Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dimecres, 5 de gener de 2011

BURRICRÒNIQUES BLANQUES

MAMÀ NOEL (foto real, no trucada)
A la burricrònica que publicàvem el passat 26 de desembre (Volantins nadalencs) destacàvem el bon costum adquirit pels personatges públics, sobretot pels polítics, d'aparcar les seues batalletes campaneres durant aquestes dates entranyables. Però, ai dolor!!; enguany han rebentat la tal tradició i han continuat brindant-nos cada dia les seues folklòriques rabinades.


PP NOEL 
Nosaltres, com qualsevol servei informatiu que es pree de ser-ho, només pretenem actuar com a simples notaris de l'actualitat que altres protagonitzen. Per això havíem previst amanir aquesta segona burricrònica nadalenca barrejant les notícies blanques i alegres, que ens han divertit el cor, amb altres informacions més descolorides que s'han produït a l'empar de les teranyines socials que ens afecten (això sí, en clau d'humor i sota el nostre punt de vista). Però una sèrie d'imprevistos han impedit que poguérem realitzar les susdites intencions en temps i forma i, a fi de mantenir la freqüència de les nostres aparicions en escena, hem decidit avançar a través d'aquest article les notícies més satisfactòries i deixar per a un altre dia les més destrellatades. Així doncs, anem al gra amb les més simpàtiques:

26 de desembre: LA DOLÇOR D'UNA ESTAMPETA. L'endemà de Nadal, mentre nosaltres escrivíem la burricrònica anterior, l'amiga CAROLINA FERRER regalava al món una xiqueta preciosa que portarà per nom MIREIA. L'àvia, Maria Dolors Lloret, ens va enviar orgullosa una preciosa foto de la nounada que nosaltres ens vam afanyar a publicar a l'apartat "novetats noves" de la cartellera del burribloc, i que inserim de nou a continuació per tal de deixar-ne constància al nostre burriarxiu:

                        


El passat 12 de desembre anunciàvem al burribloc que ara tenen entre cella i cella que CAROLINA FERRER, locutora de Ràdio Pego, actriu emergent i amiga d'aquesta santa casa, havia guanyat el Certamen de Monòlegs de Bellreguard (cliquen ací per a veure la notícia). La nostra felicitació incloïa l'agraïment per la nova criatura que prompte ens portaria al món. MIREIA ja està entre nosaltres, i sempre podrà presumir d'haver nascut l'endemà de Nadal, dues setmanes després que sa mare guanyara un certamen de monòlegs. No la troben bonica?
27 de desembre: LA BELLESA D'UN POEMA. Hem rebut per correu electrònic un bon ramell de desitjos felicitadors en totes les modalitats fins ara inventades. Alguns d'ells ens regalen dedicatòries que, fins i tot en alguns casos, atempten contra la nostra humilitat vocacional. A la passada burricrònica inseríem la preciosa tarja que ens havia enviat Maria Alcaraz en representació de totes les bonicàries rebudes, i ara volem fer la mateixa cosa amb la joia poètica de Maria Josep Escrivà, assessora lingüística i ferma defensora de la causa bucomsa i amiga personal de tots nosaltres. Maria Josep és una poeta de prestigi; la seua obra Flors a casa va ser considerada mereixedora del Jocs Florals de Barcelona l’any 2007 (cliquen ací per a veure el burrículum vitae de l'esmentada dama poeta). Heus ací una versió reduïda de la tarja que bressola el referit poema, amb l'escrit que l'autora dedicava als destinataris del seu enviament:
     
Amigues, amics:

