Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

divendres, 24 de desembre de 2010

SAFORÍSSIMS SL (Societat Literària): una nova aposta cultural de Gandia

Tres membres saforencs de Bucomsa −Vicenta Llorca, Pasqual Molina i Maria Josep Escrivà− formen part del col·lectiu


Alguns membres saforíssims, fotografiats el novembre de 2010.
Portada de la pàgina. Per visitar-la poden clicar ací.

En el marc de la Setmana Literària que se celebra a Gandia a finals del mes de novembre, es va presentar a la premsa aquest grup literari que s’ha constituït lliurement, sota l’aixopluc i el patrocini de l’IMAB (Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques). Saforíssims pretèn aplegar totes aquelles persones unides per la passió i la pràctica compartida de l’escriptura de creació, amb l’objectiu d’impulsar iniciatives, de donar visibilitat a aquest col·lectiu, de vertebrar-lo i de projectar idees i activitats cap a tota aquella gent amb curiositats o dedicacions afins. Exercir l’activitat literària des de la Safor i utilitzar el català com a llengua literària són els únics requisits indispensables per a formar-ne part. I amb aquestes característiques s’han inventariat, ara per ara, al voltant de quaranta-cinc persones.


La tradició literària a la Safor, i el seu pes específic dintre de la literatura catalana es constata des de l’època dels clàssics. El col·lectiu Saforíssims està convençut que aquest és un valor cultural que cal reivindicar i abanderar més enllà de la comarca, així com també s’ha de subratllar la continuïtat i la veterania d’iniciatives literàries com ara els premis que l’Ajuntament de Gandia convoca des de l’any 1959. L’Ausiàs March de poesia va celebrar l’any passat el seu 50è aniversari.

Anna Aguilar-Amat
a 'Les nits de l'IMAB'
Sense cap vanitat, però tampoc sense cap complex, sinó amb la certesa que tota tradició s’assenta a través de la perseverança, i que els escriptors i les escriptores són els garants a l'hora de deixar constància d’aquesta tradició, l’IMAB s’ha prestat a donar suport tant a la part logística i d’intendència en l’elaboració d’una base de dades i d’informació del col·lectiu, com també a difondre i cedir les instal·lacions de la Biblioteca Central del convent de Sant Roc (edifici on s’ubica l’Institut, i l’arxiu de Gandia) per a posar en marxa la primera de les activitats impulsades per aquest col·lectiu, batejada com a Les Nits de l’IMAB, unes sessions que pretenen conjugar poesia i música, de manera distesa, i amb colofó d’una picadeta o vi d’honor al claustre de l’antic convent, per tal de facilitar la conversa i l’intercanvi d’opinions entre els assistents i els artistes convidats.  

Carles Pastor
La primera d’aquestes sessions es va celebrar el divendres dia 10 de desembre, amb el recital de la poeta Anna Aguilar-Amat i la música de Carles Pastor (veu i guitarra) i de Pere Ródenas (guitarra). La dona de les tres A és una magnífica recitadora, a banda d’una poeta que té el do de saber conjugar la profunditat dels seus missatges amb l’art de la comunicació fluida i encisadora. Posseeix un “saber dir” original, ple de sorpreses i un ritme a l’altura dels rapsodes més experimentats. El cantautor Carles Pastor va oferir una mostra del treball de musicació d’autors valencians en el qual treballa últimament. Té previst editar-ne un CD el proper mes de febrer. Una delícia inesperada, aquest paral·lelisme entre els versos quasi cantats d’Anna i les cançons fetes de versos en la veu potent de Carles.

Aquestes sessions es rependran al febrer, i està previst ubicar-les cada primer divendres de mes. Els en mantindrem informats.

1 comentari:

  1. Hem celebrat amb cava l'estrena com a editora burribloquera de la nostra benvolguda benefactora, amiga i assessora lingüística Maria Josep Escrivà. Estem segurs que, després d'aquesta excel·lent i interessant informació sobre el col·lectiu "Saforíssims" vindran altres joies escrites que honoraran el nostre burribloc amb les capacitats literàries de la poeta del Grau. Molt agraïts, senyora. I bones festes a vosté i a tota la gent que li importe.

    ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.