Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

divendres, 24 de desembre de 2010

SAFORÍSSIMS SL (Societat Literària): una nova aposta cultural de Gandia

Tres membres saforencs de Bucomsa −Vicenta Llorca, Pasqual Molina i Maria Josep Escrivà− formen part del col·lectiu


Alguns membres saforíssims, fotografiats el novembre de 2010.
Portada de la pàgina. Per visitar-la poden clicar ací.

En el marc de la Setmana Literària que se celebra a Gandia a finals del mes de novembre, es va presentar a la premsa aquest grup literari que s’ha constituït lliurement, sota l’aixopluc i el patrocini de l’IMAB (Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques). Saforíssims pretèn aplegar totes aquelles persones unides per la passió i la pràctica compartida de l’escriptura de creació, amb l’objectiu d’impulsar iniciatives, de donar visibilitat a aquest col·lectiu, de vertebrar-lo i de projectar idees i activitats cap a tota aquella gent amb curiositats o dedicacions afins. Exercir l’activitat literària des de la Safor i utilitzar el català com a llengua literària són els únics requisits indispensables per a formar-ne part. I amb aquestes característiques s’han inventariat, ara per ara, al voltant de quaranta-cinc persones.


La tradició literària a la Safor, i el seu pes específic dintre de la literatura catalana es constata des de l’època dels clàssics. El col·lectiu Saforíssims està convençut que aquest és un valor cultural que cal reivindicar i abanderar més enllà de la comarca, així com també s’ha de subratllar la continuïtat i la veterania d’iniciatives literàries com ara els premis que l’Ajuntament de Gandia convoca des de l’any 1959. L’Ausiàs March de poesia va celebrar l’any passat el seu 50è aniversari.

Anna Aguilar-Amat
a 'Les nits de l'IMAB'
Sense cap vanitat, però tampoc sense cap complex, sinó amb la certesa que tota tradició s’assenta a través de la perseverança, i que els escriptors i les escriptores són els garants a l'hora de deixar constància d’aquesta tradició, l’IMAB s’ha prestat a donar suport tant a la part logística i d’intendència en l’elaboració d’una base de dades i d’informació del col·lectiu, com també a difondre i cedir les instal·lacions de la Biblioteca Central del convent de Sant Roc (edifici on s’ubica l’Institut, i l’arxiu de Gandia) per a posar en marxa la primera de les activitats impulsades per aquest col·lectiu, batejada com a Les Nits de l’IMAB, unes sessions que pretenen conjugar poesia i música, de manera distesa, i amb colofó d’una picadeta o vi d’honor al claustre de l’antic convent, per tal de facilitar la conversa i l’intercanvi d’opinions entre els assistents i els artistes convidats.  

Carles Pastor
La primera d’aquestes sessions es va celebrar el divendres dia 10 de desembre, amb el recital de la poeta Anna Aguilar-Amat i la música de Carles Pastor (veu i guitarra) i de Pere Ródenas (guitarra). La dona de les tres A és una magnífica recitadora, a banda d’una poeta que té el do de saber conjugar la profunditat dels seus missatges amb l’art de la comunicació fluida i encisadora. Posseeix un “saber dir” original, ple de sorpreses i un ritme a l’altura dels rapsodes més experimentats. El cantautor Carles Pastor va oferir una mostra del treball de musicació d’autors valencians en el qual treballa últimament. Té previst editar-ne un CD el proper mes de febrer. Una delícia inesperada, aquest paral·lelisme entre els versos quasi cantats d’Anna i les cançons fetes de versos en la veu potent de Carles.

Aquestes sessions es rependran al febrer, i està previst ubicar-les cada primer divendres de mes. Els en mantindrem informats.

1 comentari:

  1. Hem celebrat amb cava l'estrena com a editora burribloquera de la nostra benvolguda benefactora, amiga i assessora lingüística Maria Josep Escrivà. Estem segurs que, després d'aquesta excel·lent i interessant informació sobre el col·lectiu "Saforíssims" vindran altres joies escrites que honoraran el nostre burribloc amb les capacitats literàries de la poeta del Grau. Molt agraïts, senyora. I bones festes a vosté i a tota la gent que li importe.

    ResponElimina

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »

FER DE COS EN PLA SALVATGE...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/08/16
*Aquest títol, de brusca aparença però de nobles intencions, es correspon amb un dels versos que componen el fragment poètic que podran llegir a continuació. Pertany a una farsa que vaig escriure l'any 2005 sota el títol L'enigma de les tres gràcies. * *Les tres gràcies de la farsa, vistes per Àlex Seguí.* *Feia temps que no espolsava la pols de les coses que escrivia quan l'abundància encara matava la fam. Però ara estic preparant una recopilació de la meua poesia satírica per a publicar-la en forma de llibre, i estic trobant-me cosetes que tenia pràcticament oblidades. La tasca es... més »

LA GOSSA SORDA, per omnia secula seculorum...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. -7/07/16
*Per Salvador Bolufer* *La nit del 18 al 19 de juny de 2016, LA GOSSA SORDA va posar el punt i final a la gira de comiat que iniciaren fa més d'un any. I ho feren a Pego, bressolats per una autèntica riuada humana que es perdia en l'horitzó de l'espai que s'havia habilitat per a l'efecte. La magnitud de l'esdeveniment mereixia que l'ajuntament hagués volgut cedir un recinte més idoni, però la màgia del moment va superar en molt les incomoditats de l'indret, i la sort, el bon rotllo i la bona organització van permetre que la festa es desenvolupara entre les emocions més emotives i en... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.