Fa uns dies, un col·lega i còmplice de mogudes saforenques, Jordi Puig, va enviar una felicitació nadalenca a partir d'una foto preciosa d'un altre rotoví com ell, Paco Sastre, que mostrava una mata de raïm de pastor nascuda a dalt d'un teulat.
A mi, aquella imatge del raïmet intrèpid, "desplaçat" del lloc convencional que la cançó popular li atorga ("per dalt les muntanyes/ raïm de pastor"), em va robar el cor, i em va donar peu a pensar en un joc poètic. Per això vaig demanar permís a Jordi per a poder parafrasejar la seua imatge amb paraules, i ell, alhora, li'l va demanar a l'amo de l'ull que la va descobrir.
En resum, que Jordi i Paco des del seu compromís ideològic (ells sabran la moguda que es porten a Ròtova...!), i jo mateixa des del meu literari, crec que tenim en comú la capacitat i les ganes de construir..., però sense sacs de ciment.
Amb humilitat, i sobretot amb tot l'afecte del món, voldria utilitzar aquest muntatge per desitjar-vos un any 2011 propici, saludable i feliç.
Amb una abraçada cordial,
Maria Josep

28 de desembre: ELS SANTS INNOCENTS. LA BROMA.

Amb inqüestionable sentit de l'humor, la gent del Bloc d'Ontinyent va dissenyar les participacions de loteria per al sorteig del niño incloent-hi la imatge del President de la Diputació de Castelló (ja saben...: Don Carlos) amb un rètol on es llig "LA LOTERIA QUE SEMPRE TOCA" (ja coneixen la "sort" d'aquest personatge, a qui ha "tocat" la loteria 9 vegades en 10 anys). Pel que es veu, a l'esmentat senyor Fabra, no li va fer massa gràcia aquesta broma tan graciosa i presentà una demanda que ha estat atesa parcialment per un Jutge de Castelló que ha acordat la «cesación inmediata» de la venta de los boletos en los que figura la imagen del demandante y la intervención y depósito de las participaciones que estén en poder del demandado al tiempo que la cesación de su venta, «lo que implicará necesariamente que las objeto de depósito no tendrán valor como participación en el sorteo» (Ufffffff!!). Aquesta ràpida resolució contrasta amb la lentitud dels processos instruïts contra eixe home per diversos presumptes delictes, quasi tots relacionats amb la puta perra, que porten un grapat d'anys pegant bacs d'ací cap allà i d'allà cap ací (ara vaig, ara torne, ara ha prescrit, ara han canviat el jutge, ara em pica un ou...).  Ai, senyor!!El burro Victòria
29 de desembre: EL BURRO VICTÒRIA. La bona amiga Anna Ivars, benissera resident a Madrid, on exerceix com a psicòloga i on actua com a ambaixadora en cap de la causa bucomsa, ens ha obsequiat amb un preciós burro metàl·lic que, si bé va estar inventat com a separador de fulls de llibre, hem comprovat que pot tenir una funció multiusos. Nosaltres l'hem escanejat i el presentem ací i ara com al "Burro Victòria". Mai no hem vist un negre tan obscur i tan zahino. La perfecció de les seues orelletes marcant una "V" tan alegre (pareguda a la que dibuixa donya Rita amb els dits a la foto que hem inserit abans) i la seua mirada tan pacífica, ens han aconsellat batejar la tal mascota amb el nom d'un dels burros més mítics de la història. Moltes gràcies, Anna.  30 de desembre: EL VÍDEO DE PEPA. Ja els comentàvem que Pepa Guardiola sol felicitar el Cap d'Any amb una creació audiovisual de collita pròpia,  cada vegada sorprenent i distinta, però sempre amb el toc inconfusible de la seua denominació d'origen. Pepa, a banda de ser mestra de pro i escriptora prolífica (guanyadora, entre altres, del Premi Enric Valor 2008), és una experta en muntatges audiovisuals, on hi aplica la seua creativitat, tant en treballs destinats a la docència com en reportatges de qualsevol índole i muntatges literaris. Enguany ha centrat el treball en els Molins de la Plana de Xàbia, i l'ha dedicat especialment als voluntaris i col·laboradors de Xàbia Viva, per la defensa i restauració dels Molins que han dut a terme i per animar-los, a ells, i conscienciar-nos, a tots, a continuar en la tasca tan important de recuperar el nostre patrimoni arquitectònic, històric i cultural. L'autora s'ha adreçat al públic "AMB EL DESIG I ESPERANÇA QUE 2011 PORTE FELICITAT, BONS ÀNIMS, SALUT  I MILLORES PER A TOTHOM, PERÒ MÉS PER A QUI MÉS HO NECESSITE". Heus ací el vídeo:


