Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dimarts, 11 de març de 2014

CORRUPTILÀNDIA. El país on els burros volaven. Capítol 1

Look, Pepe: a donkey flying!
("Mira, Pepe: un burro volant!")
Dibuix: xarxa

En temps actuals, viatjar ja no és cosa reservada només als privilegiats. Cada vegada són més les persones que aprofiten qualsevol pontet o part de les seues vacances per a escampar el poll i, entre altres distraccions, practicar allò que es coneix com a "turisme cultural"; una modalitat turística que es basa en la visita als llocs emblemàtics de reconegut interés, principalment pel seu contingut històric o artístic. 

I resulta molt curiós observar la predilecció del gran públic per aquells llocs popularitzats a base de llegendes o mites que generen morbo, on es pot presumir d’haver xafat els escenaris d’uns fets presumptament històrics. Així doncs, és normal que la gent visite castells i palaus fabulosos, i preferisca recrear-se observant els excusats on descansaven les anques reials, els llits on dormien les infantes, o els panteons on es troben soterrades despulles il·lustres, abans que no visitar les pinacoteques o els valuosos museus que solen albergar eixes fortaleses. Això ha propiciat que en determinades zones s’hagen canalitzat les ofertes turístiques a base d’envoltar els seus monuments i els seus paratges de llegendes fantàstiques més o menys exagerades, i també que s'hagen aprofitat catàstrofes i desgràcies per a crear al voltant d'elles un reclam publicitari que atraga el turisme més sensacionalista (he vist llocs on frivolitzen les vergonyes del seu passat, i exhibeixen al públic masmorres i eines que usaven els règims sanguinaris per a torturar o executar insurrectes i malcreguts).

Dibuix extret de la xarxa
Les trames corruptes i els escàndols financers que han aparegut pertot arreu de les espanyes han propiciat tota classe de comentaris a nivell mundial (i sembla que encara hi ha corda per a temps). Però en el cas insòlit del País Valencià (Comunitat Valenciana per a ells) els analistes es posen les mans al cap en veure les maneres esperpèntiques que s'hi han emprat per a fer-ho tot pols, i els més ocurrents titlen de tragicomèdia la mescla de mediocritat, bogeria, deliris de grandesa i ambició incontrolada que van servir de reclam perquè açò s'omplira de corruptes i desaprensius. La sorpresa i la incredulitat que mostren els forasters quan els conten aquestes històries (a més del morbo i el sarcasme que provoquen) ens ha fet pensar que podríem crear una oferta turística basada en la creació d'espais i de rutes, on els viatgers puguen conéixer in situ els elements i els escenaris de les nostres vergonyes, i les peculiaritats del nostre lamentable procés d'autodestrucció.Lògicament, açò comportaria la creació d'una gran infraestructura turística que podria redimir en part l'empastre econòmic que han causat els responsables d'aquest caos. Però caldria organitzar meticulosament les coses des del principi i tirar mà de la imaginació, per tal de traure el màxim partit a l'invent. Heus a continuació algunes idees:

Primerament caldria dissenyar una imatge corporativa i un eslògan poètic i atractiu, com el que dóna títol a l'article. La figura d'un burro volant podria presidir un cartell retolat sobre un fons blau (blau d'ofrena), que podria representar com serà la bandera valenciana quan ja no quede estaca en paret. Una cosa així, més o menys:Com que no hi ha un puto duro (se'ls han berenat tots!) caldria recórrer a artistes de contrastat patriotisme perquè participaren gratuïtament en les falques promocionals, com ara Cristina Tàrrega, que podria eixir vestida de fallera i amb les canelles a l'aire, requerint al senyor pirotècnic perquè encenguera la mascletà; o el cantant Francisco, que posaria veu al "peraofrenar" cantat en diversos idiomes, com per exemple el castellà ("para ofrendar nuevas glorias a España"), l'anglés ("to offer up new glories to Spain") o el xinés —xí mandarí— (提供了新的辉煌到西班牙).

Alguna de les edificacions estrambòtiques que va dissenyar el tal Calatrava (a preu d'amics, per cert) ens serviria inicialment com a centre neuràlgic de CORRUPTILÀNDIA (cal procurar que no s'inunde quan ploga, ni que caiguen voladissos quan faça aire...; això donaria mala imatge). Aquest complex comptaria amb diferents sales, dissenyades per un equip d'experts en turisme, tècnics en matèries corrompudes i psiquiatres especialistes en deliris desbocats, on els visitants podrien veure i viure de prop les increïbles realitats de la nostra història més recent. 


Vinyeta pertanyent a l'auca fallera de 2012, amb textos de Salvador Bolufer, dibuixos de David Mengual i arranjaments de Josep Olaso.

