Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dijous, 9 d’agost de 2012

LA BURRERA EN TELEVISIÓ (capítol 5é)

TALLS I RETALLS 

Aclarim als amables lectors (i als no tan amables també) que amb això de La burrera en televisió no pretenem referir la burrera que a diari podem veure i escoltar a través de diversos canals de TV, sinó a l'experiència televisiva del programa de BURRERA COMPRIMIDA que es va emetre a CANAL 37 TV durant 3 temporades (2001-2003) amb el títol: LA SONATA DE LA PECATA MINUTA. Per tal de recordar aquell interessant experiment vam iniciar una sèrie d'audiovisuals denominada TALLS I RETALLS (aquest nom no té res a fotre amb les burreres de don Mariano ni amb les pantomimes de n'Alberto Fabra); el mes passat va veure la llum el capítol 5é, dedicat a Joan Pellicer i Bataller, metge i etnobotànic que ens va deixar l'any 2007. La referida entrega ja fou publicada al burribloc, acompanyant el magnífic article de Maria Josep Escrivà JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA», però encara no havíem presentat oficialment la novetat, tal com vam fer amb els quatre capítols anteriors. Ja saben que cada entradeta, a banda del nostre comentariet i de la inserció dels enllaços pertinents, inclou un lot de fotografies extretes de diversos programes, amb les quals estem amanint una galeria de fotos que pega un esclafit (clique ací per a veure les que hem publicat fins ara).
El 8 de març de 2002, Joan Pellicer va participar com a convidat a la Pecata Minuta, i ens va adelitar amb les aures benignes de les seues bondats i de la seua saviesa. Amb algunes imatges de l'esmentat programa (casolanes i de poca qualitat, però entranyables) hem compost una bona part de l'entrega que ara ens ocupa. Aquest capítol inclou, a manera d'introducció, una de les albaes que cantaren els Dolçainers i Tabaleters de la Safor el dia que passaren pel nostre plató. Es completa amb diversos volantins escènics de l'equip del programa (Salvador Bolufer, Cèsar Monzonís, Cristina Seguí, el Pintat de Parevell, Pep el Tito, Malva Ordiñaga, Kiko Pastor, Ferran S. Lapuente, Carlos Miralles i el mestre Giovani Pastoreli). L'editor Gabriel Sendra, que va acompanyar Joan Pellicer, també apareix en algun moment del reportatge. No es perden la interpretació del càntic "Allez enfants de la Marina": 2n classificat al concurs MARINA-HIMNES 2002.

Heus ací, doncs, l'enllaç que obri el teló d'aquest capítol:GALERIA DE FOTOS

Tal com vam fer en les anteriors entregues, per completar aquesta presentació hem inserit també algunes fotos pertanyents a diversos programes. Com que les esmentades instantànies han estat captades de gravacions de vídeo (amb les imatges en moviment), la qualitat de les fotografies no és massa bona, però considerem que reflecteixen amb bastant fidelitat el feliç ambient que respirava la Pecata Minuta:


DOLÇAINERS I TABALETERS DE LA SAFOR
Núria i Frederic Santamaria, Miquel Ruiz, Andreu Puig
i Josep Basset protagonitzaren com a convidats 
un dels programes. La foto de la dreta és total: Núria
cantant una albà mentre Miquel, el versador, li 
xiuxiueja la lletra a cau d'orella.La Sonata de la Pecata Minuta plorava i reia
amb tots els registres del sentiment,
i cantava i ballava amb totes les vares
de la burrera.
Alguns dels convidats il·lustres:
Carme Alemany, Jesús Moncho,
i els músics Ariel, Miralles i El Ripo.
Col·laboradors del programa:
Quartet de les rates (un quartet de tres components);
Carlos Miralles, Ferran S. Lapuente i Imma Crespo.
El rellotge fotografiat mostrava als espectadors
que el programa s'emetia en rigorós directe.
   CAPÍTOLS ANTERIORS:


Miniatura
7 d'octubre de 2011
Miniatura
21 de desembre de 2011
                                                                                                                                             

   3. PEPE TONO HD (cliiic)
     7 de febrer de 2012


2 comentaris:

  1. Aquells programes van ser un mena de regal per als pobles de la Marina Alta. Una televisió, uns personatges i unes situacions de vegades reals i d’altres esperpèntiques, però nostres. No es tornarà a repetir. Per descomptat, a Canal 9 estaria censurat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els teus comentaris generosos sempre són d'agrair, sra. Pepa. Amb aquella "Pecata Minuta" preteníem oferir una alternativa als programes a l'ús, i crec que ho vam aconseguir (la gent em recorda detalls que ni jo mateix tenia ja en la memòria). L'invent va ser fruit d'un temps i d'unes circumstàncies que ja han passat, i per això no es tornarà a repetir. Però si estiguérem en un país normal,no dubtes que en tot moment hi hauria ofertes televisives que també acabarien sent irrepetibles, perquè gent creativa sempre n'hi ha. Canal 9 ja sabem que és una autèntica estafa ordida des de la misèria i la irresponsabilitat; per tant, és un honor patir (o gaudir) la seua censura.

      Elimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.