Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dimecres, 2 d’octubre de 2013

EL SOLFABLOC DE BUCOMSA. Un bloc per a majories silencioses

Des del passat 30 d'agost no havíem alimentat el Burribloc amb cap publicació nova. I no és que aquest setembre no haja donat de si matèria i misèria suficients per a practicar sarcasmes literaris i per a expressar convenciments convençuts (a més, ja saben que els nostres arxius estan plens de sensibilitats susceptibles de convertir-se en gramàtiques divulgables). Però, a banda d'unes petites vacances desconnectadores, els components d'aquest equip de redacció ens hem dedicat en cos i ànima a preparar el llançament del llibre-disc ESTELLÉS EN SOLFA i, a tal efecte, hem mamprés una sèrie de tasques de tot tipus, entre les quals s'inclou la creació del bloc homònim que ara mateix presentem en societat. 


Capçalera del nou bloc de Bucomsa ESTELLÉS EN SOLFA
Disseny: Pau Àlvarez
Afortunadament, la xarxa està plena de plomes enginyoses que han tractat amb eficàcia els fets que han ocorregut durant el nostre provisional silenci, com ara les ploreres de n'Alberto perquè els enganyabovos del seu propi partit no li donen ni un duro per a pagar les glòries ofrenades; les noves immoralitats que estan descobrint-se amb el denominat "cas Bárcenas" o el nou ridícul espantós que, amb diners de tots, han fet els representants de la candidatura de Madrid com a ciutat que hauria d'haver celebrat els Jocs Olímpics de 2020. Però hi ha alguns esdeveniments que, malgrat el tractament mediàtic que han tingut (i encara continuen tenint), volem reflectir, per tal de deixar-ne constància escrita al simpàtic Burribloc que ara tenen entre cella i cella: 


Donya Ana, fent el ridícul.
Foto: xarxa
1. Al voltant d'1,6 milions de persones participaren l'11 de setembre en la cadena humana denominada Via Catalana cap a la Independència, la qual cosa significa que més d'un 20% dels habitants de Catalunya es van sumar a la moguda. Com era d'esperar, els trencapinyols que ens desgovernen i els cataferros que els adulen no sabien què fer per amagar tal realitat, i van eixir per peteneres argumentant que la "majoria silenciosa" no està d'acord amb la independència, i per això no es va manifestar. Vostés han vist mai alguna reivindicació de bufanúvols que haja mobilitzat més d'un 2% d'afectats? Els mandataris peperistes saben que la insultant majoria absoluta que presumeixen la van aconseguir amb un vot de cada cinc habitants d'Espanya? Amb eixe plantejament hauríem de dir que la "majoria silenciosa", és a dir, un 80% de censats, no va votar el PP i, per tant, no volia que tal partit governara. Així, doncs, siguen fidels a l'honestedat que prediquen i vagen-se a casa i que sa mare els bolque.


Com podran vostés observar, la "majoria silenciosa" no hi era.
Foto: xarxa
2. Durant el susdit mes, el professorat de les Illes Balears ha esclatat contra les malèvoles polítiques del reaccionari Bauzà (eixe que deia que sabien el que anaven a fer, i el temps ha demostrat que allò que anaven a fer era desfer tot el que hi havia fet, és a dir, fer-ho tot pols). La vaga indefinida continua en el moment que redactem aquest text, i és recolzada pels docents del País Valencià. Segurament, el mandatari bufanúvols pensarà que la "majoria silenciosa" no està d'acord amb la vaga, i per això no baixa del burro i continua amb les seues manies destructives. A manera d'anècdota guapeta, contaré que un professor de l'Institut de Ferreries (a Menorca) em va escriure comentaris benignes sobre el nostre ESTELLÉS EN SOLFA, i entre altres coses deia: "Estem emprant 'Un entre tants', per la seua popular força i per la unió que ens suggereix a tots els que estem en vaga a l'ensenyament de les illes. Hui mateix l'hem posada a l'hora del pati, per donar-li un aire encara més sagrat".3. La quantitat de poblacions on s'ha celebrat enguany la Festa Estellés ha superat les previsions més optimistes. A la majoria de llocs s'han organitzat lectures populars i altres activitats col·lectives, amb un nivell de participació i de qualitat interessantíssim i, lògicament, sense mitjans, sense pressupost i, en molts casos, sense suport oficial. Canal 9 i els seus derivats no volen saber res d'aquesta pel·lícula, i dediquen el seu miserable temps a adular fabres i a bambar pel món per a contar estupideses. Ahir mateix van venir al meu poble a entrevistar la gent per a preguntar si havien patit calor! Segurament, la "majoria silenciosa" està ara preocupada per la calor que fa o deixa de fer. Desgraciats!


Regalet de Pau Àlvarez, autor de la portada
d'ESTELLÉS EN SOLFA i de la capçalera del SOLFABLOC. 
Però el principal assumpte que ens ha induït a compondre aquesta entradeta és la presentació en societat d'un nou bloc afiliat a Burrera Comprimida: ESTELLÉS EN SOLFA; un lloc que hem habilitat per a recopilar informació i curiositats sobre el llibre-disc homònim, on el trobador oficial d'aquesta santa casa, Salvador Bolufer, interpreta Vicent Andrés Estellés amb la solfa del mestre Enric Murillo. La nova criatura, coneguda familiarment com EL SOLFABLOC, ordena els seus continguts en cinc apartats: ARTICLES/RESSENYES, FITXA TÈCNICA, PRESENTACIONS, LA GALERIA i EL CANTAR DE LA BURRERA, a més d'una nodrida columna lateral amb informacions sobre contactes, compres, àudios, enllaços a vídeos, etc. 


(cliiic)
El Burribloc de Bucomsa, el Burricorral, el Rebost, el Pulcribloc Passa la vida, i la branca noble de la majoria silenciosa donen la benvinguda a aquesta nova criatura virtual. Per molts anys. I gràcies pel temps, pel seguiment i per les atencions de tots vostés.

2 comentaris:

  1. Esta nova criatura virtual és especial. Enhorabona!!!!
    Bolufer genial, com sempre.

    ResponElimina
  2. No paris....NO PAREU!!!!!!!!! Mentrestant aniré a fer-me una relaxing cup of coffee con leche a la salut de NINGÚ. Eduard

    ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.