                             

Ja saben que Pepa Guardiola és una vella amiga personal i protectora de les nostres burricompressions, escrites i escèniques. Sempre ens ha ajudat en tot allò que li hem demanat, i ha gaudit els nostres encerts tant com nosaltres hem gaudit els d'ella. Al burribloc tenim permanentment enllaçats els pepablocs, però aprofitem aquesta avinentesa per a convidar-los a visitar les seues Lletres de tinta impresa (cliquen, cliquen ací i veuran...)
31 de desembre: FUMATA NEGRA. El dia d'autos BURRERA COMPRIMIDA SA celebrava el comiat d'un any que no ha sigut precisament per a tirar coets, i també la vespra de l'entrada en vigor de la nova llei antitabac. En conseqüència, el nostre equip especialitzat en lleis antitabac es va passar el dia preparant el burribloc per a adequar-lo a la normativa vigent, i hauran pogut comprovar que, als interiors de les pàgines burribloqueres, ja no es pot fumar. Els redactors i editors de la casa, quan manipulen les entranyes dels dispositius interns del programa, estan obligats a apagar la pantalla o girar-se cap arrere cada vegada que han d'expulsar alguna bafada de fum, i amb això s'evita la penetració dels tals gasos al bloc. Molt prompte habilitarem un espai descobert per tal que els nostres lectors fumadors puguen fer-ho (fumar, clar) sense contaminar les textures, i estem estudiant la possibilitat de publicar les nostres burreres en dues versions, una per a no fumadors i l'altra per a sí fumadors (per a utilitzar aquesta última caldrà proveir-se d'un ordinador amb el disc dur a l'aire lliure, i caldrà també instal·lar-lo al corral de casa).


Esperem que els reis mags siguen generosos amb qui s'ho meresca, i desitgem la millor sort als qui hagen comprat loteria del Bloc d'Ontinyent... i als altres, també. 


Gràcies per la seua atenció, i fins la pròxima burricrònica, que portarà per títol: "Presumptes innocents". 


Au!!

3 comentaris:

 1. Voldria, aprofitant l'ocasió que aquest burribloc em brinda, felicitar la gent del Bloc (ara l'altre) d'Ontinyent pel seu sentit de l'humor constructiu i combatiu. Ens cal imaginació en política, i burrera també, com aquesta, de la bona. I després, que cavil·len els jutges i que facen el ridícul més eficient.
  Per cert, jo també condemne la caça de bruixes desproporcionada, la doble moral i la beateria que s'exerceix contra la gent fumadora.
  I per últim, gràcies per les exageracions perpetrades contra la meua felicitació, i contra la meua discreta tasca poètica. Els afectes amistosos no coneixen el sentit de la mesura, ara bé, pugen la moral com cap altra cosa.
  Salut, i que no decaiga la Burrera!

  ResponElimina
 2. Ja hem habilitat l'espai del fumador que havíem anunciat a la part final de l'article. Poden entrar per la portella a través del següent enllaç: http://corralbucomsa.blogspot.com/
  Però millor si ho fan per la porta principal ubicada a la part superior d'aquest burribloc. Queda més elegant i més misteriós.

  Què? va tocar o no va tocar la loteria del Bloc d'Ontinyent que tenia com a reclam la faç del senyor Fabra (D. Carlos)?. 14 eurots cada paperet. Què troben?

  ResponElimina
 3. No, si encara serà veritat, i resultarà que a aquest... ehem, ehem... no hi ha loteria que se li resistisca! Ja està clar per què és garantia de progrés i prosperitat per als castellonencs. Si l'home és honrat; l'únic que els diners li van com les mosques a..., a Fabra! A partir d'ara, en comptes de refregar una butlleta jugadora per damunt de Sant Pancraci, jo propose que s'utilitze una imatge fabriana (ben guapo i ben salao ell, com la de la loteria) com a talismà. Segur que és més eficaç que el santet del julivert.

  ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.