Orinalet Papal
(bacinilla)
Encara que la utilització de virtualitats i tecnologies serà necessària per a dotar el centre del màxim atractiu, convé exhibir tots els objectes reals que ens siga possible, no solament concernents a les pràctiques corruptes, sinó també al material utilitzat per a balafiaments al·lucinants (hagen o no hagen conformat causa judicial) i per a les ridícules batalletes de campanar, tan pròpies dels populistes desvariats com els que han provocat la situació patètica que ara patim. Així doncs, proposem que s'instal·len als diferents compartiments unes vitrines on els visitants puguen contemplar, per exemple, l'ORINALET que va utilitzar el Papa Benet la nit que va dormir a València, així com el PLAT i la CULLERA DE FUSTA amb què el pontífex esmentat va menjar paella durant la visita que s'inclou al sumari Gürtel. Al públic, li encantaria veure curiositats, com ara EL BOLÍGRAF que va utilitzar Camps per a renovar el contracte milionari de la Fórmula I unes hores abans de dimitir com a President de la Generalitat; o LA CORBATA que portava Fabra (el Bleda) quan va anunciar als "ciaanos" que tancava Canal 9; fotocòpies dels DÈCIMS DE LOTERIA premiats de l'altre Fabra (ací caldria una vitrina sencera); LA CINTA que van tallar quan inauguraren l'aeroport de Castelló; LA CAMISA DE LA FALANGE que portava l'actual Síndic de Greuges quan era Cap Provincial del Moviment...

LA ROBA INTERIOR d'alguna de les traductores que contractaven els d'EMARSA; determinats OBJECTES que, presumptament, regalaven els de la GÜRTEL als seus benefactors; un dels 10.000 ORDINADORS comprats per l'empresa abans esmentada (segons l'implicat corresponent, calia canviar-los perquè se'ls menjaven els ratolins); la mostra d'algun TAULELL de les runes del Nou Mestalla (5 anys les obres aturades), i també d'algun FRAGMENT TRENCAT del Palau de les Arts (més de 400 milions d'euros); EL CONTRACTE signat amb Julio Iglesias, l'any 97, per a promocionar les valències  i LA VARA DE COMANDAMENT d'alguna alcaldia comprada als trànsfugues són també objectes que, entre molts altres, omplirien les vitrines dels compartiments del complex. 
Si no poguera aconseguir-se alguna de les peces originals, poden servir imitacions aproximades. Estic segur que això és una pràctica habitual entre els experts en aquesta classe de turisme (al monestir d'El Escorial, la gent fa cua per veure de prop la plataforma que, segons diuen, feien servir per passejar el rei Felip II, que patia ataquets de gota... Però, qui ens assegura que eixe artefacte és el vertader? No deu ser alguna trona retirada que es van trobar a la pallissa del palau?... I la tomba de Covadonga on diuen que està soterrat Don Pelayo?... Qui pot certificar que tan glorioses despulles resten allí quasi 1.300 anys després de la mort del cabdill asturià?)

Parlant de don Carlos (el de l'aeroport sense avions).

Les dues plantes principals del complex compondrien LA RUTA DEL SAQUEIG. Un tètric corredor, dissenyat a manera de laberint i ambientat a l'estil de les antigues coves de lladres, donaria accés als diferents compartiments de la secció, com ara EL MUSEU DEL CORRUPTELA SALA DELS IMPUTATS EL CASAL DE L'ESPECULADOR (entre altres), on es distribuirien amplis estands dedicats a tots i cadascun dels processos judicials que afecten terres valencianes. 

Ací s'exhibirien relíquies, documents i curiositats concernents als casos Gürtel, Emarsa, Brugal, Nóos, Ivex, Terra Mítica, Cooperació, CAM, Banc de València, Bancaixa, Fabra... (deixaríem uns quants espais de reserva per a poder incloure els nous casos que s'hi han d'incorporar encara, segur, sense gastar diners en reformes). Pertot arreu hi hauria màquines virtuals on els visitants podrien escoltar gravacions amb la veu de diversos implicats en les distintes causes (per a traure més rendiment econòmic, establiríem una tarifa on l'usuari pagaria segons el nombre de frases que escoltara; per exemple, amb 1 € se sentiria a Camps dir al Bigotes "amiguito del alma" i "te quiero un huevo"; amb 2 € s'escoltaria també quan diu "hijo de puta"... i amb 5 eurets eixiria la conversa sencera). Es pot establir també una tarifa plana per si algú vol passar-se 40 dies i 40 nits escoltant converses entre presumptes i no presumptes (podem incloure el cas "Naseiro"; hi ha gravacions on se sent allò de "estoy en política para forrarme", i on parlen també de repartir-se "comisioncitas" amb unes maneres tan subtils que farien les delícies dels visitants més asèptics). Amb un sobrecost del 50% el visitant podrà escoltar les traduccions en 84 llengües (s'hi inclourà el valencià dels ibers i el derivat del desmembrament de l'Imperi Romà, i hi haurà un expert en massacres lingüístiques per a traduir l'apitxat de Rafelet (Blasco)).  

