...

............................................................................

diumenge, 11 de novembre del 2012

DES DE LLAVORS ENÇÀ. 2n aniversari del Burribloc

El dia 10 de novembre de 2010 va veure la llum el burribloc que ara tenen entre cella i cella. Inicialment només preteníem comptar amb un mitjà propi per a publicitar els volantins artístics de la Burrera Comprimida, en general, i de l'espectacle El cantar de la burrera en particular. De fet, la primera entrada que vam publicar fou l'anunci de la representació de l'obra susdita al Teatre Micalet de València (assenyalàvem el 12 de novembre com "la data que marcarà un abans i un després en la història de les històries"). 

Tarja que vam incloure al primer burriarticle de tots
els burriarticles burriarticulats al burribloc.
Però, en veure la quantitat de prestacions que podria donar de si aquest invent i les possibilitats de participar a la xarxa internauta amb relativa facilitat i sense tabús malaltissos ni censures manioses, vam pensar ampliar les intencions inicials, i utilitzar el descobriment per a publicar tot allò que consideràrem convenient. Així, vam començar fent servir la criatura que acabava de nàixer per a emmagatzemar el material de Burrera Comprimida que teníem disponible, i vam continuar expandint la intencionalitat de les entrades a tots aquells assumptes que ens importaven; podríem acariciar les capacitats i les gràcies de la gent del nostre entorn que paga la pena, i també pegar parells de coces a tots aquells que pasturen misèries emparats per la supèrbia i la mediocritat (és a dir, als que fan més mal que una pedregà). 

Felicitació autonòmica publicada al Burribloc
durant la Pasqua Florida.

El Burribloc compta en l'actualitat amb dos filials, destinats a cobrir diverses tasques complementàries o d'emmagatzematge: El Corral (espai sense fum) i El Rebost de Bucomsa, i compta també amb un burrigrup al Facebook que porta el nom de BURRERA COMPRIMIDA ("burrera" per part de pare i "comprimida" per part de mare), on es completen els ressons de les publicacions burribloqueres, i on es contemplen els rampells d'entusiasme divulgatiu d'alguns dels nostres simpatitzants més simpàtics. Durant aquests dos anys hem publicat 195 entrades (a més d'una gran quantitat de material que hem penjat en gadgets, de manera temporal o amb caràcter permanent). Hem rebut 30.000 visites (números redons), el 25% de les quals provenen de l'estranger (tenim enregistrats accessos de tots els raconets del planeta, fins i tot de països dels quals desconeixíem l'existència. EE.UU, amb 2.944 visites, s'emporta la palma, seguit de França i de Rússia). Els dominis burribloquejats inclouen dos seccions de contingut variable, cada vegada més utilitzats pels nostres visitants:


LA CARTELLERA AMIGA (cliiic)Pàgina destinada a la publicitat dels actes socioculturals benintencionats que se celebraran els propers dies.ÍNDEX DEL BURRIBLOC --BURRÍNDEX-- (claaac). És la guia del Burribloc (la burriguia). Ací podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat tots els continguts que hem publicat fins ara.


Des del principi hem escrit sobre tot allò que ens interessa, i hem procurat que els nostres punts de vista desperten l'atenció dels lectors (escriure en clau d'humor és una constant en la trajectòria bucomsina). Des del primer moment també, el nombre de visites s'ha incrementat gradualment i hem comprovat amb alegria les incorporacions de persones i col·lectius d'eixos a qui ens agrada agradar. La nostra assessora lingüística, Maria Josep Escrivà, va començar prestant-nos alguna col·laboració esporàdica, però des que publica amb certa regularitat, el burribloc ha guanyat en força i en qualitat, i ha aconseguit que aquest humil raconet literari siga ben vist per gent important (Maria Josep és molt coneguda per la seua condició de poeta multiguardonada, però la potència de la seua prosa no desdiu per a res la magnificència de la seua poesia). Les revistes culturals més importants i més ambicioses s'arraparien per les escriptures de la dama esmentada, però ella es conforma alimentant amb saviesa la modèstia de les nostres iniciatives internautes. 

Foto del recordat Joan Pellicer.
Il·lustra l'article de Maria Josep Escrivà, en memòria
de l'esmentat metge i etnobotànic (cliiic).
Dos anys donen per a molt, però passen com una espurna de centella (nyaaas, metàfora al canto!). Durant eixe temps hem conegut gent interessantíssima que no coneixíem i hem aprés noves maneres de compartir complicitats. Hem fet amics; no sabem si enemics també, perquè nosaltres no tenim massa bona relació amb eixos senyors (o senyores). Si alguna persona, animal o cosa, víctima de les nostres crítiques i/o ironies, ens declara enemics per eixe motiu, doncs ja s'apanyarà; nosaltres no tenim res personal contra els bufanúvols, els corruptes, els estafadors, els saquejadors, els hipòcrites, els imbècils, els mals governants i/o qualsevol malcarat que tinga responsabilitats públiques; no desitgem el mal per a ningú: simplement pretenem que deixen la vida pública i que se'n vagen a casa i que sa mare els bolque. 

