Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

diumenge, 11 de novembre de 2012

DES DE LLAVORS ENÇÀ. 2n aniversari del Burribloc

El dia 10 de novembre de 2010 va veure la llum el burribloc que ara tenen entre cella i cella. Inicialment només preteníem comptar amb un mitjà propi per a publicitar els volantins artístics de la Burrera Comprimida, en general, i de l'espectacle El cantar de la burrera en particular. De fet, la primera entrada que vam publicar fou l'anunci de la representació de l'obra susdita al Teatre Micalet de València (assenyalàvem el 12 de novembre com "la data que marcarà un abans i un després en la història de les històries"). 

Tarja que vam incloure al primer burriarticle de tots
els burriarticles burriarticulats al burribloc.
Però, en veure la quantitat de prestacions que podria donar de si aquest invent i les possibilitats de participar a la xarxa internauta amb relativa facilitat i sense tabús malaltissos ni censures manioses, vam pensar ampliar les intencions inicials, i utilitzar el descobriment per a publicar tot allò que consideràrem convenient. Així, vam començar fent servir la criatura que acabava de nàixer per a emmagatzemar el material de Burrera Comprimida que teníem disponible, i vam continuar expandint la intencionalitat de les entrades a tots aquells assumptes que ens importaven; podríem acariciar les capacitats i les gràcies de la gent del nostre entorn que paga la pena, i també pegar parells de coces a tots aquells que pasturen misèries emparats per la supèrbia i la mediocritat (és a dir, als que fan més mal que una pedregà). 

Felicitació autonòmica publicada al Burribloc
durant la Pasqua Florida.

El Burribloc compta en l'actualitat amb dos filials, destinats a cobrir diverses tasques complementàries o d'emmagatzematge: El Corral (espai sense fum) i El Rebost de Bucomsa, i compta també amb un burrigrup al Facebook que porta el nom de BURRERA COMPRIMIDA ("burrera" per part de pare i "comprimida" per part de mare), on es completen els ressons de les publicacions burribloqueres, i on es contemplen els rampells d'entusiasme divulgatiu d'alguns dels nostres simpatitzants més simpàtics. Durant aquests dos anys hem publicat 195 entrades (a més d'una gran quantitat de material que hem penjat en gadgets, de manera temporal o amb caràcter permanent). Hem rebut 30.000 visites (números redons), el 25% de les quals provenen de l'estranger (tenim enregistrats accessos de tots els raconets del planeta, fins i tot de països dels quals desconeixíem l'existència. EE.UU, amb 2.944 visites, s'emporta la palma, seguit de França i de Rússia). Els dominis burribloquejats inclouen dos seccions de contingut variable, cada vegada més utilitzats pels nostres visitants:


LA CARTELLERA AMIGA (cliiic)Pàgina destinada a la publicitat dels actes socioculturals benintencionats que se celebraran els propers dies.ÍNDEX DEL BURRIBLOC --BURRÍNDEX-- (claaac). És la guia del Burribloc (la burriguia). Ací podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat tots els continguts que hem publicat fins ara.


Des del principi hem escrit sobre tot allò que ens interessa, i hem procurat que els nostres punts de vista desperten l'atenció dels lectors (escriure en clau d'humor és una constant en la trajectòria bucomsina). Des del primer moment també, el nombre de visites s'ha incrementat gradualment i hem comprovat amb alegria les incorporacions de persones i col·lectius d'eixos a qui ens agrada agradar. La nostra assessora lingüística, Maria Josep Escrivà, va començar prestant-nos alguna col·laboració esporàdica, però des que publica amb certa regularitat, el burribloc ha guanyat en força i en qualitat, i ha aconseguit que aquest humil raconet literari siga ben vist per gent important (Maria Josep és molt coneguda per la seua condició de poeta multiguardonada, però la potència de la seua prosa no desdiu per a res la magnificència de la seua poesia). Les revistes culturals més importants i més ambicioses s'arraparien per les escriptures de la dama esmentada, però ella es conforma alimentant amb saviesa la modèstia de les nostres iniciatives internautes. 

Foto del recordat Joan Pellicer.
Il·lustra l'article de Maria Josep Escrivà, en memòria
de l'esmentat metge i etnobotànic (cliiic).
Dos anys donen per a molt, però passen com una espurna de centella (nyaaas, metàfora al canto!). Durant eixe temps hem conegut gent interessantíssima que no coneixíem i hem aprés noves maneres de compartir complicitats. Hem fet amics; no sabem si enemics també, perquè nosaltres no tenim massa bona relació amb eixos senyors (o senyores). Si alguna persona, animal o cosa, víctima de les nostres crítiques i/o ironies, ens declara enemics per eixe motiu, doncs ja s'apanyarà; nosaltres no tenim res personal contra els bufanúvols, els corruptes, els estafadors, els saquejadors, els hipòcrites, els imbècils, els mals governants i/o qualsevol malcarat que tinga responsabilitats públiques; no desitgem el mal per a ningú: simplement pretenem que deixen la vida pública i que se'n vagen a casa i que sa mare els bolque. 

