...

............................................................................

dissabte, 30 de març del 2013

LA PASSIÓ AUTONÒMICA

Ja saben vostés que aquest modest burribloc és –o almenys intenta ser– notari de l'actualitat que altres protagonitzen. Nosaltres, per tant, no posem ni llevem res a la realitat que ens ha tocat viure, per dolenta que aquesta siga. Però –això sí– comentem i analitzem els fets d'acord amb la nostra consciència i segons els nostres punts de vista (faltaria més!); per a llegir i escoltar les bravates dels mandataris de guàrdia ja estan els mitjans de comunicació públics, que paguem entre tots (o, en alguns casos, devem entre tots), però que només funcionen al servei dels interessos del poder establert, cada vegada més allunyat del món dels mortals.

I com que ara estem en temps de Setmana Santa, hem tingut a bé (o a mal, segons com es mire) preparar una estampa on hem tractat de fondre la simbologia espiritual de la Passió de Jesucrist amb la simbologia passional de la matèria corrompuda. Per tal d'evitar fer llarga la processó amb un ciri tan curt, hem limitat el treballet a referències d'àmbit autonòmic (no estan totes les que són, però sí que són totes les que estan); hem considerat que qualsevol intent d'abastar l'empastre a nivell estatal hagués estat una tasca tan pretensiosa com inacabable. Heus ací, doncs, el fruit del nostre treball setmanasanter:


Per raons d'espai i de temps no hem inclòs al quadre d'honor altres empastres autonòmics que ens afecten (materials i morals) ni les pífies irresponsables que han propiciat el caos econòmic que patim i la vergonyosa morositat provocada i practicada per l'administració pública, la qual ha motivat la ruïna i el tancament de moltes empreses. 

Com que dels 99 diputats que diputen les Corts Valencianes 11 estan imputats en casos de corrupció (11% en números redons) hem tingut a mal dedicar un altre quadre de passions, distint, però molt relacionat amb l'anterior. Heus-lo ací:

No sé per quins motius, però cada vegada que esclafeix algun escàndol de corrupció en algun raconet de les Espanyes Estatals (EE), tard o prompte es descobreix algun filet encarat cap ací; l'assumpte eixe del Nóos semblava que se l'havien espolsat de damunt, però el soci de l'Urdangarí no para de posar el dit a l'ull de personatges com "el poeta" n'Esteban González Pons o la mateixa na Rita Barberà (entre altres ofrenaglòries). Ja veurem açò com queda. I parlant de donya Rita, la vaig veure a la mascletà del dia Sant Josep, pegant bots pel balcó de l'ajuntament, controlant de manera ostentosa l'acció de les falleres i dirigint amb els braços la música de Valencia en fallas que sonava a tota paleta per tal de silenciar els crits dels discrepants. Al pas que va, donya Rita, crec que acabarà matant mosques a canonades... si és que no està fent-ho ja!

I acabarem la burrientrada amb una foto que va penjar na Sóc Qui Sóc al Burrigrup la nit de Divendres Sant. Aquesta genial estampa és del fotògraf Natxo Francés, i està extreta del seu blog

No faré cap comentari si no és en presència del meu advocat.

Que la mona de Pasqua siga propícia a tothom i ens protegisca dels monos contaminats i dels micos corruptes. Amén.

1 comentari:

  1. Que així siga! Reamén.

    Les dues primeres imatges són molt pedagògiques. Ja era hora que hi haguera paritat entre homes i dones, en una d'aquestes fotos de família, i que apareguen peixos grossos al costat de peixes grosses. Peixos imputats i peixes imputades, però això és només un detallet sense importància. És que, si s'hi fixa, els colls que solen proliferar en aquests casos són els que porten corbata. I ara...: 5 pitreres, i..., aixxxx, quasi: 6 corbates! Avancem a passos gegants cap a la igualtat de gènere!

    La tercera foto és de reverència, amb genuflexió inclosa. La càmera de Natxo sempre troba el que ha de trobar. Burrera de bona classe, la que té aquest home.

    Gràcies pel somriure!

    ResponElimina


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................