Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dimecres, 18 de maig de 2011

EL LLEGAT DE PERE INZA

Premi Pere Inza Veles e Vents.
Escultura de Josep Ginestar
Si la setmana passada dedicàvem un pensament escrit a la memòria de PEP BAS amb motiu de l'homenatge que se li va retre a Xàbia, ara volem fer la mateixa cosa en favor d'un altre bennascut --PERE INZA-- mort fa sis mesos de forma sobtada i inesperada quan, com sol dir-se, encara tenia mitja vida per davant i moltes coses a aportar en benefici del món que l'envoltava. I també ho fem amb motiu de l'homenatge que se li dedicarà el proper dia 19 de maig, dijous, a l'Aula Magna del campus de Gandia de la Universitat Politècnica. L'esmentat acte s'iniciarà amb el lliurament del Premi Pere Inza Veles e Vents, un guardó a l'excel·lència en la Formació Professional que s'entregarà a una entitat “en reconeixement al seu treball amb col·lectius socials, així com la formació directa dels alumnes”, i continuarà amb l'homenatge pròpiament dit, on intervindran artistes amics de l'homenatjat, com ara El Gran Jordiet, Màgic Dexter, Caoz, Anselmo Herrero... i trobadors desvergonyits com Salvador Bolufer --jo mateix-- acompanyat a la guitarra per la nostra Cristina Martí (he afegit això de "desvergonyits" perquè és una expressió que solc emprar i que li feia molta gràcia a Pere).


El susdit homenatge s'inclou en la programació de les VI Jornades de Serveis Socioculturals i a la Comunitat, organitzades per l'IES Veles e Vents del Grau de Gandia sota el lema "Emocions i sentiments: propostes educatives". Pere Inza fou professor de l'Institut esmentat i un dels iniciadors d'aquestes jornades (clique ací per a veure la programació completa d'enguany, iniciada el passat dia 16)

Pere Inza no era gens donat a pregonar èxits ni a col·locar-se en primera fila per a eixir a la foto (per això, segurament, molts seguidors del nostre burribloc no tindran constància de la seua existència). Pere anava per la vida amb el "cabet en la faena",  dedicat en cos i ànima a fomentar bondats humanitàries encarades a persones amb problemes i als més desprotegits (activitats que relacionava molt amb el món de la docència), però ho feia en silenci, quasi d'incògnit, sense sorolls d'algaravia ni pirotècnies multicolor (possiblement em renyaria ara mateix si sabera que estic parlant d'ell). Li agradava compartir temps amb la família i amb els amics, però eixes estones no les aprofitava per a contar aventures relacionades amb les seues activitats, sinó per a gaudir i fer gaudir les bones coses de la vida, i per a transmetre optimisme a través de la conversa, la música dels seus Moustaki, Brel, Lluís Llach, Sisa, Paco Ibáñez, Ovidi... i el tast d'algun bon vinet d'eixos que tonifiquen l'esperit i alegren les tertúlies. Salvador Sòria em comentava que els amics s'assabentaven de les nobles accions de Pere a través de terceres persones; ell mai no presumia de res. Sòria defineix Pere Inza com "un enorme iceberg (de bondats) que només deixava veure la punteta". 

Ja he manifestat en més d'una ocasió que aprofitar herències com les que ens han deixat l'abans referit Pep Bas o Pere Inza és la millor manera de bregar contra les colles de bufanúvols i botafumeiros desvanits, que bamben entestats a enfonsar els valors socials entre els engruts del merder de mediocritats que ells mateixos han creat. 

I acabaré recomanant la lectura de la carta que Pau Inza, un dels fills de Pere, va dedicar a son pare dies després de la seua mort. El títol és preciós: PARE PERE (cliquen ací per a llegir-la)

Acomiade l'escrit tal com l'acomiadaria Pere Inza:
SALUT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.