...

............................................................................

dimecres, 22 de febrer del 2012

PROPOSICIÓ DESHONESTA

Lamentable.
No troben, senyories?
Per tal de publicar una nova edició de burribreus, ara estem recapitulant comentaris i opinions sobre els esdeveniments politicosocials dels darrers dies. I observem que, amb massa freqüència, els mandataris del partit governant atribueixen les protestes que estan caient-los damunt als enemics que, segons ells, no poden guanyar-los a les urnes i munten complots per a desprestigiar-los. Amb això justifiquen la situació caòtica que han provocat les seues polítiques de balafiament, les seues manies persecutòries, les causes corruptes on alguns d'ells estan implicats, la morositat vergonyosa que ha portat a la ruïna molts dels seus proveïdors, els seus aeroports sense avions... i, fins i tot, l'actitud que adopta la policia cada vegada que, als capos, els agafa el bou. Les formes que estan emprant els gendarmes per a impedir que els estudiants defensen els seus drets són, senzillament, vergonyoses i impròpies d'un temps on, segons diuen, gaudim un estat de dret (cada vegada més virtual). La sra. Sánchez dels Lleons i el policia en cap (que, damunt, tracta els manifestants d'enemics) van parlar en roda de premsa, però sembla que no van estar massa convincents.


Centre de València. Dimarts, 21 de febrer de 2011.
Són estudiants, donya Rita... i no és que vagen als bous!
(Foto: mur d'Agustí Cerdà)


Doncs bé, senyors mandataris del partit governant: com que eixes excuses ja comencen a fer oloreta de pudent i, a més, la cosa se'ls està fugint de les mans, nosaltres farem una proposta que podria aclarir el concepte sobre la dinàmica de les urnes que tenen vostés. Heus-la a continuació:

Aprofitant que la situació de RTVV és, en tots els aspectes, desastrosa, podrien habilitar una junta gestora que s'encarregara de coordinar el susdit ens públic durant tot el que queda de legislatura. La gestora que proposem estaria formada per valencians especialistes en les matèries relacionades amb el mitjà (periodistes, filòlegs, economistes, docents, artistes, tècnics...). Per descomptat, també hi hauria una representació dels actuals treballadors (ei! he dit "treballadors", no directius). En cap dels casos, ni vostés ni els seus "enemics" polítics en seleccionarien els membres (així s'estalviarien la faenassa), ja que eixa tasca la realitzarien, segons sectors, els òrgans col·legiats, federacions o els representants de cada col·lectiu.

Auxili!!
Aquesta comissió estaria obligada a evitar manipulacions (de vostés o de qui siga), a defensar el dret a la informació, a garantir la pluralitat (ideològica i política), a promocionar els nostres artistes (sense censures ni llistes negres), a donar oportunitats als nostres creadors, a establir un control de qualitat, a donar cobertura a TOTS els representants polítics i agents socials, a gestionar la part econòmica d'una manera racional i viable i, en definitiva, a complir i fer complir la normativa en política lingüística i, si cap, a estudiar modificacions de l'estatut actual per tal d'adequar-lo als temps que corren. Vostés només haurien d'assumir els 1.300 milions d'euros que s'han berenat a la salut del populatxo, i procurar alguna ubicació més adequada per als dirigents que han posat a dit, i que han estat valedors de vostés per ajudar-los a consumar el caos i el desvergonyiment.

Si accepten aquesta modesta proposta (susceptible de millora, per descomptat) i, a més, fan unes petites reformes a la nostra particular llei electoral (com per exemple, baixar el llistó del 5 al 3%), estarem en condicions de comprovar si a les pròximes eleccions trauen vostés els mateixos resultats. Si és així, podran  continuar rebufant les seues majories, i jo acabaré pensant que, veritablement, tenim el que ens mereixem. S'hi animen?

Cuiden-se, senyories, però cuiden més encara eixa generació de joves que ara mateix estan cara a la seua policia (la de vostés), amb el cor esperançat i amb un llibre per bandera. No consenten que paguen ells les conseqüències d'un merder que no han provocat, i deixen-los que aspiren a construir un futur millor que el que rebran per herència. 

Au! Bona nit, senyories. 

Ací els tenen, senyories. Ells són el futur, i vostés ja comencen
a ser el passat. (Foto de Jordi Salvia, enllaçada per Núria Cadenes).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................