Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

diumenge, 15 d’abril de 2012

HONOR PER A POBRES

Pep Nebot és un dels bons amics que ens ha proporcionat aquesta aventura burribloquera. Regenta el bloc La línia de Wallace, un títol que es completa amb l'enunciat: Opinions, passions, i tres o quatre conviccions. Només. No cal dir que les opinions de Pep són tan apassionants com les seues passions, i que les tres o quatre conviccions que proclama es multipliquen entre la riquesa de les nobles bondats que AlfredRussel atresora (aclarim que la referència esmentada és el pseudònim que el senyor Nebot utilitza per a signar les publicacions del susdit bloc).


Liebster blogs (cliiic).

Article que acredita la nominació
que ens ha dedicat Pep Nebot.

Doncs bé: Pep Nebot ens ha distingit amb una menció a La línia de Wallace. Segons explica, la cosa, que s'anomena Liebster Blog Awards i que no se sap molt bé com va començar, té com a objectiu difondre llocs amb menys de dos-cents seguidors que, per qualsevol raó, meresquen ser donats a conéixer. Copiem, de Pep, el funcionament: copiar i enganxar el premi en el blog i enllaçar-lo al blogaire que te l'ha atorgat; assenyalar els teus cinc blogs preferits amb menys de 200 seguidors i escriure comentaris en els seus blogs perquè coneguen que han rebut el premi; i, finalment, esperar que aquestes bitàcoles continuen amb la cadena i trien els seus 5 blogs preferits.

...I aquest és el guardó que ens honora.
No em diguen que no és modest! Modest, però bonic.


Seguidor confés, fanàtic i impenitent --ara que són dates-- de la vostra Burrera, m'he pres la llibertat de distingir-la amb una modesta menció al meu blog. Ho dic perquè no vos espanteu quan, des d'ara mateix, noteu un increment exponencial en el nombre de visites: vos mereixeu això, i molt més. Salut i endavant!

Hem estat temptats de passejar-nos pels bars amb un portàtil per tal de presumir de tan distingida prerrogativa, però la nostra humilitat vocacional ens ho ha impedit. Igual com a Pep, a nosaltres també ens fan il·lusió aquestes coses senzilles i divertides. Per tant, seguirem la cadena i els proposarem cinc dels llocs que compleixen les condicions estipulades. Com que les regles del joc només ens permeten eixa xifra tan reduïda de referències, hem seleccionat cinc blocs molt pròxims a nosaltres, amb els quals ens uneixen complicitats, i que a hores d'ara mantenen una regularitat periòdica en les seues publicacions. Per lògica, hem deixat fora els que tenen més de dos-cents seguidors i els que hem pogut saber que ja han estat inclosos a la cadena. Deixarem per a una altra ocasió altres blocs, recomanables i necessaris, que mereixen romandre al cel dels justos, però ja se sap que els pobres, damunt de pobres, tenim aquestes limitacions.


Així doncs, aquests són els nostres CINC nominats:


És un bloc de natura i patrimoni elaborat per Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera, tres persones batalladores, compromeses ideològicament i valentes. El títol d'aquest lloc fa referència a un llibre homònim. És un dels més visitats i comentats que coneixem.
Nausica
http://nausicanova.blogspot.com/

Carles Mulet és un home de lletres, pulcre, educat, enginyós, reivindicatiu i poeta. Per això, aquest bloc es nodreix quasi a diari d'entrades pulcres, educades, enginyoses, reivindicatives i poètiques.Viatger que s'extravia
http://pausif.blogspot.com/

Bloc de Pau Sif (Sanchis i Ferrer). Poeta, traductor i observador cosmopolita, ha traçat ponts entre la cultura croata i la catalana, i en aquest bloc d'estètica acurada ho podran comprovar.http://lacomunidad.elpais.com

Bloc que en Francesc López condueix amb dedicació, saviesa i criteri. Malgrat la seua condició de bloc educatiu, l'autor no es priva de comentar i divulgar tot allò que l'interessa, ni de pegar un parell de coces, quan ho considera convenient, contra el destrellat i la ridiculesa.Bloc de Pepa Guardiola, mestra i escriptora de Xàbia. Es nodreix de literatura, de cultura popular i de tots aquells aspectes socials que, a l'autora, l'interessen, tractats amb l'esperit combatiu que el temps actual requereix.


Hem passat la pilota als nous guardonats de la millor manera que hem sabut. D'ells és ara l'honor d'assaborir aquesta glòria de pobres. Pel que a nosaltres respecta, missió acomplida. Ja podem dormir tranquils. 


Salut

4 comentaris:

 1. Els membres del Plenari del bloc 'A un tir de pedra' els agraeixen de tot cor l'honor i la distinció que ens han atorgat. Gràcies de tot cor i salutacions.

  ResponElimina
 2. El mèrit és tot de vostès, Òscar i restants membres d'A un tir de pedra. Em permetran que responga jo mateixa, en representació de tot l'equip burrerocomprimit, perquè passava per ací quan he vist el comentari... I perquè valeu (ara us tutege a propòsit) tots els diners del món! Ens hem permès anomenar-vos també al nostre grup de facebook Burrera Comprimida. Gràcies a vosaltres per no callar. Salut, i sort.

  ResponElimina
 3. Amics del Burribloc Bucomsa, és un honor que em distingiu amb aquest premi "de pobre". Ara que em vindran noves i quantioses visites, no sabré què fer. Us demanaré ajuda.
  Una abraçada

  ResponElimina
 4. Perdonen vostés la demora d'aquesta necessària correspondència, però el temps va més de pressa que nosaltres, i de vegades ens veiem obligats a donar prioritat a les coses urgents en detriment de les importants... i vostés són més importants que urgents. Ja veig que la sra. Maria Josep ha complimentat com cal la gent de "A un tir de pedra", un bloc que vam descobrir gràcies a ella, i que ara ja forma part de les les nostres lectures habituals.

  El bloc que regenta l'amic Francesc López fou dels primers que va tonificar els nostres esperits internautes, i ens va fer veure la gran utilitat que podria tenir aquest invent telemàtic. Així doncs, som nosaltres qui li hem d'agrair la seua complicitat. Les noves visites que a ben segur li vindran es quedaran encara curtes per als seus mereixements.

  Abraçades solemnes amb repics d'esquena.

  ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.