...

............................................................................

diumenge, 15 d’abril del 2012

HONOR PER A POBRES

Pep Nebot és un dels bons amics que ens ha proporcionat aquesta aventura burribloquera. Regenta el bloc La línia de Wallace, un títol que es completa amb l'enunciat: Opinions, passions, i tres o quatre conviccions. Només. No cal dir que les opinions de Pep són tan apassionants com les seues passions, i que les tres o quatre conviccions que proclama es multipliquen entre la riquesa de les nobles bondats que AlfredRussel atresora (aclarim que la referència esmentada és el pseudònim que el senyor Nebot utilitza per a signar les publicacions del susdit bloc).


Liebster blogs (cliiic).

Article que acredita la nominació
que ens ha dedicat Pep Nebot.

Doncs bé: Pep Nebot ens ha distingit amb una menció a La línia de Wallace. Segons explica, la cosa, que s'anomena Liebster Blog Awards i que no se sap molt bé com va començar, té com a objectiu difondre llocs amb menys de dos-cents seguidors que, per qualsevol raó, meresquen ser donats a conéixer. Copiem, de Pep, el funcionament: copiar i enganxar el premi en el blog i enllaçar-lo al blogaire que te l'ha atorgat; assenyalar els teus cinc blogs preferits amb menys de 200 seguidors i escriure comentaris en els seus blogs perquè coneguen que han rebut el premi; i, finalment, esperar que aquestes bitàcoles continuen amb la cadena i trien els seus 5 blogs preferits.

...I aquest és el guardó que ens honora.
No em diguen que no és modest! Modest, però bonic.


Seguidor confés, fanàtic i impenitent --ara que són dates-- de la vostra Burrera, m'he pres la llibertat de distingir-la amb una modesta menció al meu blog. Ho dic perquè no vos espanteu quan, des d'ara mateix, noteu un increment exponencial en el nombre de visites: vos mereixeu això, i molt més. Salut i endavant!

Hem estat temptats de passejar-nos pels bars amb un portàtil per tal de presumir de tan distingida prerrogativa, però la nostra humilitat vocacional ens ho ha impedit. Igual com a Pep, a nosaltres també ens fan il·lusió aquestes coses senzilles i divertides. Per tant, seguirem la cadena i els proposarem cinc dels llocs que compleixen les condicions estipulades. Com que les regles del joc només ens permeten eixa xifra tan reduïda de referències, hem seleccionat cinc blocs molt pròxims a nosaltres, amb els quals ens uneixen complicitats, i que a hores d'ara mantenen una regularitat periòdica en les seues publicacions. Per lògica, hem deixat fora els que tenen més de dos-cents seguidors i els que hem pogut saber que ja han estat inclosos a la cadena. Deixarem per a una altra ocasió altres blocs, recomanables i necessaris, que mereixen romandre al cel dels justos, però ja se sap que els pobres, damunt de pobres, tenim aquestes limitacions.


Així doncs, aquests són els nostres CINC nominats:


És un bloc de natura i patrimoni elaborat per Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera, tres persones batalladores, compromeses ideològicament i valentes. El títol d'aquest lloc fa referència a un llibre homònim. És un dels més visitats i comentats que coneixem.
Nausica
http://nausicanova.blogspot.com/

Carles Mulet és un home de lletres, pulcre, educat, enginyós, reivindicatiu i poeta. Per això, aquest bloc es nodreix quasi a diari d'entrades pulcres, educades, enginyoses, reivindicatives i poètiques.Viatger que s'extravia
http://pausif.blogspot.com/

Bloc de Pau Sif (Sanchis i Ferrer). Poeta, traductor i observador cosmopolita, ha traçat ponts entre la cultura croata i la catalana, i en aquest bloc d'estètica acurada ho podran comprovar.http://lacomunidad.elpais.com

Bloc que en Francesc López condueix amb dedicació, saviesa i criteri. Malgrat la seua condició de bloc educatiu, l'autor no es priva de comentar i divulgar tot allò que l'interessa, ni de pegar un parell de coces, quan ho considera convenient, contra el destrellat i la ridiculesa.Bloc de Pepa Guardiola, mestra i escriptora de Xàbia. Es nodreix de literatura, de cultura popular i de tots aquells aspectes socials que, a l'autora, l'interessen, tractats amb l'esperit combatiu que el temps actual requereix.


Hem passat la pilota als nous guardonats de la millor manera que hem sabut. D'ells és ara l'honor d'assaborir aquesta glòria de pobres. Pel que a nosaltres respecta, missió acomplida. Ja podem dormir tranquils. 


Salut

4 comentaris:

 1. Els membres del Plenari del bloc 'A un tir de pedra' els agraeixen de tot cor l'honor i la distinció que ens han atorgat. Gràcies de tot cor i salutacions.

  ResponElimina
 2. El mèrit és tot de vostès, Òscar i restants membres d'A un tir de pedra. Em permetran que responga jo mateixa, en representació de tot l'equip burrerocomprimit, perquè passava per ací quan he vist el comentari... I perquè valeu (ara us tutege a propòsit) tots els diners del món! Ens hem permès anomenar-vos també al nostre grup de facebook Burrera Comprimida. Gràcies a vosaltres per no callar. Salut, i sort.

  ResponElimina
 3. Amics del Burribloc Bucomsa, és un honor que em distingiu amb aquest premi "de pobre". Ara que em vindran noves i quantioses visites, no sabré què fer. Us demanaré ajuda.
  Una abraçada

  ResponElimina
 4. Perdonen vostés la demora d'aquesta necessària correspondència, però el temps va més de pressa que nosaltres, i de vegades ens veiem obligats a donar prioritat a les coses urgents en detriment de les importants... i vostés són més importants que urgents. Ja veig que la sra. Maria Josep ha complimentat com cal la gent de "A un tir de pedra", un bloc que vam descobrir gràcies a ella, i que ara ja forma part de les les nostres lectures habituals.

  El bloc que regenta l'amic Francesc López fou dels primers que va tonificar els nostres esperits internautes, i ens va fer veure la gran utilitat que podria tenir aquest invent telemàtic. Així doncs, som nosaltres qui li hem d'agrair la seua complicitat. Les noves visites que a ben segur li vindran es quedaran encara curtes per als seus mereixements.

  Abraçades solemnes amb repics d'esquena.

  ResponElimina


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................