Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

diumenge, 12 de desembre de 2010

LA BURRERA AMB ELS ARTISTES PEGOLINS

CAROLINA FERRER
guanyadora absoluta del V Certamen de Monòlegs de Bellreguard


Els que coneixem Carolina Ferrer des que era una xiqueta no hem de descobrir ara les immenses qualitats artístiques que posseeix, però qui la veu actuar per primera vegada sol acabar preguntant-se per què aquesta classe de valors no tenen les oportunitats que mereixen per a buscar un lloc en el món de la interpretació, fins i tot més enllà de les nostres fronteres.


Carolina Ferrer a Bellreguard. Foto: Gente de la Safor
La setmana passada vam rebre algunes trucades de telèfon provinents d'amics i coneguts saforencs que havien assistit al Certamen de Bellreguard, per a dir que hi havia "arrasat" una paisana nostra i que, damunt, havia rematat la seua brillant participació dedicant un afecte a la Burrera Comprimida amb una cobleta del Bolufer. És clar que Carolina ens va regalar el detall perquè és amiga nostra, i perquè sap elegir el millor moment per a dedicar importàncies als més humils. Com que nosaltres som uns presumits, ens agrada presumir i presumim d'amistats com la de Carol.


L'actriu pegolina també va incloure unes paraules d'afecte per als seus col·laboradors més pròxims: Blas, El Gamba i el dramaturg en cap de Bucomsa Cèsar Monzonís, un altre actoràs que, igual com Carolina, estarien manejant-se en quotes més elevades dins del camp de la interpretació si els mitjans de comunicació públics d'aquest país donaren una mica de cobertura als nostres artistes, i els dedicaren una mínima part del temps que destinen a engreixar botafumeiros i a fer palmoteos als deliris dels mandataris.Moltes felicitats, Carolina. Gràcies pel teu encant, i gràcies també, de bestreta, per eixa nova criatura que prompte ens portaràs al món.

Heus ací un enllaç amb la crònica que hem vist publicada del Certamen:
Feu un clic ací per a llegir la crònica de GENTE DE LA SAFOR
PRESENTACIÓ A PEGO DE LA PEL·LÍCULA
AMANECER DE UN SUEÑO
DEL DIRECTOR PEGOLÍ FREDDY MAS

Freddy Mas


Durant el passat pont de la Constitució es va presentar al Teatre Municipal de Pego la pel·lícula del director Freddy Mas, AMANECER DE UN SUEÑO, la qual s'ha projectat amb èxit als festivals més importants que se celebren al llarg i a l'ample de la geografia mundial.

La iniciativa va tenir el ressò que s'esperava, ja que totes i cadascuna de les dues sessions diàries van comptar amb molt bona assistència de públic. Carlos Miralles, gerent de l'empresa Drive in i col·laborador espiritual de la causa Bucomsa es mostrava satisfet i emocionat per aquesta circumstància.


AMANECER DE UN SUEÑO és una obra moderna, molt treballada i gens convencional, que està inspirada en certes vivències del director durant la seua infantesa, i on adquireix un protagonisme especial el seu avi Pasqual (de fet, el nom que utilitza l'actor Héctor Alterio en la ficció és Pascual).


Freddy Mas és fill de Pego i membre d'una família molt coneguda, motiu pel qual el seu film no ha passat desapercebut al seu poble. Nosaltres volem felicitar aquest jove valor --amic i paisà-- pels èxits presents, i desitjar-li'n molts més en el futur. També volem aprofitar l'avinentesa per a enviar una forta abraçada a Pasqual Franqueza, oncle de Freddy que resideix actualment a Califòrnia, des d'on ens consta que segueix a través del present burribloc les vicissituds de la seua terra i d'aquesta Burrera Comprimida, tan seua com nostra.


Heus a continuació un vídeo que conté un minireportatge de TVE on apareix Freddy al Festival de Moscou, però si pregunten al Sr. Google trobaran material molt més ampli relacionat amb la pel·lícula que ens ocupa i amb el seu director.


Salut i força, Freddy!

1 comentari:

  1. Encara no he esmorzat, i ja me'n puc anar a dormir.
    Amb este descobriment de hui, ja ha pagat la pena despertar-se hui!
    Genial, Salvador! Ganes ganíssimes de veure't en directe!

    ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.