...

............................................................................

divendres, 31 de juliol del 2015

COMPTANT AMB ELS DITS


Per Salvador Bolufer

Llàgrimes de mal perdedor neguen encara enfurides els fangars de la misèria. Malgrat que els sondejos ja vaticinaven els resultats electorals del passat 24 de maig i les seues conseqüències posteriors, les hosts de reverència pepera renillen indignades contra els pactes que han fulminat les relíquies més caduques dels seus principals reliquiaris. Ho han fet tot pols, han rebentat les barreres del cinisme amb les seues llistes repletes de mediocres i de corruptes, i ara invoquen la injustícia d'una llei electoral, que tants anys han fet servir en favor dels seus interessos, i que ara, per allò de les ironies del destí, ha propiciat que les seues pròpies canyes es convertiren en llances.Suposem que, com a conseqüència dels resultats de les eleccions europees de 2014, els estrategues del PP ja devien veure per on anaven els tirs, i van intentar amb presses i corruixes canviar la susdita llei per una altra que els permetera inventar majories absolutes amb el 40 % dels vots, però ni així no els eixien els comptes (no tinc cap dubte que en el cas d'haver vist la cosa clara ho hagueren fet a cop de majoria, sense consensos, ni escrúpols ni vergonya). Ara intenten vendre la llista més votada com la llista que han votat la majoria dels votants, i amb eixe argument recorren al victimisme i qüestionen la legitimitat d'aquells que han fet ús de la llei per a desbancar-los del poder.Moltes vegades, comptant amb els dits, els comptes ixen més clars que amb  les matemàtiques abstractes que utilitzen els pepistes més esperpèntics per a fer el ridícul. Tot seguit podran observar el nombre de vots que avalen, en base als resultats del 24M, el govern constituït recentment a les Corts Valencianes, així com els corresponents a les ciutats de València i Gandia, respectivament. Podríem omplir tot el Burribloc amb exemples d'aquest tipus, però pensem que serà suficient amb aquests tres, molt significatius per a nosaltres:
CORTS VALENCIANES

Hem sentit dir a diversos bramaires pepistes (el discurset que vaig escoltar al sinistre Javier Arenas —el fracassat— no té pèrdua) que la majoria dels valencians van votar el PP, i que un pacte entre extremistes, catalanistes i independentistes va trair la voluntat dels votants. Anem allà, criatures. Comptem amb els dits: 

Vots del PP  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    653.186

Vots del PSOE + Compromís (govern)  . . . . . .   957.840

Vots de Podemos (donen suport al govern) . .  279.596
Vots d'EUPV (exclòs, per allò del 5 %) . . . . . . .  106.047
                                                               ---------------------
Total vots anti PP  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   1.343.483
                                                                           
(On diu EUPV ens referim a la coalició que formava aquest grup amb EV-ERPV-AS:AC)

Sí, ja sé que els Ciudadanos van traure 306.396 vots. Fins i tot considerant la possibilitat que eixos vots pogueren donar suport al PP, ja veuen com no ixen els comptes ni pintant-los de blau. Ho teniu clar, Kavier?


Mecatxis!


VALÈNCIA

Ja saben que Rita Barberà —la maredeuota— també presumeix d'haver guanyat les eleccions; qüestiona la llei electoral; assegura que ha sigut víctima d'un complot i vaticina la destrossa de València en mans dels extremistes. Se li oblida comentar que ella va accedir a l'alcaldia mitjançant un pacte amb Unió Valenciana, i amb un nombre de vots molt inferior al de la llista del PSOE, que fou la més votada. Anem allà, Rita: 

Vots del PP   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  105.963

Vots de Compromís + PSOE + VALC (govern) . .  194.359


Ací també hi ha 63.399 vots de Ciudadanos. Els portaveus del tal partit asseguraven que, si les circumstàncies els hagueren permés negociar amb el PP, hagueren exigit la renúncia de Barberà. De totes maneres, ni sumant aquests vots arribaven al replanell. També podríem considerar els quasi 20.000 vots de la coalició EUPV-EV-ERPV-AS:AC i d'altres formacions testimonials, però ací estem comptant amb els dits, i crec que amb les xifres principals la cosa es queda bastant clara. No, Rita?
GANDIA

Arturo Torró, exalcalde de la ciutat, no pot fer-se a la idea. Diu que ell ha guanyat les eleccions per golejada, i que per a fotre-li l'alcaldia s'han ajuntat els del PSOE amb un grup d'extremistes, marxistes leninistes, nacionalistes, independentistes catalans, etc. Podríem omplir l'article sencer contant les rabinades, les bravates i els despropòsits que ve protagonitzant aquest home (i de les sospites que recauen sobre ell), però ací hem vingut només a pegar una comptadeta. Apunta, Arturo:


Vots del PP  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  14.298

Vots del PSOE + Més Gandia (govern) . . .   15.881

Vots grups esquerra sense represent . . . .    3.367
                                                               ---------------------
Total vots anti PP     . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.248
Ciudadanos (donen suport al govern)  . . .   1.909
                                                               ---------------------
Total oposició PP     . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  21.157

On està, doncs, la victòria per golejada, Arturo? O és que ací només compten els vots que trauen el PP i el PSOE? És que els altres no són persones?


Bravata publicada per l'autor al Facebook.
I a mi m'ha vingut al cap quan els feixistes 
"asomaron la patita"
i
 provocaren un colp d'estat. Recollons, Arturo!

Carnestoltes
Convé també tenir en compte que, a principis dels anys 90, José María Aznar, llavors caporal major del peperisme, es va obsessionar a carregar-se o absorbir tots els partits de dretes i de tendències centristes, a fi que el PP acaparara tots els vots que no foren esquerrans. Al final ho va aconseguir, i així va engreixar les seues forces amb votants i militància provinents d'UCD, CDS, Fuerza Nueva, alguna Falange solta i determinats bramaires regionalistes, com era el cas d'Unió Valenciana. A partir d'ací, les votamentes de l'Estat espanyol són en certa manera plebiscitàries. És a dir, que votar PP és votar PP, i votar contra el PP és votar qualsevol altre partit del mercat electoral que se'ns ofereix. Això explica d'alguna manera els motius d'eixes "llistes més votades" de les quals tant presumeixen. 

Puc entendre que, a la peperia més rància, la preocupen els nacionalismes, els anarquismes, els comunismes, els independentismes i tots els "ismes" de caire esquerrà que ocupen els diferents espais polítics i socials. A mi em preocupa més el feixisme procedent de la dreta reaccionària. Hi ha precedents històrics que justifiquen la tal preocupació.

És tot per hui, ben trobada concurrència. Un altre dia, més i, si pot ser, millor.


2 comentaris:

  1. BoniSIIm el reconte plasmat en l'excelente article! Mol3s gracies per usar els dits i el cap amb seny!

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosté pel seu temps i pel seu encoratjador comentari. Saber-se llegit amb tan bons ulls m'ompli de PAU l'esperit.

    ResponElimina


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................