Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

divendres, 31 de juliol de 2015

COMPTANT AMB ELS DITS


Per Salvador Bolufer

Llàgrimes de mal perdedor neguen encara enfurides els fangars de la misèria. Malgrat que els sondejos ja vaticinaven els resultats electorals del passat 24 de maig i les seues conseqüències posteriors, les hosts de reverència pepera renillen indignades contra els pactes que han fulminat les relíquies més caduques dels seus principals reliquiaris. Ho han fet tot pols, han rebentat les barreres del cinisme amb les seues llistes repletes de mediocres i de corruptes, i ara invoquen la injustícia d'una llei electoral, que tants anys han fet servir en favor dels seus interessos, i que ara, per allò de les ironies del destí, ha propiciat que les seues pròpies canyes es convertiren en llances.Suposem que, com a conseqüència dels resultats de les eleccions europees de 2014, els estrategues del PP ja devien veure per on anaven els tirs, i van intentar amb presses i corruixes canviar la susdita llei per una altra que els permetera inventar majories absolutes amb el 40 % dels vots, però ni així no els eixien els comptes (no tinc cap dubte que en el cas d'haver vist la cosa clara ho hagueren fet a cop de majoria, sense consensos, ni escrúpols ni vergonya). Ara intenten vendre la llista més votada com la llista que han votat la majoria dels votants, i amb eixe argument recorren al victimisme i qüestionen la legitimitat d'aquells que han fet ús de la llei per a desbancar-los del poder.Moltes vegades, comptant amb els dits, els comptes ixen més clars que amb  les matemàtiques abstractes que utilitzen els pepistes més esperpèntics per a fer el ridícul. Tot seguit podran observar el nombre de vots que avalen, en base als resultats del 24M, el govern constituït recentment a les Corts Valencianes, així com els corresponents a les ciutats de València i Gandia, respectivament. Podríem omplir tot el Burribloc amb exemples d'aquest tipus, però pensem que serà suficient amb aquests tres, molt significatius per a nosaltres:
CORTS VALENCIANES

Hem sentit dir a diversos bramaires pepistes (el discurset que vaig escoltar al sinistre Javier Arenas —el fracassat— no té pèrdua) que la majoria dels valencians van votar el PP, i que un pacte entre extremistes, catalanistes i independentistes va trair la voluntat dels votants. Anem allà, criatures. Comptem amb els dits: 

Vots del PP  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    653.186

Vots del PSOE + Compromís (govern)  . . . . . .   957.840

Vots de Podemos (donen suport al govern) . .  279.596
Vots d'EUPV (exclòs, per allò del 5 %) . . . . . . .  106.047
                                                               ---------------------
Total vots anti PP  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   1.343.483
                                                                           
(On diu EUPV ens referim a la coalició que formava aquest grup amb EV-ERPV-AS:AC)

Sí, ja sé que els Ciudadanos van traure 306.396 vots. Fins i tot considerant la possibilitat que eixos vots pogueren donar suport al PP, ja veuen com no ixen els comptes ni pintant-los de blau. Ho teniu clar, Kavier?


Mecatxis!


VALÈNCIA

Ja saben que Rita Barberà —la maredeuota— també presumeix d'haver guanyat les eleccions; qüestiona la llei electoral; assegura que ha sigut víctima d'un complot i vaticina la destrossa de València en mans dels extremistes. Se li oblida comentar que ella va accedir a l'alcaldia mitjançant un pacte amb Unió Valenciana, i amb un nombre de vots molt inferior al de la llista del PSOE, que fou la més votada. Anem allà, Rita: 

Vots del PP   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  105.963

Vots de Compromís + PSOE + VALC (govern) . .  194.359


Ací també hi ha 63.399 vots de Ciudadanos. Els portaveus del tal partit asseguraven que, si les circumstàncies els hagueren permés negociar amb el PP, hagueren exigit la renúncia de Barberà. De totes maneres, ni sumant aquests vots arribaven al replanell. També podríem considerar els quasi 20.000 vots de la coalició EUPV-EV-ERPV-AS:AC i d'altres formacions testimonials, però ací estem comptant amb els dits, i crec que amb les xifres principals la cosa es queda bastant clara. No, Rita?
GANDIA

Arturo Torró, exalcalde de la ciutat, no pot fer-se a la idea. Diu que ell ha guanyat les eleccions per golejada, i que per a fotre-li l'alcaldia s'han ajuntat els del PSOE amb un grup d'extremistes, marxistes leninistes, nacionalistes, independentistes catalans, etc. Podríem omplir l'article sencer contant les rabinades, les bravates i els despropòsits que ve protagonitzant aquest home (i de les sospites que recauen sobre ell), però ací hem vingut només a pegar una comptadeta. Apunta, Arturo:


Vots del PP  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  14.298

Vots del PSOE + Més Gandia (govern) . . .   15.881

Vots grups esquerra sense represent . . . .    3.367
                                                               ---------------------
Total vots anti PP     . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19.248
Ciudadanos (donen suport al govern)  . . .   1.909
                                                               ---------------------
Total oposició PP     . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  21.157

On està, doncs, la victòria per golejada, Arturo? O és que ací només compten els vots que trauen el PP i el PSOE? És que els altres no són persones?


Bravata publicada per l'autor al Facebook.
I a mi m'ha vingut al cap quan els feixistes 
"asomaron la patita"
i
 provocaren un colp d'estat. Recollons, Arturo!

Carnestoltes
Convé també tenir en compte que, a principis dels anys 90, José María Aznar, llavors caporal major del peperisme, es va obsessionar a carregar-se o absorbir tots els partits de dretes i de tendències centristes, a fi que el PP acaparara tots els vots que no foren esquerrans. Al final ho va aconseguir, i així va engreixar les seues forces amb votants i militància provinents d'UCD, CDS, Fuerza Nueva, alguna Falange solta i determinats bramaires regionalistes, com era el cas d'Unió Valenciana. A partir d'ací, les votamentes de l'Estat espanyol són en certa manera plebiscitàries. És a dir, que votar PP és votar PP, i votar contra el PP és votar qualsevol altre partit del mercat electoral que se'ns ofereix. Això explica d'alguna manera els motius d'eixes "llistes més votades" de les quals tant presumeixen. 

Puc entendre que, a la peperia més rància, la preocupen els nacionalismes, els anarquismes, els comunismes, els independentismes i tots els "ismes" de caire esquerrà que ocupen els diferents espais polítics i socials. A mi em preocupa més el feixisme procedent de la dreta reaccionària. Hi ha precedents històrics que justifiquen la tal preocupació.

És tot per hui, ben trobada concurrència. Un altre dia, més i, si pot ser, millor.


2 comentaris:

  1. BoniSIIm el reconte plasmat en l'excelente article! Mol3s gracies per usar els dits i el cap amb seny!

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosté pel seu temps i pel seu encoratjador comentari. Saber-se llegit amb tan bons ulls m'ompli de PAU l'esperit.

    ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.