Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

divendres, 23 de setembre de 2011

LA BURRERA ATACA DE NOU

VI SIMPÒSIUM INTERNACIONAL DE LA BURRERA

Serà el proper diumenge, 25 de setembre. El Palau de Congressos d'Al Hagamba Muza es vestirà amb els seus millors adreços per a rebre la sisena edició d'aquesta cimera rebordonida, on es rebenten les barreres del trellat, però sense perdre de vista la realitat de la terra.

Les nostres burreres orgàniques són tan coherents com les d'aquells que inauguren aeroports sense avions i llibreries sense llibres, o la d'aquells altres que accepten sous abusius pel fet de pertànyer a institucions públiques innecessàries o a consells consultius que no serveixen per a res, però cal recordar que la burrera que nosaltres defensem està controlada i comprimida, i a més, no fa mal a ningú. Algú va dir fa molts anys (i es va quedar tan tranquil) que Moisés, amb l'ajuda d'un garrot, havia obert el mar de bat a bat per a alliberar els hebreus de les urpes d'un faraó sanguinari... Per això nosaltres ens atrevim, sense cap remordiment, a debatre les disfuncions de la foca bigotuda, o a dissertar sobre la possibilitat que els burros volen. Recentment, un senyor rector ha bonegat en públic l'alcalde del poble on actua per haver contractat Xavi Castillo, i ha argumentat que amb els diners que ha cobrat el referit artista hauria pogut alimentar moltes famílies que estan passant-ho malament... per això nosaltres ens considerem facultats per a recordar, sense cap rubor, que amb els diners que es gasten alguns ajuntaments contractant Julios Iglesias es poden alimentar moltes més famílies que estan passant-ho pitjor, i que amb les despeses de qualsevol visiteta del Papa de Roma encara es podrien alimentar pobles sencers.

Els debats d'aquest simpòsium es preveuen durs, però podem assegurar-los que la sang no arribarà al riu, i que al final tot s'acabarà entre rialles benignes i entre complicitats afectuoses. La burrera no és més que un punt d'inflexió entre la realitat i la fantasia, perquè, ja saben vostés que els humans, uns i altres, d'un polvo som i en polseguera ens convertirem.

Don Furgoneto Pastizal de la Santa Infància i Martínez de la Barbacoa Alta, president d'honor de Bucomsa, els presenta a continuació el vídeo oficial del simpòsium, i aprofita per a oferir-los el testimoni més cordial de les seues consideracions personals més distingides:

                  

La major part de les imatges que il·lustren aquest vídeo 
foren realitzades pel mestre Giovani Pastorelli, i pertanyen
al programa de tv La sonata di la pecata minuta de la nostra
BURRERA COMPRIMIDA. Vaja des d'ací un entranyable record
per al mestre esmentat i per a tota la gent del programa.


Sense intenció de provocar enveja a ningú, informem també que el dinar de germanor del simpòsium serà preparat per l'empresa El Bullit sota la direcció de l'actual campió d'Espanya de cuiners, n'Evarist Miralles. Aquest és el menú previst (expressat en l'argot burrocomprimit):

Dinar de germanor. Menú
m
.- Rebolica de serpentines microfilmades amb salsa de margalló ibèric

- Fabrada carlista amb esguits de redundàncies virils

- Amnistia de pèsols capats amb protuberàncies de cacofonies en pols

- Putxero afònic:

             a)  Arròs híbrid amb simpaties de caldo indiscret
             b)  Penques de pedania xata
             c)   Cigrons intrèpids, inflats a mà
             d)  Creïlles descarades. Cansalada a l'infern
             e)  Pilotes atrevides amb col de la mitja capeta
             f)   Petulàncies de carn alegre amb partícules pressupostàries

- Fruita clandestina i massacre de dolços barallats amb pessics de confitura vegetal

- Llàgrimes de cafeïna. Licors de confeti ample. Begudes refrescants i carta de vins             mmaleducats

Evarist Miralles:
el cuiner més audaç per als comensals més intel·ligentsCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.