Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dissabte, 21 de juliol de 2012

MÉS DOLÇOS QUE NO AMARGUEN

El passat mes d'abril, l'amic Pep Nebot ens va distingir amb una menció a La línia de Wallace. Es tracta d'un invent que s'anomena Liebster Blog Awards, que no se sap molt bé com va començar, i que té com a objectiu difondre llocs amb menys de dos-cents seguidors que, per qualsevol raó, meresquen ser donats a conéixer. Aquest és el funcionament de la cosa: copiar i enganxar el premi en el blog i enllaçar-lo al blogaire que te l'ha atorgat; assenyalar els teus cinc blogs preferits amb menys de 200 seguidors i escriure comentaris en els seus blogs perquè coneguen que han rebut el premi; i, finalment, esperar que aquestes bitàcoles continuen amb la cadena i trien els seus 5 blogs preferits.
 
Nosaltres vam acceptar tan amable prerrogativa i, amb l'excusa que a ningú no amarga un dolç, ens vam penjar la medalla pertinent i vam nominar 5 dels nostres blocs preferits, per tal de continuar la cadena.


Xema Balbastre
Com que, pel que es veu, l'esmentada cadena va pegant-li voltes al nano, recentment, el també amic Xema Balbastre ens ha honorat de nou amb la mateixa distinció al seu bloc LLETRA NUA

Confessem que la nostra humilitat vocacional ens ha fet prendre por a pecar d'immodèstia, però finalment hem pensat que, a qui no amarga un dolç tampoc no li n'amarguen dos i, a més, aquesta nova amabilitat ens proporcionaria el gust de nominar 5 blocs més que també mereixen assaborir la glòria dels pobres. Heus ací els que hem elegit en aquesta ocasió: UNA PARET MÉS. El propi autor d'aquest bloc, Jordi Puig, el defineix com un lloc de "Comunicació, gestió cultural, noves tecnologies, llengua i literatura i altres coses del món". I té la decència d'afegir-hi: "per a seguir aprenent-ne". És un jove entusiasta, activista compromés amb la polí­tica i amb el territori. Una de les nostres esperances humanes, vaja.

 CALCETINS DESPARELLATS. És un espai blocaire de vida encara curta, però ben activa i suculenta, i celebrada per tota aquella gent que ens declarem fans de l'escriptor i periodista Jovi Lozano-Seser. Ací­ trobaran comentaris sobre llibres, i temes d'actualitat, especialment cultural, que són l'especialitat de Jovi. Ens agrada la seua mirada crítica i sensible alhora.

ANOTACIONS AL MARGE. L'etern inconformista, ensenyant, poeta, i home polifacètic, Jordi Monteagudo (o el seu alter ego Giorgio Grappa), manté aquest bloc, alimentat per la seua vida de professor, d'expert en programes informàtics, de literat, d'home enrabiat amb la situació actual de l'ensenyament. No estalvia ironia i mala bava, i això, a la gent de Burrera, no podem negar que ens agrada.

 MARGE GROS. És també el nom d'una associació cultural de Daimús (la Safor). Per la seua capacitat per agrupar voluntats col·lectives, per ser uns amants, en actiu, de la muntanya i del nostre patrimoni, i per les seues cròniques excursionistes, amerades d'humanitat i de referències culturals, considerem que mereixen tot el nostre suport.

 NOTES DE L'EXILI. Bloc de l'escriptor valencià Vicent Sanchis sobre aspectes geogràfics, històrics, toponímics i etnogràfics referits, majoritàriament, a la comarca de la Ribera del Xúquer. Fins ací­, el que diu el seu propi bloc. Però també hi trobaran apunts literaris i culturals d'un autor que és persona afable i discreta, i un bon coneixedor del seu temps i del seu lloc, que demostra tenir un fi sentit de l'humor.

Volem ser els primers a felicitar els 5 agraciats amb aquesta gràcia graciosa, la qual no conté riqueses materials dignes de ressaltar, però tampoc no està subjecta a rescats, intervencions i primes de risc i, a més, està impregnada del valor més preat que atresora la nostra humil condició: l'amistat afectuosa.


En honor als nostres herois, tancarem aquesta entrada amb una estampa que, de segur, tonificarà els esperits dels guardonats en qüestió, i del públic en general (excepte mandarins mediocres i resta de masoquistes):


València, 19 de juliol. Gent aclamant el PP. Supose que Canal 9
contarà que hi ha unes 100 persones, donya Rita dirà que són
els 4 gats que no han pogut guanyar a les urnes, i l'excap
de la policia advertirà que "el enemigo anda suelto".6 comentaris:

 1. Moltíssimes gràcies per este premi que sí que em meresc, perquè, en efecte, els meus seguidors crec que són tres o quatre despistats i algun altre més que accidentalment hi arriba per pur atzar. Un dia d'estos faré les meues pròpies nominacions, que segurament seran els blogs que tinc enllaçats. Salut i que passeu un bon estiu, fresquet i amb bones lectures!

  ResponElimina
 2. Doncs prepara't a partir d'ara, Vicent, perquè la gent t'aclamarà pel carrer. Molta sort, i llarga vida a les Notes de l'exili. Per cert, quin exili?; que tu no vius a la voreta del Xúquer?

  ResponElimina
 3. Sí, en efecte. En realitat és una metàfora, perquè és com un exili interior. Mira la nota del 22 de juny de 2011. I, si vols més detalls, sense problemes, ja t'ho contaré un dia que fem un passeig pel "meu" petit país.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja m'he submergit al teu bloc, fins al juny de l'any passat. Espere que la teua dèria d'escriure es mantinga viva contra vent i marea, però també m'agradaria que, l'exili interior, te'l reservares per al temps íntim que tot creador necessita per a ell. I que en la resta, t'apuntares al club dels qui considerem que com més serem, més riurem, i que compartir penes i alegries ajuda a crear aquell caliu de complicitats que ens ajuda a seguir, a pelear, i a no defallir. Salut, i sort!

   Elimina
 4. Encara estàvem assaborint la caminada nocturna de dissabte quan hem llegit en el nostre bloc que ens havíeu concedit el distintiu Liebster Blog Awards. Dues notícies esplèndides en tan poc de temps que amainen en part els disbarats que produeixen els bufanúvols de torn, pitjors que una taca d’oli. Moltes gràcies per la vostra menció, i molt agraïts pels motius pels quals ens l’heu atorgat. Els vostres ànims enforteixen cadascuna de les pedres que formen el nostre Marge Gros. Gràcies també pel vostre burribloc, amb el seu constant combat contra la mediocritat d’aquests governants de panfonteta que tenim.

  ResponElimina
 5. No sé si ho aconseguiran, però possiblement estiguen maquinant la manera de controlar l'acció de les xarxes internautes (almenys en aquells aspectes que permeten evidenciar la situació esperpèntica que estem vivint). Convé doncs (per si de cas) que aprofitem qualsevol avinentesa per a honorar la gent de la nostra galàxia des de la humilitat i el bon rotllo, encara que sempre ens quedarà algun tros de paper per a prendre notes des de qualsevol exili, o algun marge gros on puguem protegir les nostres ganes de viure. Nosaltres solem utilitzar la part còmica d'aquesta tragicomèdia per a expressar-nos, però ja sabem que la realitat supera la ficció i, per tant, el ridícul espantós que protagonitzen els mandarins només poden superar-lo ells mateixos. Ni parodiant-los els arribem a la sola de la sabata.

  ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.