Calculadora en mà, amb 4,5 milions d'euros es podrien comprar uns 10.000 ordinadors. Com que 7 anys equivalen a 2.555 dies, calculem que tots els dies compraven 4 ordinadors complets per a tenir-ne sempre 30 en actiu. Sembla que la major part de la facturació es componia de monitors, teclats i ratolins; per això, podria ser també que compraren una cinquantena de peces cada dia. El responsable d'aquestes gestions era el que subministrava el gènere que ell mateix encomanava, ja que era l'encarregat d'aquestes compres (es comprava i es venia a ell mateix), i va declarar al jutjat que el material s'estropellava molt perquè hi havia goteres i ratolins (rosegadors). 

Farà falta un guia molt expert per a explicar als visitants com els ratolins rosegadors rosegaven els ratolins informàtics; i també, com pot ser que estiguen una pila d'anys saquejant una empresa pública sense que els responsables polítics s'adonen del detall.

Si dotem el recinte del material adequat, una visita completa podria ser de llarga durada, la qual cosa aconsella habilitar les diferents plantes amb sales d'esplai dotades de divertiments destinats a públics de totes les edats. Per tal de mantenir l'argument monotemàtic d'aquest CORRUPTILÀNDIA convindria que els passatemps es basaren en jocs de martingala. Heus-ne a continuació algun exemple:


No cal dir sempre la veritat, Mariano! Alguna mentideta de tant en tant també fa falta, home!
CLEPTOMANIA PARADISE. Un lloc on els visitants podrien robar tot el que els vinguera en gana, pagant prèviament (amb una prima de sobrecost) els objectes que pretenguen afanar. Aquest espai es subdividiria en dues parts: L'ESTAFETA (estafa menudeta) i L'ESTAFOTA (estafa adúltera). La primera es presentaria a manera de BASAR XINÉS on es permetria furtar fins a 3 objectes per persona (mentre l'usuari robara, els vigilants farien la vista grossa); cadascuna de les peces furtades tindria el valor d'1 € (PVP) i, com que el preu de l'entrada al lloc seria de 5 €, doncs l'organització guanyaria 2 € per cada FURTATIQUET. Si fem servir els mateixos estudis que en el seu moment va contractar Terra Mítica, es podrien vendre 10.000 tiquets diaris (20.000 euros de guanys directes, cada dia... només en aquesta secció!); i els objectes robats també podrien ser comercialitzats per empreses dependents de CORRUPTILÀNDIA, amb la qual cosa es menejarien igualment 30.000 € cada 24 hores. Un dineral! L'ESTAFOTA funcionaria amb el mateix sistema, però ací els furtatiquets serien BONOESTAFES; els robatoris es desenvoluparien a més gran escala i la tarifa de preus per objecte furtat, caldria estudiar-la a consciència.

Mariano "al habla"
Tanquem ací el Capítol 1 d'aquest "Corruptilàndia" (considerant que l'estudi de viabilitat d'aquest projecte és molt ampli, hem decidit publicar-lo en dues parts). En una pròxima entrega continuarem amb l'exposició d'idees parlant-los d'altres seccions que s'inclouran al complex, i informant-los de les excursions facultatives que hem dissenyat per a visitar pertot arreu de les nostres geografies els punts més afectats per l'especulació, l'envaniment, la ignorància, la corrupció, el descontrol o, simplement, els deliris de grandesa. 

Continuarà...

Amb el braç incorrupte de Sant Vicent mostrarem als turistes 
que no tot és orenga en el mont, i que al País Valencià 
també gaudim de matèria incorrupta. 

4 comentaris:

 1. Ausades que hi ha ací lletra ben escrita! Amb algunes eixides pròpies de la burrera més inspirada, com ara l'últim peu de foto. El balafiament propiciat pels corruptes embogits, avariciosos cotxinos, i perillosos és tan evident, que fins i tot a València existeix ja una ruta turística (aquesta sense el segell de Burrera Comprimida) que es coneix com a "Ruta del despilfarro". Encara no tinc informació suficient per a fer-ne una valoració. D'entrada, em fa un poquet de feredat, que fins i tot s'aprofite tot això, que encara devem tota la ciutadania, per a fer negoci. No sé si hi ha algú que en tinga més dades.

