Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dimecres, 20 de novembre de 2013

DESPRÉS DE LA CALMA ARRIBA LA TEMPESTA. 3r aniversari del Burribloc

El passat dia 10 de novembre, mentre els caporals de la panda que ens malgoverna maquinaven l'assassinat de RTVV; mentre les ànimes madrilenyes patien les bafades fètides de les pestilències escampades pels carrers; mentre el mentidor Mariano mirava el final del túnel, Doloretes la de Cospedal feia el ridícul, Wert desvariava, Montoro comptava amb els dits... i la resta de la banda de l'empastre entonava desafinada totes les notes de la mediocritat..., aquest modest Burribloc acomplia el tercer aniversari del seu naixement. 

Tarja d'autofelicitació, ideada amb la mateixa filosofia que utilitzen els de la banda de l'empastre per a fer el ridícul amb diners de tots.

Per tant, la tal tarja ha estat dissenyada per algú que no sap dissenyar i muntada per un altre que no té ni punyetera idea de muntar targes.
Al cap i a la fi, parodiar les realitats, per tristes que siguen, és una de les metes que es va proposar el Burribloc de Bucomsa, ara fa tres anys.
En principi vam patir un ataquet d'austeritat i no pensàvem festejar amb alegries tan simpàtica efemèride. Però en sentir els de la panda proclamar el final de la crisi sense que a ningú li cresquera el nas..., i en veure l'ofrenaglòries de Camps posant a prova els seus desequilibris, jugant a l'amagatall i burlant-se novament de la música i dels tocadors amb total impunitat, hem pensat que nosaltres també tenim dret a tirar el burro per la finestra i, per això, hem programat una setmana d'activitats de tot tipus per a celebrar tan important esdeveniment.

Amb el vers: "...i, ...tornaran les obscures oronelles"
(boluferiana bíblica —La Bíblia en vers—) anunciàrem
l'arribada d'aquest aniversari. Per això, l'amiga
Pepa Pons ens va felicitar dedicant-nos un vol sencer
d'oronelles. La tarja va dirigida a Maria Josep i a mi
("mi" sóc jo). Però s'entén que els destinataris de la tal
gentilesa som tots els components del Burribloc. 


Cucanyes silvestres, gamberrades pedestres, acrobàcies municipals, revetles diürnes, carreres de concejals, tornejos medievals (corruptes i estafadors contra lladres i saquejadors), floritures canines... són algunes de les activitats que componen l'extensa programació que hem preparat, on destaca l'eclipsi solar que celebrarem el dia 21, a les 4 de la matinada (advertim als fumadors que durant l'eclipsi no es podrà fumar). En programa de mà anunciarem els horaris i els llocs on se celebrarà cada celebració, així com les degustacions gastronòmiques que tindran lloc els dies de mercat negre (algú pensarà que tot açò sembla una mica exagerat, però on hi cap un aeroport sense avions pot cabre qualsevol cosa... no troben?). Heus a continuació el menú que degustarem el Dia de la Independència:

- Crepuscles de verdolaga amb espècies pelegrines
- Violències marines amb fulles de pessiganya
- Popurri vernacle amb esguits de llàgrima viva
- Putxero remugó:

              a)  Arròs llibertari amb caldo simpàtic
              b)  Penques de la capa alta
              c)  Amanida de cigrons botinflats
              d   Creïlles vergonyoses. Cansalada a l'infern
              e)  Pilotes benintencionades amb col matutina
              f)   Polvorí de carn alegre amb pessics de substàncies inintel·ligibles

- Massacre de dolços intel·ligents amb confitures bíbliques
- Cafeïna airejada. Licors de confeti 

- Begudes refrescants i carta de vins intrèpids

El Burribloc de Bucomsa és una espècie de hòlding rebordonit que alberga els dominis internautes següents:

BURRERA COMPRIMIDA SA (el Burribloc). És el travesser d'on pengen tots els compartiments del grup. Custodia les 170 entrades que han escrit, principalment, Salvador Bolufer amb la seua ploma salvatge i Maria Josep Escrivà amb la seua gramàtica potent. Des de la pàgina principal es pot accedir a tots els arxius i enllaços de la burricausa. 

La primera capçalera del Burribloc. Modèstia pura, no troben?
PASSA LA VIDA (el Pulcribloc)Bloc iniciat el gener de 2013. Espai que administra i alimenta Maria Josep Escrivà (la Dama del Grau). Els arxius d'aquest compartiment compten ja amb 34 potentíssimes publicacions, i el seu nombre de seguidors i visitants s'incrementa cada dia. Ací només hi caben pulcrituds escrites (per això és un pulcribloc). 


EL REBOST DE BUCOMSA. Bloc complementari al servei del grup. Ací s'ubiquen una sèrie de publicacions de característiques molt concretes, i s'ordenen diversos materials informatius i curiositats concernents a la història de la nostra Burrera Comprimida (58 publicacions). S'emplacen també alguns continguts importants, com ara el BURRÍNDEX (Índex del Burribloc) i la CARTELLERA AMIGA


EL CORRAL DE BUCOMSA (El racó del fumador). Espai que fou creat quan va eixir la darrera llei antitabac. Com que dins del Burribloc estava prohibit fumar, vam crear aquest corral a l'aire lliure per tal que els nostres visitants pogueren fumar sense violar la llei. Actualment aquest bloc té poca activitat, però estem preparant una estratègia encaminada a reactivar aquest entranyable lloc.ESTELLÉS EN SOLFA (el Solfabloc de Bucomsa). Ací roman tota la informació sobre el llibre-disc homònim d'aquest raconet virtual, on estan implicats alguns dels components de la nostra Burrera Comprimida. És un bloc per a majories silencioses; el més jove de tota la quadrilla. EL BURRIGRUP. Nom familiar del grup de Facebook denominat oficialment BURRERA COMPRIMIDA, el qual utilitzem per a divulgar les burricoses, i també per a compartir burreres escrites amb alguns dels més de 600 components d'aquesta virtualitat col·lectiva. 
Si sumem els comptadors de les cinc ubicacions blocaires (del Burrigrup no tenim estadístiques), el nombre total de visites que hem rebut (des de tots els raconets del món) supera les 60.000 (són 30.000 més que l'any passat per ara; justetament el doble); la incorporació del Pulcribloc hi ha influït bastant, i la nostra voluntat d'agradar, a més de les noves complicitats amigues que ens ha regalat la vida, hi han fet la resta.

L'any passat acomiadàvem la celebració escrita del 2n aniversari arremetent contra el principal perill que amenaça qualsevol mitjà on es respire cultura i llibertat d'expressió: els de la banda de l'empastre. Però enguany acabarem l'entradeta repartint alegries burribloqueres. Ara és festa al Burribloc; després serà un altre dia. 

Ja ho diu el refrany: "Després de la calma, arriba la tempesta!"

Així doncs: "Senyor pirotècnic... pot començar la mascletà!!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.