Estampa amb la qual vam il·lustrar un dels
articles (cliiic) on parodiàvem alguna farsa de les que
acostumen a dedicar-nos els governants que ens desgovernen.
A la foto, el xicot que va ampliar el contracte amb la
Fórmula I unes hores abans de dimitir.

I com que, damunt, són uns malpagadors, acabarem amb una frase sàvia que hem emprat al professor Llopis Guardiola: "Si 'qui paga, mana', qui no paga hauria de deixar de manar".

Doncs, això mateix. Per no pagar que no quede. Total: com que n'Alberto diuen que no pinta fabra, i en Serafí prou faena té retirant subvencions als del País Valencià...

Moltes felicitats, senyor Burribloc.

6 comentaris:

 1. Moltes felicitats per l'aniversari, i tantes (o més) gràcies per totes les bones estones que ens fan vostés passar, i per les que encara queden per vindre: molt em tem que, tot i l'oportuna coincidència amb la festivitat del dia (Sant Martí de Tours), no tots els porcs que emmerden aquest País trobaran hui el destí que tenen inevitablement reservat. Els desitgem, per tant --a vostés, no als porcs-- molta salut per seguir esbudellant-los (irònicament parlant, és clar), i nosaltres que ho vejam. Una abraçada agregalada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquest comentari no té pèrdua: parla per si sol i es contesta ell mateix. Quan el burribloc era encara una espècie de pallissa desordenada, un tal AlfredRussel va venir a donar-nos suport; seguint la pista de tan misteriós benefactor vam arribar a la Línia de Wallace... I allí estava Pep Nebot, oferint humanitats i saviesa des de la modèstia, i ofrenant complicitats amigues des de la resistència. L'esmentat bloc de l'amic Pep, a més de l'educatiu que regenta Francesc López i el que alimenta Xavier Aliaga foren les tres causes que ens van convéncer que açò podria ser molt més que una simple distracció. I ací estem. Moltes gràcies, Pep nebot, per les teues quasi imprescindibles alenades epistolars.

   Elimina
 2. Em disposava a afegir-me a l'autofelicitació, i a dir "exagerat!" i salamero afalagador al redactor en cap que ha abundat en elogis i ha elevat fins a límits de rècord la meua autoestima literària..., quan m'he trobat aquesta bomba de comentari per part de l'amo de la Línia de Wallace. I això m'ha tornat a la realitat de la nostra sort, vull dir, la de la gent que aportem algun granet d'arena en l'elaboració d'aquesta burricasa, i aquesta sort són les persones que ens segueixen, aquelles amb les quals compartim prèdiques. I dit això: és un plaer i un privilegi deixar constància escrita per ací, de tant en tant, de les meues dèries. I espere que així continue sent pels segles dels segles. Amén.

  ResponElimina
  Respostes
  1. I aquest altre comentari també mereix una resposta agraïda de lloances fines, però Maria Josep és de la burrifamília, i els més malpensats podrien malpensar que hem fet conxorxa en favor de l'autobombo florit. Ja sap vosté, sra. Escrivà, que aquesta és la seua burricasa mentre vosté vulga que siga. Amén també.

   Elimina
 3. Apa i a continuar per aquest camí. La majoria de les vegades poseu un somriure, i hi ha cops inclós hi ha rialles. Donar-os les gràcies per els enllaços on podem trobar de tot i les més de les vegades amb molta categoria. On persones que tenen el cap on s'ha de tindre comuniquen les més de les vegades amb seny. Gràcies per tot. Esperem que aquests dos anys arribin a ser dos vegades dos mil. Una abraçada a tots. Eduard

  ResponElimina
  Respostes
  1. A Eduard Vilamitjana encara no fa dos anys que el conec, però de vegades tinc la sensació que és amic meu de tota la vida. Sé que l'he fet patir amb alguna descàrrega de lletres de caràcter burrocomprimit, però ell sap que el bon menjar no sempre garanteix una bona digestió. És exalumne, amic i admirador de Maria Josep Escrivà, que fou qui li va obrir les portes d'aquesta santa casa. Persona afable, amable i positiva on les hi haja. Si s'establira un premi al millor visitant del burribloc, l'Eduard seria, sens dubte, un dels principals candidats a guanyar-lo. Una abraçada, amic.

   Elimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.