecte als comentaris, no hi ha res que agrair. Dic el que pense. I, estic totalment d'acord amb que hi ha coses que ni es paguen ni es cobren amb diners i que són les més boniques i importants. Jo tinc moltes coses (personals) que agrair, tant a Mª Josep com a Salvador.
  Com que ja he parlat prou, moltes gràcies (als dos i a qui corresponga) per regalar-nos este projecte tan meravellós

  ResponElimina
  Respostes
  1. Visca! Una gran abraçada! Ja saps que t'estimem.
   Ah!, i ens encanta que parles, i que escrigues, més encara. Salut, amiga!

   Elimina
 4. Xé, xé, xé, que amb el tràfec de l'abril i les presentacions de llibres no havia llegit aquest "preview", que en diuen els anglosaxons, a l'hora d'avançar quelcom seriós. Sols reiterar que ens heu anat obrint gana poc a poc i que ja volem saber-ne més!L'enhorabona, Salvador, i a tota la troupe que ho ha fet possible!

  ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.