Estampa amb la qual vam il·lustrar un dels
articles (cliiic) on parodiàvem alguna farsa de les que
acostumen a dedicar-nos els governants que ens desgovernen.
A la foto, el xicot que va ampliar el contracte amb la
Fórmula I unes hores abans de dimitir.

I com que, damunt, són uns malpagadors, acabarem amb una frase sàvia que hem emprat al professor Llopis Guardiola: "Si 'qui paga, mana', qui no paga hauria de deixar de manar".

Doncs, això mateix. Per no pagar que no quede. Total: com que n'Alberto diuen que no pinta fabra, i en Serafí prou faena té retirant subvencions als del País Valencià...

Moltes felicitats, senyor Burribloc.

6 comentaris:

 1. Moltes felicitats per l'aniversari, i tantes (o més) gràcies per totes les bones estones que ens fan vostés passar, i per les que encara queden per vindre: molt em tem que, tot i l'oportuna coincidència amb la festivitat del dia (Sant Martí de Tours), no tots els porcs que emmerden aquest País trobaran hui el destí que tenen inevitablement reservat. Els desitgem, per tant --a vostés, no als porcs-- molta salut per seguir esbudellant-los (irònicament parlant, és clar), i nosaltres que ho vejam. Una abraçada agregalada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquest comentari no té pèrdua: parla per si sol i es contesta ell mateix. Quan el burribloc era encara una espècie de pallissa desordenada, un tal AlfredRussel va venir a donar-nos suport; seguint la pista de tan misteriós benefactor vam arribar a la Línia de Wallace... I allí estava Pep Nebot, oferint humanitats i saviesa des de la modèstia, i ofrenant complicitats amigues des de la resistència. L'esmentat bloc de l'amic Pep, a més de l'educatiu que regenta Francesc López i el que alimenta Xavier Aliaga foren les tres causes que ens van convéncer que açò podria ser molt més que una simple distracció. I ací estem. Moltes gràcies, Pep nebot, per les teues quasi imprescindibles alenades epistolars.

   Elimina
 2. Em disposava a afegir-me a l'autofelicitació, i a dir "exagerat!" i salamero afalagador al redactor en cap que ha abundat en elogis i ha elevat fins a límits de rècord la meua autoestima literària..., quan m'he trobat aquesta bomba de comentari per part de l'amo de la Línia de Wallace. I això m'ha tornat a la realitat de la nostra sort, vull dir, la de la gent que aportem algun granet d'arena en l'elaboració d'aquesta burricasa, i aquesta sort són les persones que ens segueixen, aquelles amb les quals compartim prèdiques. I dit això: és un plaer i un privilegi deixar constància escrita per ací, de tant en tant, de les meues dèries. I espere que així continue sent pels segles dels segles. Amén.

  ResponElimina
  Respostes
  1. I aquest altre comentari també mereix una resposta agraïda de lloances fines, però Maria Josep és de la burrifamília, i els més malpensats podrien malpensar que hem fet conxorxa en favor de l'autobombo florit. Ja sap vosté, sra. Escrivà, que aquesta és la seua burricasa mentre vosté vulga que siga. Amén també.

   Elimina
 3. Apa i a continuar per aquest camí. La majoria de les vegades poseu un somriure, i hi ha cops inclós hi ha rialles. Donar-os les gràcies per els enllaços on podem trobar de tot i les més de les vegades amb molta categoria. On persones que tenen el cap on s'ha de tindre comuniquen les més de les vegades amb seny. Gràcies per tot. Esperem que aquests dos anys arribin a ser dos vegades dos mil. Una abraçada a tots. Eduard

  ResponElimina
  Respostes
  1. A Eduard Vilamitjana encara no fa dos anys que el conec, però de vegades tinc la sensació que és amic meu de tota la vida. Sé que l'he fet patir amb alguna descàrrega de lletres de caràcter burrocomprimit, però ell sap que el bon menjar no sempre garanteix una bona digestió. És exalumne, amic i admirador de Maria Josep Escrivà, que fou qui li va obrir les portes d'aquesta santa casa. Persona afable, amable i positiva on les hi haja. Si s'establira un premi al millor visitant del burribloc, l'Eduard seria, sens dubte, un dels principals candidats a guanyar-lo. Una abraçada, amic.

   Elimina


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................