  I perquè no tot siguen lloances, i perquè últimament trobe gustet a això de dissentir, he de manifestar públicament que estic en desacord en una de les... 2.035 paraules exactament que conté aquest burriarticle.

  Amb permís, al paràgraf núm. 3 es parla d'"el nostre lamentable procés d'AUTODESTRUCCIÓ". Equeliquà!, aquesta és la paraula. Al meu parer, el país —amb els qui l'habitem a dintre— no s'ha autodestruït: l'han fet a banderes els gàngsters, depredadors, mafiosos, lladres, especuladors, terroristes mediambientals... i encara em quede curta. Entenc que tothom anem en la mateixa nau, els qui s'ho han berenat quasi tot i els qui no en tenim culpa de res. Però ací els culpables de la destrucció tenen noms i cognoms. He dit.

  ResponElimina
 2. Amic Salvador, que gran ets i quin treball ens has escrit!!! M'has fet riure, i molt. He rigut fins i tot amb un sentiment, al menys per a mi, nou, el sentiment de la impotència. Perquè he de dir-te, amb el que veig, llegeixo, i escolto, ês impotència el que sento.
  Només ací al nostre País, el Valencià es clar, podem fer un escrit com el que acabes de fer, amb tanta mala lle ....... i riure'ns. Com a temps de falles n'has montada una, amb paraules, que no l'hauríem de cremar mai. Si més no, incloure-la en els llibres de text, i és clar, escrita en els vuitanta idiomes més importants del món, on crec que la nostre llengua tindria cabuda. Eh Sr. Fabra i companyia? I no oblidar-la mai. Acabo aquí afegint-me a les paraules de l'estimadíssima Maria Josep Escrivà...... d'autodestrucció res de res! Eduard

  ResponElimina
 3. Salvador, ets un crak que dirien els meus alumnes!
  M'ha passat com a Eduard; la mala (ho deixem en 'bava' per ser horari protegit?) l'he canviada pel somriure. I com Maria Josep, entenc que no ens hem destruït sinó més bé, com diria el Titi: "me quemaste, me quemaste". Han pres foc a la parada i ens han deixat en calçotets i pagant a bon preu el que altres han furtat a cabassos. Tu ja ho expliques molt bé, així que no m'estenc.
  Abans sí, una petició (com els "discos dedicados" ; ) Si en el segon lliurament no has pensat en la cuina, fes una ampliació amb la menjuca a l'ús (pardal que vola a la garjola! O no era així?) Ja m'imagine la pastisseria del restaurant? Tot fet de pasta de moniato (com ens hem quedat tants valencians amb la lectura dels titulars de la premsa mentre s'ho emportaven "cru", que en dirien ells), Ouets d'Estimat... Au, ací t'ho deixe.

  ResponElimina
 4. Agraïsc en primer lloc la bondat i la riquesa dels tres comentaris anteriors i, sobretot, agraïsc l'afecte i l'amistat que m'uneix amb les tres persones comentaristes d'on provenen els tals comentaris.

  La dama del Grau ha dissentit (ella "dixit") públicament de la paraula "autodestrucció", i els amics Eduard Villamitjana i Francesc López han recolzat d'alguna manera el tal dissentiment. Estic d'acord amb el desacord; jo només pretenia lluir-me amb una metàfora crepuscular, i referir d'eixa manera la passivitat de la majoria d'habitants d'aquest país mentre els gàngsters, depredadors, mafiosos, lladres, especuladors, terroristes mediambientals (dama "dixit" també) el feien a banderes. Tot aclarit.

  Si això servira perquè un bon grapat de gent recupere il·lusió i aconseguisca un treball digne que ara no té, jo no tindria cap inconvenient a que aquest projecte fantàstic es portara a la realitat; despertaríem el morbo dels morbosos i la curiositat dels curiosos, sí... però també donaríem a conéixer al món sencer els noms i els cognoms dels culpables de la destrucció, proclamaríem la nostra voluntat que açò no torne a passar mai més i, al mateix temps, aprofitaríem per a ensenyar al gran públic la monumentalitat i la bellesa de l'autèntic País Valencià (almenys, el que queda d'ell).

  M'han servit moltíssim els seus comentaris per a l'enfocament del capítol 2n d'aquesta CORRUPTILÀNDIA. M'aplicaré amb gust els seus matisos i els seus suggeriments, i donaré gràcies als déus de la Pau per haver posat al meu abast tres potències humanes com les abans esmentades, admirades per mi com a mestres i estimades com a persones.

  Un atropell d'abraçades. Totes cara a vostés.

  ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.