Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dijous, 3 de març de 2011

HUMORS QUE NO MATEN

(de Buenafuente a Vanusa passant per TV3)


"Que un gos mossegue un home no és notícia, però sí que siga l'home qui mossega al gos"

Deduïm que aquest vell acudit fou inventat en una època on els conceptes de la normalitat es componien de lògiques distintes a les actuals, però ara estem tan acostumats a veure homes mossegant gossos (nyaaas!, metàfora al canto) que la parida en qüestió ha perdut força i, si molt m'apuren, gràcia també.

Tot i així, els que en l'actualitat formem part del món dels vius no tenim més castanyes que assumir el temps que ens ha tocat viure i, per tant, no podem sentir-nos aliens a les coses que passen al voltant de les nostres vides, encara que siga per instint de supervivència.

Chaplin. Mestre de mestres
Com deia aquell, el comunicador és una espècie de notari de l'actualitat que altres protagonitzen, per dolenta que siga l'actualitat i per dolents que siguen els qui la protagonitzen. A nosaltres ens encanta la comunicació, siga dalt d'un escenari, amb un micròfon a prop de la boca o amb un teclat ple de tecles. I ens agrada practicar-la en clau d'humor, perquè considerem que la sàtira és una forma divertida i eficaç de contar coses, i perquè el sentit de l'humor és un valor positiu, maltractat pels bufanúvols, pels paladins del poc trellat, pels mentiders convulsius, i per tots aquells que tenen coses a amagar.
En consonància amb l'anterior introducció, hui els presentem tres audiovisuals amb els quals esperem que es divertisquen tant com ens hem divertit nosaltres. Lligen, miren i escolten:

Buenafuente en acció
El primer té com a protagonistes Andreu Buenafuente (cliiic) i Ximo Tur. Ja saben que Buenafuente és un dels humoristes més coneguts pertot arreu de l'Estat espanyol pels seus monòlegs aguts i per la seua forma de conduir programes de TV, molt divertida i poc convencional. Els valencians coneixem Buenafuente des que actuava a TV3, quan ací podíem gaudir eixa tele que ara ens neguen els nostres "paladins". Ximo Tur és un amic nostre (també fill d'amics), músic component del Quintet de Metalls Al Vent (cloooc).

Doncs bé. Ximo Tur és amant de la bona broma, i va escriure al programa de Buenafuente a través del seu Twitter (aclarim, als que són tan profans com nosaltres en la matèria, que això de Twitter  és un servei de microblogging que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters  mitjançant el mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com, entre altres, Facebook). Aquest és el missatge que Ximo va enviar:A ben segur, Buenafuente rebrà milanta missatges aduladors, però ell no és un mandatari egòlatra, sinó el conductor d'un programa d'humor i, per tant, els textos que selecciona no són precisament carnassa d'autobombo. El de Ximo el va seleccionar, i li va contestar així:

                   


I continuem amb Buenafuente. A les poques hores de publicar el nostre darrer burriarticle ("Qui t'ha vist i qui no et veu" (claaac)), es va produir la proclamació oficial de Don Francisco Camps com a candidat del PP a la Presidència de la Generalitat Valenciana. Ací va ser l'Andreu qui va fer de Ximo Tur i va enviar un Twitter, a manera de broma audiovisual, al referit Honorable i a totes les seues hosts. Miren, miren (i escolten):


                  El públic riu amb gana
els monòlegs de Buenafuente
No sabem si els experts en bromes de l'equip franciscocamsí (i el marianorajojí) hauran previst alguna resposta oficial, o si ja estudien la forma de declarar il·legals i prohibir també les emissions de LA SEXTA als dominis que ells controlen. De totes maneres, aquest programa i aquesta cadena no són els únics mitjans que trauen partit humorístic a les ridiculeses en qüestió, i això, als al·ludits, no els fa gens de gràcia (recordem Don Esteban GP quan era cosa en el govern de la Generalitat Valenciana, i es feia com un bou cada vegada que algun mitjà d'àmbit estatal emetia alguna notícia o comentari que no era del seu gust).

Per cert, com era d'esperar, ja han aparegut les primeres excuses oficials per a justificar l’apagada de TV3 al País Valencià. Diuen que la desconnexió no s'ha produït per motius de censura, sinó perquè eixes emissions eren il·legals, i qui les facilitava –les emissions– ha decidit interrompre-les per a complir amb la llei. Bé: a mi em diuen Escarlata O'Hara, prenc café tots els dies amb Obama i tinc un gatet que recita poemes en esperanto.

Vanusa desafinant
L'últim vídeo d'humor que hui els presentem conté unes escenes reals ocorregudes al Brasil durant la celebració d'un acte públic on, pel que es veu, hi havia un fotimer de personalitats de rang indeterminat. Una tal Vanusa, cantant de molta fama en aquell país, estava encarregada de cantar l'himne oficial brasiler en el moment més àlgid de la reunió, però, no sabem si perquè s'havia fet alguna copeta, o simplement perquè no va tenir el seu dia, Vanusa va interpretar la peça amb errades en la lletra i completament desafinada. 

Imaginem que amb un públic més comú la cosa hagués acabat com el rosari de l’aurora (no sé si allí encara s'estila tirar tomaques), però tractant-se de gent tan refinada, l'ambient no podia ser més rocambolesc. Sobretot a mitjan vídeo, quan més notòries eren les errades i la desafinació de la cantant, es poden veure entre el públic diverses maneres, molt còmiques, de dissimular impotències o de no saber què fer. Vanusa semblava aliena a l'escàndol reprimit que provocava, i va arribar fins a l'última estrofa, quan una veu en off va donar per conclòs el numeret en qüestió. Heus ací el vídeo:


                  


Ací també hem pogut veure coses similars en actes públics, quan Donya Rita canta enfervorida "per a ofrenar..." i algun desficiós li acosta el micròfon. Però cal tenir en compte que la Sra. Barberà no és una professional com Vanusa; la seua veu és una més entre el clamor popular; i, al cap i a la fi, Donya Rita és Donya Rita, València és València... i el Brasil és el Brasil.

Ja veuen com els humoristes no inventen els humors. Simplement es limiten a aprofitar les humorades que altres proporcionen.

Salut

Escarlata O'Hara 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.