...

............................................................................

dijous, 15 de setembre del 2011

CANÇÓ DE BRESSOL, recordant Estellés

El proper divendres, 16 de setembre, se celebrarà a Gandia la II Festa Estellés. Al final d'aquesta entradeta hem inserit el programa de l'acte i el comunicat de l'organització, però nosaltres, per la part que ens pertoca, hem volgut fer un comentari a banda per a dir també la nostra, sobre la festa en si i sobre el poeta que la motiva. 

Molts de vostés ja coneixen les nostres afeccions artístiques i les nostres inclinacions a interpretar poesia, matèria que hem incentivat més encara des que comptem amb les complicitats dels excel·lents músics Enric Murillo i Cristina Martí. La bonica experiència viscuda amb la gravació del CD El cantar de la burrera ens va suggerir la possibilitat d'afrontar nous reptes discogràfics, i molt prompte va sorgir la idea de versionar temes de Vicent Andrés Estellés, amb el convenciment que la potència, la musicalitat i el ritme dels seus versos ens proporcionarien la possibilitat de culminar un treball enriquidor i gratificant. 

Vam iniciar la tasca fa uns mesos; encara queda molta tela que rascar, però ja comencem a veure resultats satisfactoris. Com diu la professora Isabel C. Moll Soldevila, benvolguda amiga d'aquesta santa casa, "Estellés, tot i que semble el contrari, costa molt de dir, precisament per l'oralitat amb què despunten els seus versos, acompanyats d'una col·loquialitat enganyosa", i això provoca que ens plantegem molts dubtes a l'hora de versionar cada tema. Però la cosa funciona, lenta, però segura. 

L'organització d'aquesta II Festa Estellés ens ha brindat l'oportunitat de mostrar en públic una tasta del treball abans esmentat, la qual cosa volem agrair amb la millor de les nostres sinceritats.

Inserim a continuació l'àudio d'una de les peces que interpretarem en aquest acte. Es tracta de la "Cançó de bressol", un dels poemes més emblemàtics d'Estellés, compost amb motiu de la mort de la seua primera filla als pocs mesos d'haver nascut.


clique ací per escoltar el poema
                     

"Cançó de bressol", de Vicent A. Estellés, interpretada per Salvador Bolufer, amb acompanyament de piano d'Enric Murillo.

I acabarem aquesta entrada oferint-los l'accés a un dels primers articles que vam publicar al burribloc que ara tenen entre cella i cella. Allí parlàvem de Vicent amb el sentiment que li professem i completàvem la publicació amb un vídeo on Josep Maria Espinàs l'entrevistava. Els el recomanem; paga la pena visualitzar-lo: El fill del forner, que feia versos (cliiic)

Festa Estellés, Gandia 2010

II Festa Estellés a Gandia

Per segon any consecutiu, la ciutat retrà homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. El jardí del restaurant Santanjordi torna a ser l’escenari, el 16 de setembre, a partir de les 20 hores.

Carmina Andrés, filla del poeta, obrirà la lectura popular coordinada pels poetes Maria Josep Escrivà i Josep Lluís Roig. A més a més, està prevista l’actuació de Salvador Bolufer i el parlament de Josep Lozano, impulsor de les festes Estellés al País Valencià. Un sopar literari serà el colofó d’una activitat que pretén convertir-se en una cita anual de compromís amb la nostra cultura.


http://festaestellesgandia.blogspot.com/ 

NOTA:
- Ja podem confirmar que Carmina Andrés, filla del poeta, obrirà el recital.
- Tothom pot participar al recital, només cal seguir les instruccions explicades al cartell.
- El sopar és opcional, però reserveu com més prompte millor, ja que les places són limitades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................