Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

divendres, 30 de setembre de 2011

PARLAR PER NO CALLAR


BURRIBREUS DE BUCOMSA
(BURRIBREUARI)


ACTUALITZACIÓ AL 30/09/2011
NOTÍCIES, CURIOSITATS
I COMENTARIS EXPRESSATS
EN FORMAT BREU

BURRIBREUS INCLOSOS EN AQUESTA ACTUALITZACIÓ:

BURRIBREU CÒMIC
don Mariano clama llibertat

UNA DE SEÑORÍO
encarant el cul per la finestra

BURRIBREU NEGRE
Uuuuuuu!

BURRIBREU APOSTÒLIC
don José bonega el sr. Alcalde

EL MÓN, VIST PER DON FLORENTÍ
el millor món del món

EL MÓN, VIST PER CR7
guapo!

EL CLAM DE L'ESPERANÇA (Aguirre, clar)
perlamordedéu, donya Perança

LA BODA DEL SEGLE
una boda per amor. Felicitats!

BURRIBREU DE COMIAT
au!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


----- BURRIBREU CÒMIC


Molt bé, don Mariano! Així es parla! Això de "menys regulació, menys imposicions i menys prohibicions" ens ha obert el cor, però el que realment ens ha arribat a l'ànima ha sigut el seu clam de "més llibertat". Governs com el de don José María Aznar (on vosté va ser ministre) o el del valencià sr. Camps (a qui ha aguantat fins que no ha tingut més remei) han estat un autèntic exemple en eixe sentit, però estem segurs que vosté, si arriba a la presidència del govern espanyol, superarà amb nota l'aplicació dels valors que ara predica. Tenim la certesa que, amb vosté, els periodistes, els internautes, els artistes i la resta de comunicadors gaudiran una total llibertat d'expressió, sense censures ni restriccions i, a més, baixarà els impostos que tant ha criticat, descongelarà les pensions, avançarà l'edat de jubilació, castigarà tots els corruptes, repartirà faena i riquesa pertot arreu i, si li dóna temps, arreglarà la unitat d'eixes espanyes que altres han trencat. 

Ah!... i els fumadors fumarem on ens done la gana, els valencians podrem veure TV3, Canal 9 deixarà de fer el ridícul, i... i... ànims, don Mariano!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


----- UNA DE SEÑORÍO


...i anar de boda en garramanxes és elegància..., i fer de ventre per la finestra, encarant el cul al jardí, és poesia orgànica.
.
Cuide's, don Florentí... no siga cosa que algú li clave el dit dins l'ull. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------

----- BURRIBREU NEGRE:Uuuuuuuuu!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------

----- BURRIBREU APOSTÒLIC

Quasi res porta el diari! El senyor rector de Tavernes va bonegar en plena missa l'alcalde del poble per haver contractat Xavi Castillo, i ha argumentat que amb els diners que ha cobrat el referit artista hauria pogut alimentar moltes famílies que estan passant-ho malament.

L'església de Sant Pere,
on don José va bonegar
el sr. Alcalde.
Alabem que el senyor rector es preocupe per les famílies que estan passant-ho malament, però hem d'aclarir que Xavi Castillo cobra bastant menys que altres artistes semicaducs que, segurament, cauran més simpàtics al reivindicatiu predicador. Per tant, don José, amb els diners que es gasten alguns ajuntaments menys descarats contractant Julios Iglesias o Isabels Pantojes, es poden alimentar moltes més famílies que estan passant-ho pitjor, i amb les despeses de qualsevol visiteta del Papa de Roma es podrien alimentar pobles sencers... i... ho deixem ací.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----- EL MÓN, VIST PER DON FLORENTÍ


Nosaltres el comprenem, don Florentí. S'ha gastat vosté un autèntic dineral fitxant a dreta i esquerre per tal de desbancar el Barça, i jugant a la desesperada ha caigut en mans d'un bufanúvols que, damunt de continuar sense guanyar, s'ha tirat a la butxaca el seu populatxo més exaltat. Ara només li queda somiar que té el millor equip i el millor tècnic del món, resar perquè es desinfle el Barcelona, i buscar una estratègia com la que va emprar en l'època dels figos i els zidanes per a llevar-se el bony de damunt. Però vaja amb cura, don Florentí, perquè el seu "millor tècnic del món" no és solament un maleducat; sap perfectament el que fa i per què ho fa. 

...I ànims! No tardarà molt a eixir algú dient que és vosté el millor president del món. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----- EL MÓN, VIST PER CR7


No patisques, Cristianet. Jo no sóc tan guapo ni tan ric com tu, però tinc prou burrera, i per això també em tenen enveja. Nosaltres no som com eixe Messi, un arreplegapilotes que és lleig i segurament viu de la caritat. Per això no li tenen enveja i l'ovacionen a tots els camps de futbol on juga.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

----- EL CLAM DE L'ESPERANÇA (Aguirre, clar)
Hi hi hi, ha ha ha
Durant la presentació d'un llibre del mundà Pedro J. Ramírez, donya Esperanza, amb la prepotència que la caracteritza, va arremetre contra el moviment d'indignats i contra els partits polítics que els recolzen. Camorristas i pendencieros foren alguns dels qualificatius que va dedicar a la gent del 15M, als quals va comparar amb els revolucionaris francesos de 1793.

Perlamordedéu, donya Espe. No siga vosté cruel amb unes persones que només exigeixen la neteja del merder que estem suportant. Aquesta gent, senyora, creu que són necessàries una sèrie de mesures i canvis encaminats a normalitzar la situació i recuperar la fe en el futur, i considera que les persones com vosté estan ja passades de rosca i no són les més adequades per a mamprendre eixa tasca.

A més, senyora Aguirre, vosté és una mestra en l'art d'espantar galliners, i per això m'estranya que digerisca tan malament les protestes dels indignats. Recorda quan va instar a la rebel·lió contra l'augment de l'IVA que va aplicar Zapatero?... o quan va muntar un autèntic guirigall per la decisió del Parlament de Catalunya de suprimir les corregudes de bous?...Veu? Una altra rebel·lió, nyora Perança. Aquesta sembla que l'han protagonitzada donya Rita i don Esteban, l'il·lustre xarlatà que custodien vostés per eixes latituds. Diuen que el sr. González Pons, poques setmanes abans de començar les acampades del 15M, va convidar les espanyes senceres a mostrar la seua indignació de la mateixa manera que aleshores ho feien els indignats d'Egipte. Possiblement, el referit don Esteban només pretenia tocar els collons contra Zapatero, però, com va dir l'amic Xavier Aliaga, gràcies per la idea. 

Adéu, donya Esperanza. Cuide's i prenga-s'ho amb calma; el cos li ho agrairà.

Ah!... i done records a la nostra Mari, la d'eixa tele que vosté malgoverna, agermanada amb el nostre infumable Canal 9.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

----- LA BODA DEL SEGLE

Don Alfonso Díez es casa per amor amb la duquessa d'Alba, donya Cayetana Fitz-James Stuart. Felicitats, parella!

Foto romàntica dels nuvis, don Alfonso i donya Cayetana

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----- BURRIBREU DE COMIAT
AU!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.